5 smoothie-uri pentru o dietă de detoxifiere

· 28 decembrie 2018
Combinația dintre unele fructe și legume proaspete ne permite să obținem smoothie-uri depurative care sunt ideale într-o dietă de detoxifiere. Consumul acestora potolește foamea și susține pierderea în greutate.

Există o mulțime de rețete de smoothie-uri ideale pentru o dietă de detoxifiere. Acestea combină ingrediente antioxidante și depurative care, odată asimilate în organism, ajută la eliminarea toxinelor și la pierderea în greutate.

Încerci să-ți detoxifici organismul? Vrei să te revitalizezi fără să depășești caloriile recomandate? Nu ezita să încerci rețetele pe care ți le dezvăluim mai jos. Rețetele conțin fructe și legume sănătoase care au proprietăți digestive și care te ajută să slăbești.

Smoothie-uri pentru o dietă de detoxifiere

Aceste smoothie-uri nu sunt băuturi magice, însă includerea lor în alimentație îți poate oferi mai multe beneficii grație ingredientelor naturale. De fapt, aceste smoothie-uri sunt ideale pentru a scăpa de senzația de greutate după mâncatul în exces. În plus, ele ajută la controlarea foamei atunci când ai poftă de mâncare din cauza neliniștii.

1. Smoothie cu ananas și ghimbir

Ananasul este unul dintre cele mai bune ingrediente într-o dietă de detoxifiere. Ananasul este cunoscut pentru proprietățile sale diuretice și antiinflamatoare care susțin eliminarea lichidelor și a toxinelor reținute în organism.

Dietă de detoxifiere cu un smoothie din ananas

Ingrediente

  • 4 felii de ananas
  • ½ cană de lapte de orez (125 ml)
  • ½ linguriță de ghimbir ras (2,5 g)

Mod de preparare

  • Taie feliile de ananas în cubulețe și pune-le într-un blender.
  • Adaugă laptele de orez și ghimbirul ras și procesează ingredientele timp de câteva secunde.
  • Asigură-te că ingredientele s-au amestecat bine și că nu rămân cocoloașe.

Mod de consum

  • Consumă smoothie-ul pe stomacul gol sau la mijlocul dimineții.

Citește și:

5 supe delicioase pentru detoxifierea corpului

2. Smoothie cu sfeclă și lămâie

Combinând proprietățile digestive ale sfeclei cu efectul alcalin al lămâii, putem obține un smoothie perfect pentru o dietă de detoxifiere care te ajută să-ți purifici organismul. Proprietățile sale contribuie la eliminarea excesului de toxine și la restabilirea pH-ului sângelui.

Dietă de detoxifiere cu un smoothie din sfeclă

Ingrediente

  • O sfeclă de dimensiune medie
  • 2 lămâi decojite
  • ½ linguriță de ghimbir ras (2,5 g)
  • O cană de apă (250 ml)

Mod de preparare

  • Taie sfecla în cubulețe și adaugă-le într-un blender împreună cu bucățile de lămâie.
  • Adaugă ghimbirul și apa.
  • Procesează ingredientele la viteză mare.

Mod de consum

  • Strecoară smoothie-ul și consumă-l imediat. Îți recomandăm să îl consumi pe stomacul gol.

3. Smoothie cu fenicul, castravete și țelină

Smoothie-ul verde este cea mai bună variantă atunci când vine vorba de o dietă de detoxifiere. Din moment ce smoothie-urile verzi conțin mai multă clorofilă și substanțe antioxidante, acestea sunt ideale pentru a purifica organismul și a-l proteja împotriva radicalilor liberi.

Dietă de detoxifiere cu un smoothie din castraveți
În acest sens, îți recomandăm un amestec de fenicul, castravete și țelină, trei ingrediente pline de substanțe nutritive care îmbunătățesc digestia și metabolismul. Ingredientele au un efect calmant și ameliorează inflamația cauzată de retenția de lichide.

Ingrediente

  • ½ fenicul
  • Un castravete
  • 2 tulpini de țelină
  • O cană de apă (250 ml)

Mod de preparare

  • Taie ingredientele în cubulețe sau felii și procesează-le în blender cu un pahar de apă.
  • Procesează până obții o pastă omogenă.

Mod de consum

  • Consumă smoothie-ul pe stomacul gol sau atunci când îți este foame.
  • Dacă urmezi o dietă de detoxifiere, consumă-l în fiecare zi timp de două săptămâni.

4. Smoothie cu afine și fructe roșii

Afinele sunt fructe bogate în antioxidanți și substanțe antiinflamatoare care protejează organismul împotriva infecțiilor tractului urinar și împotriva toxinelor. Grație efectelor benefice ale fructelor roșii și ale lămâii, vom obține unul dintre cele mai bune smoothie-uri pentru o dietă de detoxifiere.

Dietă de detoxifiere cu un smoothie din afineIngrediente

  • O cană de suc de afine (250 ml)
  • Zeama unei lămâi
  • ½ cană de fructe roșii (100 g)
  • O cană de apă de cocos

Mod de preparare

  • Toarnă toate ingredientele într-un blender.
  • Procesează-le până se amestecă bine.

Mod de consum

  • Împarte smoothie-ul pentru a putea consuma două-trei porții pe zi. Consumă prima porție pe stomacul gol, iar celelalte două, între mese.

Te-ar putea interesa și:

6 alimente utile pentru detoxifiere

5. Smoothie cu varză, mere și lămâie

Acest suc sănătos conține substanțe cu efect alcalin și diuretic care sunt benefice pentru sănătate. Pe lângă faptul că poate combate excesul de aciditate, acesta contribuie la eliminarea lichidelor și a toxinelor adunate în organism. De asemenea, îmbunătățește tranzitul intestinal și sănătatea sistemului imunitar.

Dietă de detoxifiere cu un smoothie din mere
Prin urmare, acesta este unul dintre cele mai bune smoothie-uri pe care le puteți include în dieta de detoxifiere. Este foarte sărac în calorii și este un suc ideal atunci când vrei să pierzi în greutate.

Ingrediente

  • ½ varză
  • 2 mere proaspete
  • Zeama unei lămâi
  • O cană de apă (250 ml)

Mod de preparare

  • Toacă varza și mărul, pune-le în blender, apoi adaugă zeama de lămâie și apa.
  • Procesează timp de câteva minute, până când toate ingredientele sunt bine amestecate.

Mod de consum

  • Servește fără să strecori pe stomacul gol, cel puțin de trei ori pe săptămână.

Ți-a captat atenția vreuna dintre aceste rețete? După cum ai putut vedea, smoothie-urile sunt foarte ușor de preparat și includ doar alimente cu conținut scăzut de calorii. Prin urmare, dacă vrei să-ți revitalizezi organismul sau pur și simplu să îmbunătățești sănătatea sistemului digestiv, aceste smoothie-uri sunt ideale pentru o dietă de detoxifiere.

  • Seeram, N. P. (2008). Berry fruits: Compositional elements, biochemical activities, and the impact of their intake on human health, performance, and disease. In Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf071988k
  • Biedrzycka, E., & Amarowicz, R. (2008). Diet and health: Apple polyphenols as antioxidants. Food Reviews International. https://doi.org/10.1080/87559120801926302
  • González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027