Cum se elimină cutele fără fier de călcat?
Cutele de pe haine se elimină fără fier de călcat? Din fericire, da. Putem avea haine impecabile fără a fi nevoie să trecem prin sarcina obositoare a călcării rufelor.
Călcatul este una dintre cele mai amânate treburi casnice. Consumă mult timp și energie doar pentru ca hainele să nu fie șifonate.
Mulți dintre noi suntem convinși că este suficient ca hainele să fie curate și în stare bună. Oricât de mult am amâna sarcina, atunci când vine vorba să ne îmbrăcăm pentru a merge la birou sau la un eveniment important, hainele trebuie sa fie lipsite de cute.
În caz contrar, imaginea și aspectul final nu vor fi foarte îngrijite. Deci, haideți să trecem în revistă câteva metode de a elimina cutele de pe haine fără a le călca!
Cum se elimină cutele fără fier de călcat?
1. Pulverizare cu apă
Dacă puneți apă într-o sticlă cu pulverizator și umeziți îmbrăcămintea, aceasta va avea mai puține cute când se usucă. Poate că nu este cea mai eficientă tehnică, dar cel puțin va scădea considerabil numărul cutelor. Distanța de pulverizare trebuie să fie de aproximativ 30 cm.
2. Uscător de păr
Uscătorul de păr este un dispozitiv folosit în mod obișnuit. Pentru „a călca” hainele cu el, trebuie să așezați îmbrăcămintea pe o suprafață plană și să o întindeți bine.
Apoi, porniți uscătorul la câțiva centimetri distanță. Puteți adăuga câteva picături de apă pe țesătură pentru a facilita procesul.
Citiți mai mult: Semne că folosești prea mult detergent de rufe
3. Placa de îndreptat părul
Această tehnică este infailibilă, mai ales pentru cele mai dificile părți ale articolelor de îmbrăcăminte: guler, manșete și mâneci. Verificați ca aparatul să nu fie murdar, să nu aibă urme de produse pentru păr sau să nu fie ruginit pentru a nu pata hainele.
Aveți grijă la presiunea pe care o aplicați pe haine. Evitați să le ardeți.
4. Vapori de apă
În acest caz, veți profita de aburul de la duș pentru a elimina cutele de pe haine. Puneți haina pe un cuier în baie înainte de a face duș.
Încercați să o lăsați departe de cadă pentru a nu se uda. Aproximativ 15 minute vor fi suficiente.
5. Cârpă umedă
Această metodă nu eșuează niciodată și este utilă atunci când sunteți în deplasare și nu aveți acces la un fier de călcat sau la altă opțiune. Așezați îmbrăcămintea pe o suprafață plană și așezați pe ea un prosop umed, exercitând presiune asupra cutelor. Pentru a termina, puneți hainele într-un cuier și așteptați să se usuce înainte de a le purta.
6. Uscător
Una dintre modalitățile de a elimina cutele de pe haine este folosirea uscătorului. Verificați etichetele fiecărui articol de îmbrăcăminte pentru a vă asigura ce temperatură și timp de uscare permite.
Puneți câteva cuburi de gheață înăuntru împreună cu hainele. În acest fel, când interiorul uscătorului se încălzește, gheața va elibera abur pe măsură ce se topește. Această umiditate este cea care va ajuta cutele să dispară.
Recomandăm: Rețetă de balsam de rufe pentru prosoape moi
7. Lichid anti-șifonare
Acesta este un spray care dă rezultate excelente atunci când vine vorba de întinderea hainelor fără a călca. În general, aceste produse sunt ieftine și au un parfum minunat. Urmați instrucțiunile producătorului.
În plus, vă puteți face propriul lichid anti-șifonare. Puneți o parte de oțet alb și trei parți de apă într-un recipient de pulverizare. Pulverizați hainele și lăsați-le să se usuce la aer. Este economic, prietenos cu mediul și foarte ușor de făcut.
8. Saltea
Trucul cu salteaua nu eșuează niciodată. Mai întâi, întindeți haina pe o suprafață plană, netezind cutele cu mâinile ușor, dar ferm.
Îndoiți apoi hainele ca un sul de hârtie și puneți-le sub saltea, astfel încât greutatea saltelei să exercite o presiune mare asupra țesuturilor. După o jumătate de oră, hainele vor fi gata de purtat.
Modalități alternative de a scăpa de cute fără fier de călcat
Sperăm că puteți aplica unele dintre aceste metode pentru a elimina cutele de pe haine. Nu uitați să verificați temperatura dacă folosiți metode cum ar fi uscătorul și placa de îndreptat părul, pentru a nu strica hainele!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Gómez Velásquez, A. E. (2018). Ropa de segunda mano y pronta moda, a nivel local y global(Bachelor’s thesis, Escuela Arquitectura y Diseño).
- Beltrán, B. (2019). Economía Circular, ¿ una nueva moda, o una necesidad?. Calidad: Revista mensual de la Asociación Española para la Calidad, (1), 1.
- Catherman, J. (2017). Guía práctica para la masculinidad: Cómo asar un filete a la perfección, cambiar un neumático, impresionar a una chica y 97 habilidades más que necesitas para sobrevivir. Baker Books.
- Mas Muñoz, M. C. (2016). Procesos de lavado, planchado y arreglo de ropa en alojamientos. Ediciones Paraninfo, SA.
- de Sousa Congosto, F. (2007). Introducción a la historia de la indumentaria en España(Vol. 231). Ediciones AKAL.
- Altamirano Tene, M. P., & Pauta Coello, D. C. (2017). Experimentación y sistematización de procedimientos para eliminar diversas manchas de acuerdo al tipo de base textil(Bachelor’s thesis, Universidad del Azuay).
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.