Cum știti dacă organismul este plin de toxine - Doza de Sănătate
 

Cum știti dacă organismul este plin de toxine

Alimentele din comerț pot conține toxine nocive care se acumulează în organism. Aflați care sunt simptomele intoxicației și cum o puteți elimina!
Cum știti dacă organismul este plin de toxine

Ultima actualizare: 03 iulie, 2020

Vă doare des inima? Pielea pare fără viață indiferent ce tratamente folosiți? Aveți probleme de concentrare? Suferiți din cauza edemelor? Aveți grijă, deoarece organismul este plin de toxine. În acest articol, veți afla mai multe informații despre acest dușman constant: toxinele din mediu și alimentele.

În corp au loc multe reacții chimice cu scopul de a-l menține sănătos și echilibrat. Totuși, acesta poate fi afectat de diverși factori care pătrund în organism, cum ar fi virușii, bacteriile, contaminarea mediului sau radiațiile solare. Contează și ceea ce mâncați. Așadar, puteți fi proprii voștri inamici fără să vă dați seama. Organe precum ficatul (dar și plămânii sau rinichii) sunt responsabile cu filtrarea, neutralizarea sau ținerea sub control a elementelor care pot fi dăunătoare organismului.

Din păcate, din cauza alimentelor care sunt disponibile pe piață, organele sunt suprasolicitate. Organismul uman nu știe cum să reacționeze la conservanți, îndulcitori artificiali, coloranți, aditivi sau așa-numiții „potențatori de aromă”. Toate aceste substanțe se găsesc pe etichetele produselor pe care le cumpărați în fiecare zi sub forma unor numere, litere sau denumiri ciudate. Chimicalele lasă în urmă niște reziduuri care otrăvesc corpul.

Cum vă dați seama că organismul este plin de toxine?

Intoxicarea organismului este un dezechilibru care produce simptome evidente. Uneori, nu dați prea multă atenție semnalelor transmise de corp și credeți că acestea apar din cauza altor factori, precum lipsa somnului sau prea multe responsabilități.

Semnalele care arată că organismul este plin de toxine sunt: dureri de cap frecvente, modificări ale ciclului de somn (insomnie sau extenuare), anxietate, apatie, iritabilitate, lipsa puterii de concentrare, probleme cu memoria, eczeme sau uscarea pielii, afte bucale, schimbări la nivelul părului sau al unghiilor, îngrășare, dificultăți în a slăbi și edeme.

Organismul uman cu ficat reprezentat grafic

Primul pas este să determinați dacă aceste simptome sunt produse de acumularea de toxine sau de alt factor. Un control medical general va elucida problema. În majoritatea cazurilor, rezultatele testelor sunt în limite normale, dar pacientul continuă să se simtă rău. Simptomele sunt moderate, dar se pot intensifica și croniciza.

Cum puteți preveni intoxicarea organismului

Nu vorbim despre a fi îmbolnăvit de o mâncare alterată care nu a fost ținută în frigider. Vorbim mai degrabă despre reziduurile pe care le lasă în urmă alimentele nesănătoase. Vestea bună este că puteți face ceva în această privință. Puteți refuza să vă lăsați otrăviți în continuare, făcând alegeri alimentare mai sănătoase.

Adoptați o dietă naturală și echilibrată

Calitatea alimentelor consumate are legătură cu nivelul de intoxicare la care vă supuneți. Încercați să mâncați alimente ecologice, nu industriale. Cumpărați alimente din piețe sau de la fermieri mai degrabă decât din supermarket. Nu mai cumpărați produse semipreparate, înghețate sau pentru cuptorul cu microunde. Mâncați mai multe fructe și legume care nu au fost stropite, alegându-le mai întâi pe cele de sezon.

Ce să mănânci dacă organismul este plin de toxine

Faceți mișcare

Mișcarea este una dintre modalitățile prin care organismul elimină toxinele (prin transpirație). Grație exercițiilor fizice, plămânii vor fi mai puternici și mai eficienți. Scăpând de oboseală, multe simptome neplăcute vor dispărea. Acest lucru se va vedea pe piele și cântar.

Dormiți suficient

Noaptea, organismul profită de faptul că vă odihniți pentru a se recupera și a-și recăpăta energia. Este important să dormiți între șapte și opt ore pe zi. Respectați orele de culcare și trezire. Lipsa somnului va obosi organele responsabile cu detoxifierea și va determina creșterea secreției de cortizol, așa-numitul „hormon al stresului”. Din această cauză, intoxicația se va agrava.

Femeie care doarme

Fiți fericiți

Dacă sunteți fericiți, zâmbiți, sunteți relaxați și învățați să fiți recunoscători, veți scăpa și de lucrurile negative din viața voastră. Poate vi se pare un aspect al spiritualității, dar s-a dovedit că fericirea ne ține departe de vicii precum consumul de alcoolul, droguri, alimente tip fast food, dulciuri sau gustări sărate.

Dietă de detoxifiere

Dacă vi s-a confirmat faptul că aveți organismul plin de toxine, urmați o dietă specială timp de o săptămână:

  • Micul dejun: ceai verde neîndulcit și două felii de pâine integrală de casă cu gem de coacăze fără zahăr.
  • Gustarea de dimineață: un măr sau o pară dacă este foarte cald afară sau, dacă este frig, o cană cu ceai verde și pâine prăjită fără gluten cu câteva picături de ulei de măsline.
  • Prânzul: Puteți alege orice legume înăbușite cu pește alb la grătar, hamburger cu amaranth și salată, orez brun cu legume și pește oceanic la grătar sau o salată cu morcovi, ceapă, ulei de măsline, salată verde și foarte puțină sare.
  • Gustarea de după-amiază: La fel ca la micul dejun.
  • Cina: Legume la grătar cu ciuperci, orez brun cu ulei de măsline și frunze de dafin.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.