Femeile de succes: cum reușesc să ajungă atât de sus?
 

Femeile de succes: cum reușesc să ajungă atât de sus?

Succesul nu se bazează doar pe aspecte materiale, ci și pe realizarea unui echilibru în viață, care să ne ofere fericire, mai presus de opiniile altora.
Femeile de succes: cum reușesc să ajungă atât de sus?
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Cunoașteți vreo femeie de succes? Adevărul este că femeile de succes sunt exemple, nu pentru că totul a fost ușor pentru ele, ci pentru că au muncit din greu. Este clar că putem admira pe cineva care a realizat lucruri mărețe, dar nu putem merge niciodată pe calea sa, pentru că vom deveni frustrați și nu ne vom simți complet mulțumiți de ceea ce am realizat.

Adevărul este că fiecare dintre noi are un concept diferit despre ceea ce este succesul. Nu înseamnă același lucru pentru toată lumea și știm bine de ce. Pentru a avea succes, calea pe care trebuie să o parcurgi este a ta și nu a altcuiva.

Secretul femeilor de succes este să preia controlul asupra propriei vieți

Femeile de succes știu că secretul constă în preluarea controlului asupra propriilor vieți. Fără asta, succesul este greu de obținut.

Mână care ține un copac

 

Noi vedem doar rezultatul, succesul și viața fericită pe care o au femeile de succes, dar cum rămâne cu greșelile pe care le-au făcut? Și îndoielile și nesiguranțele? Au trecut prin multe înainte să ajungă la ceea ce sunt acum.

Ce caracteristici au femeile de succes? Citiți mai departe și aflați!

Femeile de succes…

Nu caută niciodată perfecțiunea

Știu că acest lucru este imposibil și că este mai bine să înveți în acest proces din greșeli, făcând cel mai bun lucru posibil. Femeile de succes nu au obsesii imposibile, ci gândesc realist.

De fapt, obsesiile au întotdeauna același efect: provoacă anxietate, ceea ce ne va bloca, împiedicându-ne să ne atingem obiectivul.

Știu când să renunțe

Sunt conștiente că, la un moment dat, trebuie să renunțe. Nu mai are rost să încerce ceva care nu va da rezultatele pe care le așteaptă.

Au capacitatea de a-și asuma riscuri

Nu se tem de nimic din ce își doresc, ceea ce arată că au încredere în ele însele. Acest lucru nu înseamnă că riscă fără să gândească, ci că sunt conștiente că uneori este necesar să-ți asumi riscuri pentru a avea succes. Fără riscuri, nu va exista niciun rezultat.

Își fac timp pentru ele însele

Este clar că va trebui să lucrați mult pentru a realiza ceea ce doriți, dar femeile de succes știu că munca nu este totul și că trebuie să existe un echilibru între aceasta și timpul liber.

De fapt, mai multe studii arată beneficiile timpului liber pentru sănătatea mintală și performanța fizică și intelectuală. Acesta este motivul pentru care femeile de succes își rezervă adesea timp pentru ele.

Realizările nu sunt doar materiale pentru femeile de succes

Când ne gândim la succes, ne vin în minte o mulțime de bunuri… multă bogăție. Dar este acesta succes?

Nu toți oamenii cu bani sau bunuri au succes. Succesul merge mai departe, așa cum arată diverse studii de psihologie. Este ceva ce trebuie să realizăm intern. Pentru început, ar trebui să avem toate calitățile menționate anterior. V-ați identificat cu vreuna?

Femeile de succes știu acest lucru. Știu că trebuie să muncească din greu, dar că trebuie să-și facă timp și pentru ele. Sunt conștiente că trebuie să obțină un echilibru în viață, care să le ofere fericire.

O femeie de succes știe când să renunțe. Dacă în mijlocul călătoriei își dau seama că nimic nu este satisfăcător, abandonează provocarea. Ați putea spune același lucru despre voi?

Ne este frică să pierdem ceea ce am realizat. Ne este frică să pierdem timpul, dar frica nu va fi niciodată aliatul nostru. Temerile ne vor limita întotdeauna.

Femeile de succes sunt blânde

Trebuie să învățați să aveți încredere de sine. Vă va ajuta să realizați tot ceea ce vă propuneți, indiferent cât de îndepărtat ar părea obiectivul.

Dacă aveți un vis în minte, urmați-l asemenea femeilor de succes

Faceți un efort și nu vă gândiți la bogăție, ci la satisfacția personală care vă va ajuta să atingeți obiectivul. Vor exista multe provocări.

Trebuie să vă uitați la propria viață și să vă întrebați: ce am realizat? Sunt mulțumit de mine și de ceea ce am realizat până acum? Dacă răspunsul este da, felicitări. Dacă nu, începeți să vă schimbați viața!

Nu vă lăsați ghidați doar de ceea ce gândesc alții. Femeile de succes au fost batjocorite în multe situații! Ignorați criticile și mergeți direct către obiectivele voastre.

Încrederea în sine vă face de neoprit!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Goodman, W. K., Geiger, A. M., & Wolf, J. M. (2017). Leisure activities are linked to mental health benefits by providing time structure: comparing employed, unemployed and homemakers. J Epidemiol Community Health71(1), 4-11. Available at: http://dx.doi.org/10.1136/jech-2016-207260. Accessed 06/04/2020.
  • Martin, A. J., & Marsh, H. W. (2003). Fear of failure: Friend or foe?. Australian Psychologist38(1), 31-38. Available at: https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00050060310001706997. Accessed 06/04/2020.
  • Levinson, C. A., Rodebaugh, T. L., Shumaker, E. A., Menatti, A. R., Weeks, J. W., White, E. K., … & Liebowitz, M. R. (2015). Perception matters for clinical perfectionism and social anxiety. Journal of anxiety disorders29, 61-71. Available at: https://doi.org/10.1016/j.janxdis.2014.11.002. Accessed 06/04/2020.
  • Seligman, M. E. (2004). Authentic happiness: Using the new positive psychology to realize your potential for lasting fulfillment. Simon and Schuster. Available at: https://bit.ly/2JKY6k1. Accessed 06/04/2020.
  • Wrosch, C., Scheier, M. F., Carver, C. S., & Schulz, R. (2003). The importance of goal disengagement in adaptive self-regulation: When giving up is beneficial. Self and Identity2(1), 1-20. Available at: https://doi.org/10.1080/15298860309021. Accessed 06/04/2020.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.