Metode de prevenire a căderii părului - Doza de Sănătate
 

Metode de prevenire a căderii părului

Căderea părului poate deveni o adevărată problemă dacă nu este combătută la timp. Acționează înainte de a fi prea târziu!
Metode de prevenire a căderii părului
Sofía Quintana Alonso

Verificat și aprobat de fizioterapeutul Sofía Quintana Alonso.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Căderea părului este o problemă frecventă, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților, putând fi cauzată de diverși factori cum ar fi ereditatea, deficitul de vitamine și minerale, anemie, stres, schimbări hormonale, administrarea anumitor medicamente și altele. Descoperă principalele metode de prevenire a căderii părului!

 

O persoană pierde în medie în jur de 100 de fire de păr pe zi, ceea ce este normal. Totuși, dacă ne confruntăm cu o pierdere masivă a podoabei capilare, înseamnă că ceva este în neregulă în organism. Trebuie să acționăm cât mai rapid pentru a nu permite ca, în scurt timp, căderea părului să se transforme într-o adevărată problemă.

Care sunt cauzele căderii părului?

Părul este legat de sistemul nervos. Atunci când nervii sunt slăbiți, părul începe să cadă mult mai ușor. Slăbirea nervilor poate fi cauzată de factori precum schimbarea vremii, stresul, o boală gravă, lipsa somnului, o digestie proastă și altele.

Căderea părului poate fi cauzată și de expunerea părului la temperaturi ridicate, folosirea anumitor produse chimice, o alimentație precară, deshidratare, etc. Din fericire, schimbarea anumitor obiceiuri zilnice ne poate ajuta să prevenim căderea firelor și să avem un păr mai des și mai puternic.

Metode de prevenire a căderii părului

În cazul în care problema este ereditară sau apare ca urmare a unei boli grave, este mai greu să găsești metode de prevenire a căderii părului. Dar aceste sfaturi simple pot ajuta la ameliorarea situației. Dacă le pui în aplicare, vei începe să observi o diferență.

Menținerea unei diete sănătoase

Tratament cu dovlea ca prevenire a căderii părului

O dietă sănătoasă este foarte importantă în menținerea sănătății părului și prevenirea căderii sale. Este bine să adaugi în meniul zilnic alimente bogate în fier, acesta fiind un element esențial în vederea întăririi foliculilor. În plus, este indicat să mărești aportul de vitamina A, B, C și E. Evită excesul de sare și consumă mai multe fructe și legume în stare crudă.

Evită căldura excesivă

Folosirea ondulatorului sau a uscătorului de păr, precum și expunerea directă la soare sunt obiceiuri care duc la slăbirea accentuată a firelor de păr, cauzând căderea acestora. Este bine să utilizezi mai rar aceste dispozitive și să îți protejezi părul de razele solare atunci când sunt prea puternice.

Folosește produsele potrivite

Există pe piață numeroase produse pentru îngrijirea părului. Cele mai multe dintre ele conțin substanțe chimice care pot avea efecte adverse. Trebuie să știi să alegi produsele adecvate tipului de păr și scalpului tău, întrucât este posibil ca unele dintre ele să nu fie potrivite pentru părul tău și pentru menținerea sănătății acestuia.

Evită folosirea vopselelor de păr

Vopseaua duce la căderea părului

Vopselele de păr conțin numeroase chimicale care slăbesc firul de păr și cauzează căderea. Dacă te confrunți deja cu această problemă, evită cu orice preț să îți vopsești părul, întrucât poți agrava situația.

Bea multă apă

Consumul de apă reprezintă una dintre cele mai sănătoase meteode de prevenire a căderii părului. Dacă bem mai multă apă, aceasta va contribui la întărirea părului, îl va menține hidratat și îi va oferi strălucire.

Remedii naturale pentru căderea părului

Remedii naturale reprezintă o opțiune ideală în prevenirea și ameliorarea căderii părului, oferind rezultate foarte bune.

Aloe vera

Aloe vera ca tratament de prevenire a căderii părului

Această plantă este perfectă pentru a opri căderea părului și a stimula creșterea sa. Aplică gel de aloe vera pe scalp și lasă-l să se usuce. După câteva ore, poți să te clătești cu apă rece.

Morcovi și ulei de cocos

Combinarea proprietăților acestor două plante creează un remediu puternic pentru căderea părului. Amestecă suc de morcovi și ulei de cocos în părți egale. Masează acest amestec pe scalp și păr și lasă-l să acționeze timp de 15 minute. Clătește-te cu apă rece.

Gălbenuș de ou

Mască de prevenire a căderii părului

Ouăle reprezintă o sursă importantă de vitamina E, aceasta fiind necesară pentru sănătatea pielii și a părului. Pe lângă recomandarea de a consuma mai multe ouă, te sfătuim și să aplici direct pe scalp gălbenuș de ou pe care să-l lași să acționeze timp de 30 de minute înainte de a te clăti în mod normal.

Usturoi

Acest tratament întărește părul, previne căderea acestuia și îi oferă un aspect mai luminos. Taie un cățel de usturoi în jumătate și masează ușor scalpul cu mișcări circulare, apoi aplică puțin ulei de măsline pe scalp și acoperă-ți capul cu o folie de plastic sau o cască de duș. A doua zi, spală-ți pielea capului cu puțin șampon pentru a îndepărta uleiul și a neutraliza mirosul de usturoi.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.