Cearcănele și pungile de sub ochi - 10 remedii - Doza de Sănătate
 

Cearcănele și pungile de sub ochi - 10 remedii

Știai că, pe lângă ceaiul de mușețel, și laptele rece reprezintă un remediu ideal pentru cearcăne și pungile de sub ochi? Poți profita de ambele ingrediente cu ajutorul compreselor. Citește în continuare pentru a descoperi cum!
Cearcănele și pungile de sub ochi - 10 remedii
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Cearcănele și pungile de sub ochi îți fac fața să pară obosită, de accea este indicat să iei măsuri și să aplici remedii care să te scape de acestea. 

Dacă nu te odihnești suficient sau pur și simplu vrei să maschezi aceste imperfecțiuni, reține sfaturile de mai jos.

Pielea din jurul ochilor (în special pleoapele) este mai subțire decât restul feței din cauza absenței glandelor sebacee, drept pentru care trebuie să o tratăm cu grijă. Din cauza acestui factor, pielea din jurul ochilor este vulnerabilă.

10 remedii naturiste pentru a trata cearcănele și pungile de sub ochi

1. Toner cu mușețel

Puțin ceai de mușețel ține la distanță cearcănele

Pentru a reduce inflamațiile într-un mod simplu, rapid și natural, nu ezita să aplici următorul toner cu mușețel.

 • Poți prepara acest remediu cu puțin ceai de mușețel și câteva petale de trandafir.
 • Lasă infuzia să se răcească, apoi pune-o în frigider pentru a o avea la îndemână oricând ai nevoie. Aplic-o cu un tampon de vată și rezultatele obținute nu te vor dezamăgi.

2. Remediu cu ulei de migdale și trandafir

Combinația de ulei de migdale și trandafir este ideală pentru a elimina cearcănele și pungile de sub ochi, fără a apela la soluții drastice ca intervențiile chirurgicale.

 • Nu trebuie decât să zdrobești o mână de petale de trandafir și să le combini cu puțin ulei de migdale dulci. Lasă amestecul să stea o zi întreagă.
 • Dimineața următoare, filtrează lichidul și pune remediul obținut deoparte.
 • Înmoaie un tampon de vată în remediu și aplică-l pe pungile de sub ochi.
 • Lasă-l să acționeze timp de o jumătate de oră.
 • După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, clătește-te cu apă.

3. Mască pentru ochi cu castravete

Și castravetele este util pentru a elimina cearcănele

O mască preparată cu măr, castravete și ulei de migdale ar putea fi soluția ideală pentru a elimina pungile de sub ochi. Aplic-o, iar ochii tăi vor arăta din nou minunat.

4. Remediu cu unt de Shea și ulei de argan

Amestecă puțin unt de Shea cu ulei de argan, până obții o pastă care poate fi aplicată pe pungile de sub ochi. Produsul obținut reprezintă unul dintre cele mai bune remedii pentru a masca această problemă. Cel mai mare avantaj este faptul că nu va mai trebui să recurgi la produsele din comerț, care pot cauza efecte secundare.

5. Remediu cu aloe vera

Planta aloe vera combate cearcănele

Nu putem discuta despre produse naturale vindecătoare fără a menționa și proprietățile incredibile oferite de aloe vera. Gelul acestei plante este unul dintre cele mai bune remedii pentru piele, în special dacă vrei să elimini cearcănele sau pungile de sub ochi.

6. Ceai de mușețel și hamamelis

Proprietățile antiinflamatoare și relaxante ale mușețelului și ale hamamelisului sunt ideale pentru a vindeca țesuturile inflamate de sub ochi. Combinate, efectele benefice ale acestor două plante sunt amplificate.

 • Nu trebuie decât să prepari un ceai cu mușețel și hamamelis.
 • Lasă infuzia să se răcească, înmoaie o cârpă curată în ea și aplic-o pe ochi asemenea unei comprese.

7. Mască cu avocado și ulei de migdale

O mască de avocado ține la distanță cearcănele

O mască preparată cu avocado și ulei de migdale îți va hrăni pielea și va elimina cearcănele inestetice. Aceste două ingrediente au un efect benefic asupra pielii și împreună alcătuiesc un tratament alternativ excelent pentru pungile de sub ochi.

Vrei să afli mai multe?

Citește: Cum să elimini pungile de sub ochi

8. Mască facială cu cartofi

Puține remedii sunt mai utile dacă ai cearcăne sau pungi sub ochi decât următoarea mască facială cu cartofi. Cartofii sunt ideali pentru a combate aceste două probleme.

 • Aplică câte o felie de cartof pe ambii ochi sau prepară o mască cu ulei de măsline, cartofi, castravete și ceai verde.

9. Remediu cu lapte

Puțin lapte de ajută să elimini cearcănele în mod natural

Aproape fiecare dintre noi are lapte în frigider, drept pentru care remediul eficient de mai jos nu ne va răpi mult timp.

 • Înmoaie un tampon de vată în lapte.
 • Asigură-te că acest produs este foarte rece. Aplică tamponul de vată pe ochi asemenea unei comprese.
 • Pe lângă faptul că cearcănele nu vor mai surveni la fel de des, acest remediu va alunga orice disconfort resimțit în regiunea vizată.

10. Remediu cu unt

Ultimul remediu pe care vrem să ți-l prezentăm presupune să te ungi cu unt de Shea, un produs natural foarte benefic, numai bun pentru a vindeca tenul.

Aplică oricare din aceste remedii, iar cearcănele și pungile de sub ochi vor fi de domeniul trecutului


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Merino, J., & Noriega, M. (2011). La piel: Estructura y Funciones. Universidad de Cantabria.

 • Llagostera Pagès, M. (2006). Cuidados de la piel. Atencion Primaria. https://doi.org/10.1157/13094777.

 • Saavedra Lozano, J., Santos Sebastián, M., González, F., Hernández Sampelayo Matos, T., & Navarro Gómez, M. . (2011). Infecciones bacterianas de la piel y tejidos blandos. In Protocolos de la AEP: Protocolos de Infectología.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.