Cum să scapi de pungi sub ochi cu uleiuri
A scăpa de pungile de sub ochi este un obiectiv des întâlnit. Chiar dacă avem obiceiuri bune de somn, putem avea cearcăne și inflamații. În acest articol, vom afla cum să scapi de pungi sub ochi cu uleiuri esențiale naturale!
Pungile sub ochi sunt un semn al oboselii acumulate și adaugă ani pe față. Deși unii oameni nu le acordă atenție, mulți vor să scape de ele.
Cum să scapi de pungi sub ochi cu uleiuri
Poate dormiți bine în fiecare seară, dar s-ar putea să aveți în continuare pungi sub ochi din cauza sensibilității pielii. Există câteva alternative naturale pentru a vă hidrata toată fața, în special zona pleoapei inferioare.
Pungile sub ochi sunt cauzate de lipsa glandelor sebacee din zonă. Pielea tinde să se usuce. Prin urmare, devine mai sensibilă și, atunci când este expusă la soare, se formează pungi și pete din cauza producției excesive de melanină.
1. Ulei de migdale
Migdalele sunt extrem de hrănitoare, motiv pentru care nu sunt folosite doar în diete, ci și în elaborarea diferitelor produse de îngrijire a pielii.
Conform datelor Fundației Spaniole pentru Nutriție (FEN), migdalele conțin proteine, acizi grași mononesaturați, acizi grași nesaturați, fibre, calciu, fosfor, magneziu, fier, zinc, potasiu, vitamina E, riboflavină, tiamină, niacină și folați. Toate aceste componente sunt potrivite pentru îmbunătățirea aspectului pielii și, prin urmare, pentru reducerea pungilor de sub ochi.
Există migdale amare și dulci: acestea din urmă sunt cel mai frecvent utilizate în producția de cosmetice și tratamente pentru piele.
Cum se folosește
- Spălați-vă fața foarte bine, astfel încât uleiul să intre rapid în piele.
- Puneți două sau trei picături pe vârful degetului și aplicați ușor pe pungile de sub ochi.
Citiți mai mult: Cum să previi pungile sub ochi și cearcănele
2. Ulei de argan
Uleiul de argan este un ulei antifungic plin de antioxidanți. Hidratează și înmoaie pielea și părul, deoarece conține vitamina E și acizi grași omega 3, 6 și 9. Uleiul de argan este perfect pentru a scăpa de pungile de sub ochi.
Cum se folosește
- La fel ca în cazul uleiului de migdale, aplicați pe piele trei picături de ulei de argan cu vârful degetelor, în fiecare seară înainte de culcare.
- Nu uitați să vă spălați fața înainte de a aplica uleiul.
3. Ulei din semințe de fenicul
Se spune că acest ulei curăță sângele în mod corespunzător și menține pielea elastică. Uleiul de semințe de fenicul conține proteine și vitaminele A, B și C.
Cum se folosește
Deși uleiul de semințe de fenicul este foarte bun, nu este bine să folosiți prea mult. În cantități mari, poate fi toxic, așa că utilizați-l cu precauție.
- Aplicați trei picături pe cearcănele de sub ochi, folosind vârful degetelor și mișcări foarte blânde până când este complet absorbit.
- Vă recomandăm să folosiți ulei de semințe de fenicul seara, de maxim 3 ori pe săptămână.
Notă importantă: Dacă aveți dubii, cel mai bine este să consultați un dermatolog înainte de a începe să-l aplicați în mod regulat. Amintiți-vă că zona conturului ochilor este foarte delicată și trebuie să utilizați remediile adecvate.
4. Ulei de măsline
Uleiul de măsline conține antioxidanți. În plus, este bogat în acizi grași mononesaturați, acizi grași nesaturați și vitamina E. Când este utilizat local, este foarte hidratant și regenerant. Conține mult acid oleic.
Cum se folosește
- Aplicați comprese cu ulei de măsline pe zona ochilor pentru câteva minute.
- Lăsați uleiul să acționeze peste noapte.
- Dimineața, spălați-vă fața normal.
5. Ulei de măceșe
Uleiul de măceșe este unul dintre cele mai utilizate uleiuri în produsele de înfrumusețare și îngrijire a pielii. Este bogat în acizi grași, antioxidanți și vitamine.
