Cum să folosești pliculețele de ceai pentru cearcăne - Doza de Sănătate
 

Cum să folosești pliculețele de ceai pentru cearcăne

Pliculețele de ceai pot ajuta la ameliorarea afecțiunilor oculare, a cearcănelor și a pungilor de sub ochi. De ce să nu le încerci și tu?
Cum să folosești pliculețele de ceai pentru cearcăne
Sergio Alonso Castrillejo

Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Tu știi cum să folosești pliculețele de ceai pentru cearcăne?

Multe persoane au pungi sub ochi sau cearcăne din cauza stresului, somnului insuficient sau geneticii. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor văd acest tip de imperfecțiuni ca pe un lucru care le afectează frumusețea naturală. Dacă ai pungi sub ochi sau cearcăne, atunci citește în continuare!

În acest articol, îți vom arăta cum să folosești pliculețele de ceai pentru cearcăne și alte probleme ale ochilor. Acestea te pot ajuta să pari mai alert și mai treaz atunci când ai un interviu sau o întâlnire importantă.

Cum să folosești pliculețele de ceai pentru cearcăne

Fată care folosește pliculețele de ceai pentru cearcăne
Anumite plante au proprietăți antiinflamatorii de mare ajutor pentru ochii obosiți sau iritați.

Pliculețe de Caesalpinia pulcherrima pentru inflamație


Caesalpinia pulcherrima, cunoscută și sub denumirea de pene de păun sau mândria Barbadosului, poate ajuta la tratarea diferitelor afecțiuni oculare. De exemplu, dacă ai pungi sub ochii din cauza faptului că nu dormi suficient, poți folosi aceste pliculețe de ceai pentru reducerea aspectului inestetic.

Proprietățile antiinflamatoare ale acestei plante ajută, de asemenea, la scăderea oricărei inflamații a ficatului, la scăderea febrei și la tratarea bronșitei și a astmului.

  • Pentru a utiliza pliculețele de ceai pentru a reduce cearcănele sau pungile de sub ochi, fă mai întâi un ceai normal, apoi pune un pliculeț de ceai cald sau rece pe fiecare ochi.
  • Lasă-le acolo timp de aproximativ 15 minute sau chiar mai mult dacă pungile de sub ochi sau cearcănele sunt foarte pronunțate.

Pliculețe de ceai de mușețel

Ceai de flori proaspete de mușețel
Mușețelul este un remediu tradițional pentru tratarea afecțiunilor oculare.

Deși mușețelul poate ajuta la tratarea afecțiunilor ochilor, este important să fii atent atunci când îl folosești, deoarece unele persoane sunt sensibile sau alergice la această plantă. În cazul în care ești sigur că nu ai o alergie sau sensibilitate la mușețel, poți utiliza cu încredere pliculețele de ceai.

REȚINE! Atunci când utilizezi pliculețe de ceai, asigură-te că acestea sunt bine sigilate și că nu au găuri pentru ca fragmentele de plante să nu-ți pătrundă în ochi. Dacă plantele ajung în ochi, la fel ca în cazul oricărui obiect străin, pot provoca o infecție.

Cum poți profita de beneficiile mușețelului? Mușețelul acționează ca un antiinflamator care va reduce aspectul cearcănelor și al pungilor de sub ochi, oferindu-ți un aspect revigorat și odihnit.

Pliculețe de ceai de fenicul

Pliculețele de ceai de fenicul pot fi folosite pentru a atenua aspectul ochilor obosiți cauzat de privitul ecranului computerului timp de mai multe ore pe zi sau de odihna insuficientă. De asemenea, acestea te pot ajuta să ameliorezi următoarele probleme:

  • Conjunctivita (cunoscută și sub denumirea de ochi roșii): Aplicarea unui pliculeț de ceai pe fiecare ochi închis nu mai mult de 10 minute poate ajuta la reducerea iritației și a mâncărimii cauzate de conjunctivită. Totuși, nu uita că această infecție este foarte contagioasă.
  • Blefarita: Aceasta este o inflamație care apare la marginea pleoapelor. Simptomele includ, de obicei, inflamație, uscăciune și lăcrimare. Pliculețele de ceai de fenicul pot atenua aceste simptome și, de asemenea, tratează urciorul.

Sfaturi adiționale pentru a scăpa de cearcăne și pungi sub ochi

Femeie care utilizează pliculețe de ceai pentru cearcăne
Înainte de aplicarea pungilor de ceai pe ochi, le poți refrigera pentru a ajuta la drenaj.

Așa cum am menționat mai sus, pliculețele de ceai pot ajuta la ameliorarea cearcănelor, a pungilor de sub ochi și chiar a afecțiunilor oculare precum conjunctivita și blefarita. Iată un sfat final pentru tratarea cearcănelor și a pungilor de sub ochi: răcește pliculețele de ceai în frigider înainte de a le aplica pe ochi.

Temperatura scăzută stimulează circulația și ajută la drenarea limfatică în zona ochilor, eliminându-se astfel lichidele acumulate ce oferă aspectul de ochi umflați. Pune pliculețele de ceai o oră în frigider sau câteva minute în congelator, apoi pune câte unul pe fiecare ochi și lasă-l să acționeze timp de zece minute.

Ai cearcăne sau pungi sub ochi? Suferi de conjunctivită sau blefarită? Dacă da, sperăm că aceste remedii simple îți vor fi de ajutor. Însă nu uita să verifici înainte dacă ești alergic sau sensibil la aceste plante. De asemenea, nu uita să te asiguri că fiecare pliculeț de ceai este perfect sigilat, astfel încât să nu îți intre nimic în ochi.

Rezervă-ți 10 minute în fiecare zi pentru a-ți răsfăța ochii și relaxează-te cu aceste remedii naturale pentru cearcăne și pungi sub ochi!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Castro-Muñoz, Rosario, Castro-Cepero, Viviana, & Ceroni-Stuva, Aldo. (2015). Fenología de Caesalpinia pulcherrima (L.) Sw. en un jardín botánico urbano de Lima, Perú. Ecología Aplicada14(2), 201-209. Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1726-22162015000200012&lng=es&tlng=es.
  • Fano Machín, Yey. (2016). Complicaciones de la Blefaritis. Presentación de caso. Revista Habanera de Ciencias Médicas15(1) Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1729-519X2016000100010&lng=es&tlng=es.
  • Rodríguez Aguado, O. (2001). Un acercamiento a la medicina popular en Ubrique (1996-1997). Cultura de los cuidados, Año V, n. 10 (2. semestre 2001); pp. 46-62.
  • Rojas Mejía, Á. M. (2007). Plantas medicinales en el manejo de enfermedades oculares.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.