Tratament pentru cearcăne 100% natural - Doza de Sănătate
 

Tratament pentru cearcăne 100% natural

Cearcănele sunt un semn obișnuit al oboselii, dar pot indica, de asemenea, probleme respiratorii, un aport ridicat de cofeină și, desigur, un management deficitar al stresului.
Tratament pentru cearcăne 100% natural
Karla Henríquez

Scris și verificat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Deși cearcănele ce apar în jurul ochilor se pot forma din diverse motive, vestea bună este că există remedii care pot ajuta la ascunderea acestora și chiar la dispariția lor completă. În acest articol, îți vom împărtăși un tratament pentru cearcăne 100% natural și eficient, care te va scăpa rapid de această problemă neplăcută.

Nu uita însă să completezi tratamentele naturale cu obiceiuri benefice, în special cu o odihnă bună și alimentație adecvată. De asemenea, cearcănele nu indică numai o problemă de somn, ci și starea de sănătate a unei persoane.

Tratament pentru cearcăne 100% natural și eficient

1. Curăță-ți fața.

Femeie care se spală pe față

Înainte de aplicarea oricărui tratament, este esențial să-ți cureți bine fața pentru ca pielea să poată absorbi mai bine nutrienții din acesta.

Înainte de a începe tratamentul, trebuie să îți speli fața cu apă rece și un produs blând de curățare fără săpun. În acest fel, vei elimina toate impuritățile fără a-ți agresa tenul. În plus, acest lucru va face ca pielea ta să pară odihnită și proaspătă.

2. Pune-ți o cârpă umedă rece peste ochi.

Pune o cârpă umedă în frigider pentru câteva minute. Nu o lăsa să înghețe. Las-o doar să se răcească ușor și apoi așază-o peste frunte și ochi înainte de culcare. Aceasta este o versiune alternativă a unei măști de ochi cu gel.

Ar trebui să lași cârpa rece peste ochi timp de aproximativ 5 – 6 minute. După aproximativ 10 minute în care iei pauză, pune-o înapoi peste ochi. Repetarea acestui lucru în fiecare seară înainte de culcare va ameliora aspectul pungilor de sub ochi și te va ajuta să te odihnești mai bine.

3. Așază pliculețe de ceai peste ochi.

Tratament pentru cearcăne cu pliculețe de ceai

Unele ceaiuri ajută la reducerea aspectului cearcănelor și al pungilor de sub ochi.

Pregătește un ceai sau o infuzie la alegere. După ce se răcește, scurge ușor pliculețe de ceai și așază-le peste cearcăne timp de aproximativ 20 de minute. Asigură-te că pliculețe sunt la temperatura camerei sau ușor călduțe. După scurgerea acestui interval de timp, clătește-ți fața pentru a îndepărta reziduurile de ceai.

Pliculețele de ceai de mușețel sunt ideale ca tratament pentru cearcăne, deoarece decongestionează și ameliorează inflamațiile, reducând semnificativ pungile de sub ochi. De asemenea, după ce le vei folosi, vei simți o stare de calm.

4. Aplică pe ochi felii de castraveți.

Acesta este un truc foarte faimos pentru cearcăne. Tot ce trebuie să faci este să tăi câteva felii proaspete de castravete rece și apoi să le porționezi în jumătate. Așază-le pe ochi.

5. Fă-ți un masaj cu ulei

Nuca de cocos spartă

Aplicarea anumitor uleiuri, cum ar fi cel de nucă de cocos, poate reduce apariția cearcănelor și a altor semne de îmbătrânire.

Masează un amestec dintr-o lingură de ulei de nucă de cocos și o lingură de ulei de migdale pe pielea de sub ochi. După masaj, lasă uleiul să acționeze timp de douăzeci de minute. Acest lucru nu numai că va ajuta la reducerea aspectului cearcănelor și va hidrata pielea, dar va stimula și creșterea genelor.

Ce se întâmplă dacă cearcănele mele nu dispar?

Dacă cearcănele tale nu dispar după ce utilizezi acest tratament pentru cearcăne pas cu pas, atunci corpul tău îți spune că are nevoie de odihnă. Mai jos, vom împărtăși câteva recomandări suplimentare.

Ca prim pas, ar trebui să încerci să dormi cel puțin șapte sau opt ore pe zi. Aceasta este una dintre cele mai bune metode de a elimina cearcănele inestetice. De asemenea, ar trebui să folosești un produs hidratant zilnic pentru zona ochilor.

Încearcă să eviți fumatul și consumul de băuturi alcoolice, precum și băuturile cofeinizate, deoarece acestea vor face cearcănele să fie mai vizibile. Fă tot posibilul să urmezi o dietă echilibrată care să includă multe fructe și legume. Practică exerciții fizice și bea cel puțin 6-8 pahare de apă pe zi, deoarece aceste lucruri au și alte avantaje pentru sănătate.

Concluzii

Cearcănele pot fi mai mult sau mai puțin vizibile. Cu toate acestea, adevărul este că sunt aproape întotdeauna la fel de inestetice. Dincolo de ceea ce poate face machiajul pentru a le ascunde, ar trebui să încerci câteva tratamente naturale care pot ajuta la eliminarea completă a cearcănelor.

Opțiunile pe care le-am împărtășit aici îți permit să te răsfeți și îți vor face pielea să strălucească. Include-le în rutina ta de înfrumusețare pentru a te bucura de beneficiile fizice și emoționale oferite de acestea!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Mukherjee, P. K., Nema, N. K., Maity, N., & Sarkar, B. K. (2013). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2012.10.003
  • Vrcek I, Ozgur O, Nakra T. Infraorbital Dark Circles: A Review of the Pathogenesis, Evaluation and Treatment. J Cutan Aesthet Surg. 2016;9(2):65–72. doi:10.4103/0974-2077.184046
  • Kappally, S., Shirwaikar, A., & Shirwaikar, A. (2015). Coconut oil – A review of potencial applications. Journal for Drugs and Medicines. https://doi.org/10.15254/H.J.D.Med.7.2015.149
  • John Hopkins Medicine. How to Get Rid of Bags Under Your Eyes. https://www.hopkinsmedicine.org/health/treatment-tests-and-therapies/how-to-get-rid-of-bags-under-your-eyes
  • Int J Mol Med. Author manuscript; available in PMC 2010 Dec 1. Published in final edited form as: Int J Mol Med. 2010 Dec; 26(6): 935–940. Chamomile, an anti-inflammatory agent inhibits inducible nitric oxide synthase expression by blocking RelA/p65 activity. doi: 10.3892/ijmm_00000545
  • African Journal of Biotechnology Vol. 10(7), pp. 1206-1216, 14 February, 2011. Exploring cucumber extract for skin rejuvenation. Available online at http://www.academicjournals.org/AJB DOI: 10.5897/AJB10.1072
  • Fitoterapia. 2013 Jan;84:227-36. Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. doi: 10.1016/j.fitote.2012.10.003. Epub 2012 Oct 23.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.