Ajută la reducerea impactului stresului oxidativ, hrănește pielea, rehidratează și luminează zona în care este aplicat.
Cum se folosește
- Curățați-vă fața pentru a permite uleiului să se absoarbă mai bine.
- Puneți două sau trei picături pe vârful degetelor și aplicați-le ușor pe pielea de sub ochi.
Citiți mai mult: Cauze și tratamente pentru pungile de sub ochi
6. Ulei esențial de lavandă
Uleiul de lavandă este uimitor: este antiinflamator, antifungic, antidepresiv, antiseptic și antibacterian. Este, de asemenea, un calmant natural și detoxifiant și are puterea de a îmbunătăți circulația și de a vindeca pielea.
Cum se folosește
- În primul rând, amestecați două picături de ulei de lavandă cu puțină apă pentru a face un remediu natural pentru pungile de sub ochi.
- Aplicați remediul în fiecare seară înainte de culcare și clătiți-vă dimineața.
Trebuie să scapi de pungi sub ochi!
Înainte de a utiliza oricare dintre aceste uleiuri pentru a scăpa de pungile de sub ochi, ar trebui să consultați un dermatolog. Odată ce ați primit aprobarea dermatologului, continuați rutina de îngrijire a pielii conform instrucțiunilor.
În plus, amintiți-vă că puteți aplica un pachet de gheață zilnic, ori de câte ori puteți, pentru a reduce cearcănele de sub ochi și pentru a avea un aspect mai proaspăt și mai odihnit.
În plus, utilizați protecție solară zilnic pe față și pe gât. Amintiți-vă că pielea din jurul ochilor este mai subțire, deci necesită mai multă îngrijire.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ojeras (2007). Victor Martínez.
http://www.atdermae.com/pdfs/atd_30_03_09.pdf - Mayo Clinic Staff. (2014). Bags under eyes.
mayoclinic.org/diseases-conditions/bags-under-eyes/basics/definition/con-20034185 - What causes dark circles under the eyes? (2007). Freitag FM, Cestari TF.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17760701 - Wu B. (2015). Dark circles under the eyes.
dermnetnz.org/topics/dark-circles-under-the-eyes/ -
López Luengo, M. (2004). Los aceites esenciales. OFFARM, 23(7), 88–91.
https://doi.org/10.1117/12.2179560 -
Flores, C. R., Pennec, A., Nugier-Chauvin, C., Daniellou, R., Herrera-Estrella, L., & Chauvin, A. L. (2014). Chemical composition and antibacterial activity of essential oils extracted from plants cultivated in Mexico. Journal of the Mexican Chemical Society, 58(4), 452–455.
-
Luengo, P. (2004). Los aceites esenciales :Aplicaciones farmacológicas , cosméticas y alimentarias . Ámbito Farmaceutico Fitoterapia, 23, 88–91.
https://doi.org/10.1117/12.2179560 -
Cañellas, M., Espada, N., & Ogalla, J. (2008). Estudio del aceite de rosa mosqueta en cicatrices postquirúrgicas. El Peu, 28(1), 9–13.
http://diposit.ub.edu/dspace/bitstream/2445/26072/1/2008280109.pdf
http://diposit.ub.edu/dspace/handle/2445/26072 -
Fito Colomer, M. (2003). Efectos antioxidantes del aceite de oliva y de sus compuestos fenólicos. Tdx.Cesca.Es.
https://doi.org/10.1063/1.2939268 -
Diao, W. R., Hu, Q. P., Zhang, H., & Xu, J. G. (2014). Chemical composition, antibacterial activity and mechanism of action of essential oil from seeds of fennel (Foeniculum vulgare Mill.). Food Control, 35(1), 109–116.
https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2013.06.056 -
Sayas Barbera, E., & Kharbouch, A. (2012). Argan oil: source of bioactive compounds. Aceite de Argan: Fuente de Compuestos Bioactivos. Bilbao.
https://www.mendeley.com/catalogue/argan-oil-source-bioactive-compounds/ -
Hernández, S. A., & Zacconi, F. C. M. (2009). Aceite de almendras dulces: Extracción, Caracterización y Aplicación. Quimica Nova, 32(5), 1342–1345.
https://doi.org/10.1590/S0100-40422009000500044