Logo image
Logo image

Cum se curăță gențile și portofelele din piele

5 minute
Accesoriile din piele sunt durabile și pot fi combinate cu multe articole vestimentare. Cu toate acestea, pentru a-și menține strălucirea și pentru a le prelungi durata de viață, este necesar să urmați câteva sfaturi de curățare.
Cum se curăță gențile și portofelele din piele
Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Produsele din piele sunt adesea scumpe și necesită îngrijire specială. Menținerea lor în stare bună este importantă pentru a le prelungi durata de viață utilă și pentru a nu pierde frumusețea sau funcționalitatea. Deși nu este o sarcină complexă, este necesar să urmați câteva recomandări. Descoperiți cum se curăță gențile și portofelele din piele!

Aceste accesorii sunt destinate utilizării zilnice și transportului obiectelor în diverse locuri. Așadar, sunt expuse în mod constant la murdărie și pete. Pentru durabilitate îndelungată, este important ca gențile și portofelele din piele să fie corect igienizate.

Cum se curăță gențile și portofelele din piele

Produsele din piele sunt accesorii apreciate, dar trebuie să fie bine îngrijite și strălucitoare.

1. Îndepărtați praful

Înainte de a aplica orice produs de curățare, trebuie îndepărtate toate urmele de praf. Unele sunt mai greu de îndepărtat, așa că, dacă este posibil, este important să scoateți toate articolele din interior și să întoarceți articolul pe dos. Puteți folosi și un aspirator.

2. Aplicați apă și săpun

Odată ce murdăria uscată a fost îndepărtată, amestecați o cană de apă cu o lingură de săpun lichid. Înmuiați o cârpă și curățați-vă gențile și portofelele din piele cu acest preparat. Nu uitați de buzunare și compartimente mai mici. Acolo tinde să se acumuleze mai multă murdărie.

Recomandăm: Sfaturi pentru a-ți menține geanta de cosmetice curată

Some figure

3. Alcool

Deși aplicarea de alcool nu este întotdeauna recomandată, poate fi o idee bună pentru anumite pete (de exemplu, cele de cerneală sau noroi). În cazul efectuării acestei acțiuni, se folosește un tampon de vată umezit cu alcool. Lichidul rămas se șterge cu o cârpă uscată.

4. Produs special pentru mobilier

Un sfat bun pentru a da strălucire și culoare articolelor din piele este aplicarea produsului de lustruit mobila. Trebuie folosit doar puțin și doar pe exterior pentru a îndepărta murdăria. Se pune pe o cârpă uscată.

5. Frecvența

Dacă intenția este să păstrați obiectul strălucitor, trebuie să curățați gențile și portofelele din piele cel puțin o dată la 3 zile. Apelați la o igienizare rapidă, adică îndepărtați tot conținutul din interior și scuturați praful.

În ceea ce privește igienizarea profundă și tratamentul pielii, efectuați-o la fiecare 3 luni dacă folosiți accesoriul în cauză în fiecare zi.

Cum se curăță gențile și portofelele din piele în funcție de originea materialului

Dincolo de recomandările generale, igienizarea specifică variază în funcție de tipul pielii.

Lăcuită

Produsele din piele cu finisaje lăcuite folosesc o vopsea pe bază de apă în care se adaugă lacuri. Pe măsură ce se usucă, lacurile se întăresc și protejează pielea. Prin urmare, sunt mai rezistente la murdărie și la unele tipuri de pete, precum grăsimea.

În orice caz, pielea rămâne sensibilă la contactul cu apa, vopseaua sau solvenții. Igienizarea se poate face cu o cremă de curățare specifică, care se aplică folosind o cârpă uscată.

Îngroșată

Pielea îngroșată este un material vopsit cu aniline, adică un compus organic care adaugă un aspect natural. Este puțin mai delicată decât alte tipuri de piele.

