Cum să combați alopecia cu soluții naturiste
Toți oamenii pierd între 70 și 100 de fire de păr pe zi. Acest lucru este perfect normal, însă atunci când îți cad mai mult de 100 de fire, este posibil să suferi de alopecie. În acest caz, citește mai departe pentru a afla cum să combați alopecia cu remedii naturiste.
Persoanele care suferă de alopecie se confruntă cu o cădere masivă a părului de pe cap, însă pot cădea fire și din alte zone ale corpului:
- Sprâncene
- Gene
- Barbă
- Axile
- Zona genitală
În articolul de azi, îți prezentăm mai multe informații despre alopecie, cauzele, simptomele și metodele de prevenire, precum și cele mai bune remedii naturale pentru tratarea sa.
Cauzele alopeciei
Iată câteva dintre principalele cauze ale alopeciei:
- Factori genetici
- O alimentație necorespunzătoare
- Stres
- Boli endocrine, cum ar fi hipotiroidismul
- Boli infecțioase
- Interacțiuni ale medicamentelor (în special anumite medicamente folosite în chimioterapie, antitiroidiene, anticoagulante și medicamente folosite pentru tratarea hipervitaminozei A și a hipercolesterolemiei)
- Lipsă de fier și anemie
Simptomele alopeciei
În general, bărbații chelesc în față și în creștetul capului. În cazul femeilor, căderea părului este diferită. Anumite forme mai rar întâlnite de alopecie pot provoca mâncărimi și dureri la nivelul scalpului.
- Dacă dimineața când te trezești vezi multe fire de păr pe pernă, este posibil să te confrunți cu o cădere a părului anormală.
- Dacă îți cade mult păr când te speli pe cap, se poate să suferi de alopecie. Totodată, poți observa aceeași cădere masivă și la pieptănare.
- Excesul de sebum sau de mătreață poate fi unul dintre factorii care duc la căderea părului.
Metode de prevenire
Cea mai utilă metodă este obținerea unui diagnostic precoce și aplicarea imediată a unui tratament pentru alopecie.
- Obiceiurile sănătoase (evitarea fumatului, o alimentație echilibrată și evitarea expunerii excesive la soare) contribuie, de asemena, la menținerea sănătății părului.
- Bea multă apă. La fel ca toate celelalte părți ale corpului, părul are nevoie de hidratare pentru a fi puternic, sănătos și strălucitor. Prin urmare, dacă vrei să știi cum să combați alopecia, află că unul dintre cele mai bune „trucuri” este să bei în jur de doi litri (8 pahare) pe zi.
Te-ar putea interesa și:
Cum îți afectează alopecia viața de zi cu zi
Alopecia poate deveni o problemă personală și estetică majoră. Aceasta este, cu siguranță, una dintre cele mai întâlnite probleme cosmetice în toată lumea.
Calviția poate crea un complex care îți scade stima de sine și poate fi și un motiv de batjocură la serviciu sau în viața personală.
Cum să combați alopecia cu remedii naturale
Suc de morcovi și lapte de cocos
Morcovii conțin vitaminele B6 și B12 și antioxidanți care întăresc părul și îl mențin sănătos. La rândul său, laptele de cocos este bogat vitamine, oligoelemente, aminoacizi și minerale.
Toți nutrienții de mai sus mențin părul părul sănătos și rezistent.
Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 cană de lapte de cocos (250 ml)
Instrucțiuni
- Pune ambele ingrediente în blender și procesează-le timp de 3 – 4 minute, până obții un amestec omogen.
- Fără să strecori produsul, aplică-l pe păr, lasă-l să acționeze 30 de minute, apoi clătește cu apă rece.
Oțet de mere
Cum să combați alopecia cauzată de excesul de sebum? Oțetul de mere este una dintre cele mai bune soluții. Acesta ajută, de asemenea, la stimularea circulației de la nivelul scalpului.
Ingrediente
- 1 cană de oțet de mere (250 ml)
Instrucțiuni
- Aplică oțetul de mere prin păr și masează ușor scalpul.
- După 45 de minute, spală-te pe cap cu apă caldă.
Recomandări pentru prevenirea căderii părului
Iată câteva trucuri și recomandări pentru prevenirea și combaterea alopeciei:
- Combate stresul. Activități precum yoga, terapia prin râs, tai chi și exercițiile fizice stimulează producția de endorfine și reduc stresul.
- Tratează depresia, anxietatea sau anemia, în cazul în care suferi de aceste afecțiuni.
- Adoptă o dietă echilibrată, bogată în fier, antioxidanți, acizi grași și vitaminele A, B, C și E. Acești nutrienți întăresc părul și revitalizează foliculii.
- Folosește perii de păr moi și evită coafurile care țin părul foarte strâns, precum și elasticele de păr.
- Evită fumatul: Acest obicei slăbește rapid foliculii.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
Sinclair, R. (2014). Alopecia areata. Evidence-Based Dermatology: Third Edition. https://doi.org/10.1002/9781118357606.ch57
Messenger, A. (2008). Male androgenetic alopecia. Hair, Hair Growth and Hair Disorders. https://doi.org/10.1007/978-3-540-46911-7_9
Harfmann, K. L., & Bechtel, M. A. (2015). Hair loss in women. Clinical Obstetrics and Gynecology. https://doi.org/10.1109/APMC.2017.8251515
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.