Logo image
Logo image

Cum să faci o baie de citrice și plante

3 minute
Băile sunt excelente pentru relaxare și calmarea minții. Astăzi vei descoperi cum să prepari o baie de citrice și plante!
Cum să faci o baie de citrice și plante
Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Atât ierburile, cât și citricele sunt foarte bune pentru sănătate. Deci, de ce să nu le unim în favoarea noastră? Putem face o baie de citrice cu plante, o baie de aburi și multe altele. Acest lucru ne va permite să ne relaxăm în liniște deplină.

Cum să faci o baie de citrice și plante

O baie de plante cu citrice te va ajuta să reduci nivelul de stres și să te bucuri de un spa acasă când te întorci de la serviciu sau ai avut o săptămână grea. Pentru a pregăti această baie din plante și citrice, veți avea nevoie de următoarele articole:

Ingrediente

  • 30 g coajă de portocală tăiată în bucățele mici (fără partea albă)
  • 30 g flori de portocal tocate
  • 30 g de coajă de lămâie tăiată în bucăți mici
  • 30 g frunze de tătăneasă tocate
  • 30 g flori de mușețel
  • 30 g făină de migdale
Some figure

 

Pregătire

Aceste cantități sunt pentru 6 – 12 băi, în funcție de ce pui în fiecare. Amestecă toate ingredientele într-un recipient, cum ar fi un borcan de sticlă cu capac etanș și depozitează remediul într-un loc uscat și întunecat (nu în baie). În momentul în care îl utilizezi, ai diferite alternative:

  • Umple cada cu apă și adaugă o mână din aceste ierburi amestecate cu citrice.
  • Umple cada cu apă și pune o mână de ierburi și citrice într-o plasă, astfel încât acestea să-și elibereze aromele și proprietățile.
  • Fă o infuzie cu o cană de apă și o mână din acest amestec de ierburi și citrice, lasă acoperit cinci minute, strecoară și bea.

Deși aceste băi oferă liniște și calm, în cazul consumului ceaiului, vei profita de ingrediente dacă te doare stomacul, de exemplu. Cu toate acestea, în cazul în care tratezi o afecțiune medicală, trebuie să consulți în prealabil un medic.

Recomandăm: Proprietățile și beneficiile ceaiului de mușețel

De ce sunt benefice băile cu plante medicinale?

De mii de ani, oamenii se bucură de beneficiile izvoarelor termale, hidroterapie și tratamente care includ plante medicinale în interiorul piscinelor. Diferite proprietăți și tehnici sunt combinate în funcție de temperatura apei, de exemplu, pentru a aduce beneficii sănătății.

Ajută la restabilirea păcii interioare

Băile ar putea ajuta la revitalizarea pielii și la restabilirea liniștii interioare. Din acest motiv, apa este combinată cu diferite complemente, precum alge, ierburi, uleiuri aromatice și flori.

O baie bună are beneficii intern și extern. Este indicat să petreci 20 de minute în apă și să nu depășești acest interval de timp, deoarece efectul poate fi inversat.

Some figure

 

 

Fac pielea mai frumoasă

Apa fierbinte și un pumn de sare de mare sunt suficiente pentru o piele mai frumoasă, deoarece celulele deteriorate sunt regenerate, celulele moarte sunt eliminate și circulația sângelui este reactivată (aceasta se produce odată cu schimbarea temperaturii).

Se recomanda să faci baie alternând temperaturile apei. După uscarea cu un prosop, cel mai bine este să folosești o cremă pentru a hidrata bine pielea.

Recomandăm: Mască de față și exfoliant cu cafea pentru tenul obosit

Decongestionează tractul respirator

După cum am spus mai sus, băile de aburi pot fi un suport pentru decongestionarea căilor respiratorii, a bronhiilor și a plămânilor. Poți folosi apă plată cu sare de mare sau amestecul de plante și citrice. Acesta din urmă este perfect pentru persoanele care fumează sau care încearcă să renunțe la acest obicei.

Orice baie fierbinte pe care o facem ne va ajuta să ne relaxăm corpul și mintea. Din acest motiv, este foarte bine să o facem la sfârșitul zilei sau când ne întoarcem de la muncă. Poți folosi orice plantă medicinală pe care o ai acasă și cu care prepari infuzii, cum este cazul teiului, al valerianei sau al mușețelului.

Dacă vrei să faci o baie de plante cu citrice pentru a dormi mai bine, te încurajăm să setezi apa la o temperatură călduță. Acest lucru ajută la eliminarea stresului și permite o relaxare totală. Te-ai bucurat vreodată de o baie de citrice și plante?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Gallegos-Zurita, Maritza. (2016). Las plantas medicinales: principal alternativa para el cuidado de la salud, en la población rural de Babahoyo, Ecuador. Anales de la Facultad de Medicina77(4), 327-332. Recuperado en 17 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1025-55832016000400002&lng=es&tlng=es.
  • Laza Vásquez, Celmira, & Puerto Lozano, Marcela Ivonne. (2011). Cuidados genéricos para restablecer el equilibrio durante el puerperio. Revista Cubana de Enfermería27(1), 88-97. Recuperado en 17 de febrero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03192011000100010&lng=es&tlng=es.
  • Mejía, M. C. C., Olascoaga, L. W., Pérez, S. M., & Tapia, F. H. (2017). Prácticas curativas y plantas medicinales: un acercamiento a la etnomedicina de San Nicolás, México. Cuadernos Geográficos56(2), 26-47.
  • Pulido Acuña, Gloria Paulina, Vásquez Sepúlveda, Patricia de las Mercedes, & Villamizar Gómez, Licet. (2012). Uso de hierbas medicinales en mujeres gestantes y en lactancia en un hospital universitario de Bogotá (Colombia). Index de Enfermería21(4), 199-203. https://dx.doi.org/10.4321/S1132-12962012000300005

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.