Uleiul de nucă de cocos și beneficiile sale pentru păr - Doza de Sănătate
 

Uleiul de nucă de cocos și beneficiile sale pentru păr

Datorită compușilor din componența sa, uleiul de nucă de cocos este foarte util pentru a hidrata și revitaliza părul și scalpul. Printre altele, acest produs fortifică podoaba capilară și îi restaurează strălucirea.
Uleiul de nucă de cocos și beneficiile sale pentru păr

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Fiind bogat în lipide, minerale și vitamine benefice pentru organismul uman, uleiul de nucă de cocos a devenit celebru în toată lumea. În zilele noastre, acest produs este inclus în numeroase săpunuri, produse cosmetice și creme pentru corp.

Beneficiile uleiului de nucă de cocos în ceea ce privește îngrijirea părului sunt cunoscute de secole întregi. Acesta menține podoaba capilară puternică și o protejează împotriva îmbătrânirii premature.

Uleiul de nucă de cocos remediază căderea părului

Uleiul de nucă de cocos poate preveni căderea părului

Uleiul de nucă de cocos este utilizat frecvent în cultura indiană (una dintre cele mai vechi culturi de pe glob) pentru a combate căderea părului. O variantă este să fierbi la foc mic câteva frunze de salvie în acest produs.

Instrucțiuni

 • Acest remediu trebuie aplicat direct pe scalp pentru a îmbunătăți sănătatea podoabei capilare și a preveni căderea acesteia.
 • De îndată ce amestecul a fiert, îl poți depozita într-un borcan. Aplică-l ca mască pentru păr o dată pe lună.

Un alt truc pentru a remedia căderea părului cu ajutorul uleiului de nucă de cocos este să amesteci acest produs cu puțină zeamă de lămâie verde și să aplici mixtura obținută pe scalp.

Uleiul de nucă de cocos repară firele de păr deteriorare

Un alt beneficiu oferit de uleiul de nucă de cocos pentru îngrijirea părului este prevenirea pierderii proteinelor, fenomen care poate produce daune structurale. Acest efect se datorează conținutului său de acid lauric, o substanță care, având o greutate moleculară scăzută, penetrează cu ușurință interiorul firelor de păr.

Instrucțiuni

 • Aplică puțin ulei de nucă de cocos ca mască pentru păr.
 • Lasă-l să acționeze aproximativ 20 de minute, apoi spală-te pe cap ca de obicei.

Mai poți utiliza uleiul de nucă de cocos pentru a descurca firele de păr încurcate. După ce te-ai spălat pe cap, aplică o cantitate mică de ulei, la fel cum ai face cu o cremă special creată în acest scop.

Uleiul de nucă de cocos poate fi folosit pe post de balsam de păr

Poți utiliza uleiul de nucă de cocos pe post de balsam de păr

Uleiul de nucă de cocos este mai benefic decât balsamurile de păr din comerț. Ca să îți menții podoaba capilară strălucitoare și fină, aplică ulei de nucă de cocos ușor călduț pe aceasta.

Instrucțiuni

 • Nu trebuie decât să aplici acest produs noaptea, cu una sau două ore înainte de culcare, apoi să îți acoperi capul cu un prosop sau o cască pentru duș.
 • Dimineața următoare, spală-te pe cap ca de obicei.
 • Aplică acest tratament de câteva ori pe săptămână pentru a avea o podoabă capilară sănătoasă, puternică și fină.

Uleiul de nucă de cocos alungă păduchii

Păduchii reprezintă dăunători foarte deranjanți, care ne pot face să ne simțim stânjeniți. Dacă nu tratăm problema în mod corespunzător, păduchii pot reveni constant.

Deși avem la dispoziție numeroase produse chimice împotriva păduchilor, adevărul este că proprietățile acestora pot deteriora scalpul și slăbi firele de păr. Pentru a evita aceste inconveniențe, poți îndepărta păduchii și lindinii cu ajutorul unui pieptene cu dinți fini, însă și acest produs poate cauza daune dacă ai părul ud.

Instrucțiuni

 • Cel mai indicat este să aplici ulei de nucă de cocos pe părul ud, astfel încât să îi oferi protecție în timp ce îndepărtezi păduchii și lindinii cu ajutorul pieptenului.

Uleiul de nucă de cocos previne uscarea părului

Uleiul de nucă de cocos este un produs foarte hidratant

Persoanele cu părul uscat trebuie să ia măsurile necesare pentru a remedia această imperfecțiune. În caz contrar, părul acestora riscă să devină aspru și să se subțieze. Șampoanele, tonerele și balsamurile din comerț pot fi foarte agresive, deshidratând scalpul și provocând cojirea acestuia.

Instrucțiuni

 • Uleiul de nucă de cocos reprezintă o soluție naturală pentru a preveni uscarea părului, oferind beneficii scalpului.

Uleiul de nucă de cocos repară vârfurile despicate

Poate ai impresia că singura modalitate de a scăpa de vârfurile despicate este să te tunzi. Însă, dacă ai doar câteva fire de păr aspre, află că uleiul de nucă de cocos te poate ajuta să remediezi această problemă inestetică.

Instrucțiuni

 • Aplică un amestec de ulei de nucă de cocos și ulei de migdale pe vârfurile firelor de păr și lasă-l să acționeze câteva minute.
 • Acest remediu scade riscul despicării vârfurilor și prelungește viața coafurii tale actuale.
 • Încearcă să te tunzi o dată la șase sau opt săptămâni.

Uleiul de nucă de cocos tonifiază părul

Printre altele, uleiul de nucă de cocos tonifiază podoaba capilară

Acest produs este un toner excelent pentru păr, în special dacă pielea scalpului este uscată.

Instrucțiuni

 • Încălzește puțin ulei de nucă de cocos, amestecă-l cu ulei esențial de levănțică și masează mixtura obținută pe scalp.
 • Acest remediu dă mai mult randament dacă este aplicat noaptea și lăsat să acționeze până dimineața.

Uleiul de nucă de cocos previne apariția firelor de păr încarnate

Multe persoane se confruntă cu fire de păr încarnate la nivelul scalpului, în special dacă afară este foarte cald sau rece.

Instrucțiuni

 • Pentru a preveni apariția acestei probleme, este esențial să îți menții părul și scalpul foarte curate.
 • Poți ameliora disconfortul produs de firele de păr încarnate dacă îți masezi capul cu un amestec de ulei de nucă de cocos și ulei de măsline.

Dacă disconfortul persistă, contactează un specialist pentru a obține un tratament adecvat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Marina, A. M., Che Man, Y. B., & Amin, I. (2009). Virgin coconut oil: emerging functional food oil. Trends in Food Science and Technology. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2009.06.003
 • Krishna, A. G. G. ., Raj;, G., Singh, B. A. ., Kumar, P. K. P. ., & Chandrashekar, P. (2010). Coconut oil: chemistry, production and its applications. Indian Coconut Journal.
 • Pham, L. J. (2016). Coconut (Cocos nucifera). In Industrial Oil Crops. https://doi.org/10.1016/B978-1-893997-98-1.00009-9

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.