Cum să scapi de pungi sub ochi cu uleiuri
 

Cum să scapi de pungi sub ochi cu uleiuri

Pielea din jurul ochilor necesită o atenție specială, deoarece este cea mai sensibilă parte a feței. Dacă nu știai, poți folosi uleiuri esențiale pentru a scăpa de pungile de sub ochi.
Cum să scapi de pungi sub ochi cu uleiuri
Karla Henríquez

Scris și verificat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

A scăpa de pungile de sub ochi este un obiectiv des întâlnit. Chiar dacă avem obiceiuri bune de somn, putem avea cearcăne și inflamații. În acest articol, vom afla cum să scapi de pungi sub ochi cu uleiuri esențiale naturale!

Pungile sub ochi sunt un semn al oboselii acumulate și adaugă ani pe față. Deși unii oameni nu le acordă atenție, mulți vor să scape de ele.

Cum să scapi de pungi sub ochi cu uleiuri

Poate dormiți bine în fiecare seară, dar s-ar putea să aveți în continuare pungi sub ochi din cauza sensibilității pielii. Există câteva alternative naturale pentru a vă hidrata toată fața, în special zona pleoapei inferioare.

Pungile sub ochi sunt cauzate de lipsa glandelor sebacee din zonă. Pielea tinde să se usuce. Prin urmare, devine mai sensibilă și, atunci când este expusă la soare, se formează pungi și pete din cauza producției excesive de melanină.

1. Ulei de migdale

Ulei de migdale ca să scapi de pungi sub ochi

 

Migdalele sunt extrem de hrănitoare, motiv pentru care nu sunt folosite doar în diete, ci și în elaborarea diferitelor produse de îngrijire a pielii.

Conform datelor Fundației Spaniole pentru Nutriție (FEN), migdalele conțin proteine, acizi grași mononesaturați, acizi grași nesaturați, fibre, calciu, fosfor, magneziu, fier, zinc, potasiu, vitamina E, riboflavină, tiamină, niacină și folați. Toate aceste componente sunt potrivite pentru îmbunătățirea aspectului pielii și, prin urmare, pentru reducerea pungilor de sub ochi.

Există migdale amare și dulci: acestea din urmă sunt cel mai frecvent utilizate în producția de cosmetice și tratamente pentru piele.

Cum se folosește

 • Spălați-vă fața foarte bine, astfel încât uleiul să intre rapid în piele.
 • Puneți două sau trei picături pe vârful degetului și aplicați ușor pe pungile de sub ochi.

2. Ulei de argan

Uleiul de argan este un ulei antifungic plin de antioxidanți. Hidratează și înmoaie pielea și părul, deoarece conține vitamina E și acizi grași omega 3, 6 și 9. Uleiul de argan este perfect pentru a scăpa de pungile de sub ochi.

Cum se folosește

 • La fel ca în cazul uleiului de migdale, aplicați pe piele trei picături de ulei de argan cu vârful degetelor, în fiecare seară înainte de culcare.
 • Nu uitați să vă spălați fața înainte de a aplica uleiul.

3. Ulei din semințe de fenicul

Ulei de fenicul ca să scapi de pungi sub ochi

 

Se spune că acest ulei curăță sângele în mod corespunzător și menține pielea elastică. Uleiul de semințe de fenicul conține proteine și vitaminele A, B și C.

Cum se folosește

Deși uleiul de semințe de fenicul este foarte bun, nu este bine să folosiți prea mult. În cantități mari, poate fi toxic, așa că utilizați-l cu precauție.

 • Aplicați trei picături pe cearcănele de sub ochi, folosind vârful degetelor și mișcări foarte blânde până când este complet absorbit.
 • Vă recomandăm să folosiți ulei de semințe de fenicul seara, de maxim 3 ori pe săptămână.

Notă importantă: Dacă aveți dubii, cel mai bine este să consultați un dermatolog înainte de a începe să-l aplicați în mod regulat. Amintiți-vă că zona conturului ochilor este foarte delicată și trebuie să utilizați remediile adecvate.

4. Ulei de măsline

Uleiul de măsline conține antioxidanți. În plus, este bogat în acizi grași mononesaturați, acizi grași nesaturați și vitamina E. Când este utilizat local, este foarte hidratant și regenerant. Conține mult acid oleic.

Cum se folosește

 • Aplicați comprese cu ulei de măsline pe zona ochilor pentru câteva minute.
 • Lăsați uleiul să acționeze peste noapte.
 • Dimineața, spălați-vă fața normal.

5. Ulei de măceșe

Ulei esențial de măceșe

 

Uleiul de măceșe este unul dintre cele mai utilizate uleiuri în produsele de înfrumusețare și îngrijire a pielii. Este bogat în acizi grași, antioxidanți și vitamine.

Ajută la reducerea impactului stresului oxidativ, hrănește pielea, rehidratează și luminează zona în care este aplicat.

Cum se folosește

 • Curățați-vă fața pentru a permite uleiului să se absoarbă mai bine.
 • Puneți două sau trei picături pe vârful degetelor și aplicați-le ușor pe pielea de sub ochi.

6. Ulei esențial de lavandă

Uleiul de lavandă este uimitor: este antiinflamator, antifungic, antidepresiv, antiseptic și antibacterian. Este, de asemenea, un calmant natural și detoxifiant și are puterea de a îmbunătăți circulația și de a vindeca pielea.

Cum se folosește

 • În primul rând, amestecați două picături de ulei de lavandă cu puțină apă pentru a face un remediu natural pentru pungile de sub ochi.
 • Aplicați remediul în fiecare seară înainte de culcare și clătiți-vă dimineața.

Trebuie să scapi de pungi sub ochi!

Înainte de a utiliza oricare dintre aceste uleiuri pentru a scăpa de pungile de sub ochi, ar trebui să consultați un dermatolog. Odată ce ați primit aprobarea dermatologului, continuați rutina de îngrijire a pielii conform instrucțiunilor.

În plus, amintiți-vă că puteți aplica un pachet de gheață zilnic, ori de câte ori puteți, pentru a reduce cearcănele de sub ochi și pentru a avea un aspect mai proaspăt și mai odihnit.

În plus, utilizați protecție solară zilnic pe față și pe gât. Amintiți-vă că pielea din jurul ochilor este mai subțire, deci necesită mai multă îngrijire.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.