În ceea ce privește curățarea, folosiți o gumă pentru suprafață și, dacă este necesar, aplicați creme grase colorate sau neutre.

Piele de căprioară

Este un tip de piele vopsit cu aniline și include un proces de șlefuire. Este sensibilă la murdărie, grăsimi sau pete. Prin urmare, este și cel mai dificil de curățat. Folosiți o perie mică, cum ar fi periile pentru unghii, pentru a îndepărta praful de pe suprafață.

Apoi, amestecați bine apă și un strop de săpun. Frecați foarte delicat cu o cârpă umedă, cu mișcări circulare, pentru a îndepărta mizerie. Puneți articolul la uscat timp de o zi.

Piele albă

Este clar că, din cauza culorii sale, pielea albă necesită un proces de curățare frecvent. Trebuie să o ștergeți cu o cârpă uscată la fiecare 4 sau 5 zile pentru a evita acumularea de praf și murdărie. Este esențial să nu folosiți niciodată produse precum oțetul sau înălbitorul.

Recomandăm: Cum se curăță pantofii de piele: 5 trucuri utile

Some figure

Cele mai bune sfaturi de îngrijire pentru gențile și portofelele din piele

Țineți cont de următoarele recomandări când vine vorba de îngrijirea genților și portofelelor din piele:

  • Depărtați-le de alte obiecte. Pentru a evita nevoia de a trece prin experiența de îndepărtare a petelor, cel mai bine este să le preveniți. Păstrați geanta din piele sau poșeta departe de alte obiecte care ar putea să o murdărească.
  • Folosiți o pungă. Folosirea unui înveliș pentru a depozita obiectul din piele atunci când nu este folosit ajută la păstrarea prafului și a murdăriei la distanță. În plus, îl protejează de umiditatea mediului.
  • Aveți grijă la obiectele depozitate în interior. Se întâmplă să păstrați în geantă obiecte care, dacă sunt deschise, pot provoca murdărie și deteriorarea pielii. De exemplu, pixuri, alimente sau produse cosmetice. Închideți bine recipientele
  • Păstrați ordinea. Îngrijirea se aplică și în timpul utilizării zilnice. Aranjați bine conținutul, astfel încât, atunci când trebuie să scoateți ceva, lucrurile să nu fie amestecate.
  • Refaceți pielea. Unele tipuri de piele, cum ar fi pielea de căprioară, pot fi refăcute. În plus, există agenți de impermeabilizare care oferă protecție împotriva petelor și murdăriei.
  • Protejați obiectul de soare. Nu lăsați niciodată o geantă de piele să se usuce expunând-o la lumina directă a soarelui.

Deși sfaturile de mai sus sunt despre cum se curăță gențile și portofelele din piele, ele pot fi aplicate la o gamă largă de accesorii realizate din același material: de exemplu, pantofi sau curele.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Bustos Flores, Carlos,  La producción artesanal. Visión Gerencial [Internet]. 2009; (1):37-52. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=465545880009
  • Ramirez, Jorge. “EL PROCESO DE CURTIDO. La Generación de Residuos En Cada Etapa.” Forcillo 1 (2002): 12–14. Disponible en: http://www.biologia.edu.ar/tesis/forcillo/pdf/Proceso_de_curtido.pdf
  • Chaves Badilla, Salomón Isaac,  El cuero como soporte alternativo para realizar planchas de huecograbado. El Artista [Internet]. 2011; (8):48-68. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=87420931004
  • MARTÍNEZ BUITRAGO, SANDRA YULIER , ROMERO COCA, JONATHAN ALEXANDER. REVISIÓN DEL ESTADO ACTUAL DE LA INDUSTRIA DE LAS CURTIEMBRES EN SUS PROCESOS Y PRODUCTOS: UN ANÁLISIS DE SU COMPETITIVIDAD. Revista de la Facultad de Ciencias Económicas: Investigación y Reflexión [Internet]. 2018;XXVI(1):113-124. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=90953767006

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.