Cum să refolosiți pliculețele de ceai sau cafea - Doza de Sănătate
 

Cum să refolosiți pliculețele de ceai sau cafea

Puteți refolosi pliculețele de ceai sau cafea pentru a vă relaxa ochii. Luați un pliculeț folosit și umeziți-l cu apă rece. Apoi, așezați-l pe pleoape pentru a reduce inflamația.
Cum să refolosiți pliculețele de ceai sau cafea

Ultima actualizare: 24 iulie, 2020

Majoritatea oamenilor, după ce își beau ceaiul sau cafeaua, aruncă pliculețul la coșul de gunoi. Totuși, există foarte multe moduri de a refolosi pliculețele de ceai sau cafea. Dacă refolosim articolele casnice, ajutăm mediul înconjurător prin reducerea cantității de gunoi produse și folosim același obiect în mai multe scopuri. Citiți acest articol și veți afla cum să refolosiți pliculețele de ceai sau cafea.

Folosiți pliculețele de ceai sau cafea în mai multe moduri!

Acesta este unul dintre principiile reciclării. Dacă vreți să contribuiți la bunăstarea mediului înconjurător, vă rugăm să fiți atenți la următoarele recomandări în privința refolosirii pliculețelor de ceai sau cafea.

Fertilizator organic

Puteți începe să preparați propriul îngrășământ acasă, indiferent dacă aveți sau nu o grădină. Dacă aruncați resturi organice (coji de fructe sau legume) într-un singur loc, veți obține un gunoi negru, foarte bun ca îngrășământ pentru plante și flori. Mai mult, dacă folosiți această soluție organică, nu veți polua zona în care locuiți.

Dacă nu agreați ideea de a crea o grămadă de îngrășământ pentru că locuiți într-un apartament mic sau nu vreți să simțiți mirosul neplăcut, nu vă faceți griji: puteți doar să desfaceți pliculețul de ceai sau cafea și să presărați conținutul într-un ghiveci cu flori.

Plantele de ceai sunt minunate pentru flori, iar dacă folosiți și cafeaua veți simți un miros foarte plăcut. Nu uitați că trebuie să folosiți conținutul pliculețelor de ceai sau cafea doar după ce acestea s-au răcit și uscat. În acest mod, veți preveni apariția mucegaiului, iar îngrășământul organic astfel creat nu va atrage gândacii sau furnicile.

Odorizant pentru frigider

Pliculețele de cafea vă pot ajuta să neutralizați sau să scăpați de mirosurile neplăcute din frigider. Aceasta este una dintre proprietățile celei mai cunoscute băuturi calde din lume.

Data viitoare când beți cafea, nu uitați să stoarceți pliculețul și să-l băgați în frigider. Dacă folosiți boabe de cafea, puteți să le puneți într-un castronel și să le acoperiți cu tifon. Ele vor absorbi complet mirosurile și vă vor ajuta să dați un miros plăcut acestui aparat electrocasnic.

Pliculeț de ceai folosit

Remedii preparate acasă

Știați că puteți folosi pliculețele de ceai sau cafea ca soluție locală pentru problemele pielii? De exemplu, le puteți folosi pentru pungile de sub ochi, înțepăturile de țânțari sau purici, pentru a reduce inflamațiile sau pentru a vă relaxa ochii după ce ați petrecut mult timp la calculator. Este bine să aveți mereu în frigider câteva pliculețe de ceai folosite, ca să le aveți la îndemână în caz de urgență.

În fiecare zi, după serviciu, așezați-vă pe canapea (sau băgați-vă în cada plină cu apă caldă și săruri naturale), puneți muzică, închideți ochii și puneți pe fiecare pleoapă câte un pliculeț de ceai sau cafea înmuiat în apă rece. Veți vedea imediat rezultatele!

Vopsea pentru țesături

Timp de secole, oamenii au folosit ceaiul, dar și alte plante sau flori pentru a vopsi textilele. Dacă înmuiați o bucată de material în ceai, veți observa că aceasta va căpăta o nuanță plăcută. Știți cum este stilul sepia din fotografii, nu? Ei bine, este ceva asemănător.

Dacă vă place lucrul manual, dați materialului un stil vintage, exact ca lucrurile din podul bunicilor. Și, dacă organizați o nuntă în aer liber în stil vintage, acest tip de vopsea va da evenimentului nuanța perfectă.

Ceainic și căni cu ceai verde

Reduceți celulita

Știți, cu siguranță, cât de scumpe sunt cremele anticelulitice. Niciuna nu are la bază o formulă 100% eficientă (ceea ce înseamnă că trebuie să cumpărați mai mult de un tub), iar produsele cosmetice din comerț au la bază componente nesănătoase. De aceea, vă recomandăm să încercați următoarea rețetă.

Aveți nevoie de puțin zaț de cafea (dintr-un pliculeț sau din cafetieră). Puneți câteva picături de ulei de cocos sau migdale în zaț și amestecați până se formează o pastă. Aplicați acest amestec pe zonele afectate de celulită prin mișcări circulare, în timp ce faceți duș; masați zațul pe fese, coapse, abdomen, picioare și brațe. Apoi clătiți-vă până îndepărtați pasta și continuați-vă dușul.

Scăpați de mirosul neplăcut de pe mâini

După ce ați gătit anumite mâncăruri cu usturoi, pește, măsline sau ceapă, este posibil să vă rămână un miros neplăcut pe mâini. Dacă aveți un vas cu zaț de cafea, nu ezitați să îl folosiți pentru a scăpa de mirosurile neplăcute de pe mâini. Luați un pic de zaț în palme și frecați-le timp de câteva minute. La final, spălați-vă cu apă caldă.

Păr mai strălucitor

Femeie care refolosește pliculețele de ceai sau cafea pentru păr

Toate femeile și-ar dori să aibă un păr mai sănătos și mai lucios, așa cum vedem în reclamele la șampon sau balsam de păr. Puteți avea un astfel de păr dacă refolosiți zațul de cafea. Acesta este un tratament simplu și complet natural.

Luați un castronel plin cu zaț de cafea, adăugați apă clocotită și lăsați să se răcească. Strecurați amestecul și folosiți lichidul pe părul umed și curat (după duș). Lăsați să acționeze timp de aproximativ 20 de minute și clătiți cu apă caldă. Încercați acest tratament o dată pe săptămână timp de o lună. Veți obține rezultate spectaculoase!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.