Epilarea definitivă cu laser: mituri și adevăruri
Verificat și aprobat de farmacistul Lourdes Martínez
Te-ai gândit vreodată să apelezi la epilarea definitivă cu laser? Probabil că da, însă te-au descurajat toate miturile legate de această metodă de îndepărtare a părului de pe corp.
Motivele pentru care multe persoane nu iau în considerare epilarea cu laser sunt lipsa de informare și existența altor metode în privința cărora nu mai au nelămuriri. Poate chiar prietenii lor le folosesc și le recomandă, spre deosebire de epilarea cu laser, care nu se află printre opțiunile lor.
Pentru a aduce în atenție o metodă de îndepărtare a părului nedorit pe care multe persoane nu o cunosc sau o percep în mod eronat, îți prezentăm mai jos câteva mituri și adevăruri despre epilarea definitivă cu laser. Citește mai departe pentru a scăpa de îndoieli.
Mituri legate de epilarea definitivă cu laser
Începem cu prezentarea câtorva mituri legate de epilarea definitivă cu laser care, deși larg răspândite, nu sunt deloc adevărate. Aceste convingeri greșite provoacă teamă și îndoieli, împiedicând persoanele interesate de epilarea cu laser să facă acest pas.
Citește și:
1. Epilarea definitivă cu laser cauzează cancer de piele
Unele persoane consideră că epilarea definitivă cu laser poate duce la dezvoltarea cancerului de piele, întrucât este o procedură foarte agresivă. În realitate, laserul distruge firul de păr, dar nu afectează în niciun fel pielea.
Cu toate acestea, este bine ca persoanele cu antecedente de cancer de piele să primească aprobarea unui medic înainte de a se supune acestei proceduri. Din cauza istoricului lor medical, epilarea definitivă cu laser ar putea fi riscantă.
2. Epilarea definitivă cu laser este foarte dureroasă
Unele persoane cred că epilarea definitivă cu laser este foarte dureroasă, deoarece au auzit că, înainte de ședințele de îndepărtarea a părului, se aplică o cremă pe piele pentru diminuarea durerii. De fapt, acest lucru depinde de sensibilitatea fiecărei persoane. Însă, în realitate, disconfortul este minim.
Epilarea definitivă cu laser nu doare și nimeni nu a încetat să revină la următoarele ședințe din cauza fricii de durere. Da, se resimte o ușoară senzație de căldură, dar este perfect tolerabilă.
Te invităm să citești și:
3. Epilarea definitivă cu laser este foarte scumpă
Poate că la prima vedere epilarea definitivă cu laser pare scumpă, dar trebuie să luăm în calcul beneficiile sale pe termen lung.
Ai calculat vreodată câți bani cheltui într-o lună pe benzi depilatoare sau ceară? Dar pe aparate de ras? În plus, cât timp pierzi cu epilarea pe bază de ceară sau cu epilatorul electric?
Epilarea definitivă cu laser este o investiție foarte bună care te ajută să economisești bani și să câștigi timp pe termen lung. Odată cu trecerea timpului și după doar câteva ședințe, trebuie să revii doar o dată pe an pentru un control sau poate nici chiar atunci!
Cerințele ulterioare depind de grosimea firului de păr și de felul în care acesta crește.
Adevăruri privind epilarea definitivă cu laser
Am trecut deja în revistă miturile, așa că trebuie să precizăm și câteva adevăruri privind epilarea definitivă cu laser. Acum că am scăpat de îndoieli, putem înțelege mai bine în ce constă mai exact această procedură.
1. Persoanele cu părul subțire și blond nu sunt eligibile
Este adevărat că epilarea cu laser nu este destinată tuturor. În cazul persoanelor cu părul foarte blond și subțire, această metodă poate fi o pierdere de timp și de bani.
Motivul îl reprezintă faptul că pielea deschisă la culoare are un nivel scăzut de melanină. Prin urmare, sunt necesare mai multe ședințe pentru ca efectele să devină vizibile și nici atunci rezultatele nu sunt garantate.
2. Trebuie să îți razi părul înainte de fiecare ședință
Într-adevăr, oricât de deranjant ți s-ar părea, trebuie să te epilezi cu aparatul de ras înainte de fiecare ședință. Nu trebuie să omiți acest pas nici dacă ai doar câteva fire de păr rămase.
Important este să nu folosești o metodă de epilare care să presupună smulgerea părului. Laserul trebuie să acționeze asupra firului de păr, slăbindu-i rezistența pentru a-l desprinde și a-l împiedica să crească din nou. În absența părului, laserul nu poate să își facă treaba.
3. Trebuie să fim atenți la expunerea la soare
Multe persoane consideră, în mod eronat, că trebuie să evite contactul cu razele solare după ce s-au supus epilării cu laser, când de fapt această regulă este valabilă înainte de începerea procedurii.
În general, este recomandat să eviți expunerea la soare cu 3 zile înainte și 3 zile după epilarea definitivă cu laser.
În plus, este important să folosești o loțiune de protecție solară cu un factor de protecție ridicat și să eviți orice metodă de autobronzare. Pielea va fi sensibilă și total expusă factorilor externi. Astfel, dacă o expui la soare fără să iei măsurile menționate, riști să îi provoci leziuni.
Dacă ai apelat vreodată la epilarea definitivă cu laser, ne-ar plăcea să aflăm cum a fost această experiență pentru tine. Dacă nu te-ai supus încă acestei proceduri, ți-ar plăcea să încerci? Crezi că ar fi o alegere bună pentru tine?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Gan, S. D., & Graber, E. M. (2013). Laser hair removal: A review. Dermatologic Surgery. https://doi.org/10.1111/dsu.12116
- Lim, S. P. R., & Lanigan, S. W. (2006). A review of the adverse effects of laser hair removal. Lasers in Medical Science. https://doi.org/10.1007/s10103-006-0377-y
- Drucker, A. M., & Rosen, C. F. (2011). Drug-induced photosensitivity: Culprit drugs, management and prevention. Drug Safety. https://doi.org/10.2165/11592780-000000000-00000
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.