Idei originale ca să faci lumânări parfumate
Dacă îți plac proiectele DIY și ideile de decorare pe care le poți pune în practică acasă, probabil ai auzit deja despre lumânările parfumate cu gel. Deși au fitil, sunt diferite de cele convenționale datorită materialului folosit: un gel care oferă multe posibilități. Știi cum să faci lumânări parfumate cu gel chiar la tine acasă?
Aceste tipuri de lumânări sunt complet personalizabile. Poți folosi diferite recipiente și elemente pentru a crea obiecte decorative unice și chiar cadouri foarte speciale pentru cei dragi. Descoperă lumânările parfumate cu gel!
Idei originale ca să faci lumânări parfumate
Ai nevoie de:
Pentru început, acestea sunt materialele de care ai nevoie pentru lumânările parfumate cu gel:
- Recipiente din sticlă (sticla trebuie să fie puțin groasă, astfel încât să rețină căldura și să nu se formeze bule)
- Lumânări cu gel
- Ceară cu gel
- Vopsele
- Uleiuri esențiale
- Ornamente
- De asemenea, vei avea nevoie de o oală sau o caserolă pentru a încălzi și a topi ceara cu gel
Vezi și:
Ce trebuie să faci:
Mai jos, îți explicăm acest proces pas cu pas:
- Pentru început, trebuie să lipești capătul fitilului pe baza recipientului. Unele fitile au deja accesorii pentru a face acest pas mai ușor. Cu toate acestea, este esențial să te asiguri că nu utilizezi niciun adeziv care poate fi inflamabil.
- Apoi, toacă ceara cu gel și încălzește-o într-o oală până se topește. Temperatura necesară pentru a face acest gel să se topească este de 200 °C.
- După aceea, adaugă coloranții și uleiurile esențiale care îți plac și amestecă bine.
- Apoi, umple recipientele cu acest gel lichid și decorațiunile dorite. Trebuie să fii foarte atent/ă la acest pas pentru a evita să te arzi.
- În cele din urmă, lasă ceara să se răcească. Lumânările cu gel aromat sunt acum gata!
Idei originale ca să faci lumânări parfumate cu gel
Parfumul potrivit
Pentru început, trebuie să știi că nu toate lumânările cu gel sunt parfumate. Adăugarea unui parfum este secretul acestei variante originale. În acest fel, te vei asigura că aceste elemente decorative îți parfumează camerele.
Pentru aceasta, îți recomandăm să folosești uleiuri esențiale pure în locul parfumurilor sintetice. Iată câteva dintre cele mai populare variante:
- Uleiuri esențiale de citrice. Ele ajută la îmbunătățirea dispoziției.
- Lavandă. Acest ulei esențial are proprietăți calmante.
- Mentă. Împrospătează și curăță mediile.
- Eucalipt. Promovează funcția respiratorie.
- Scorţişoară. Este un afrodiziac și un stimulent.
Vezi și:
Cu ce le decorezi?
Poți face multe lucruri cu lumânările cu gel, deoarece acestea creează un efect lichid. Prin urmare, poți imita diferite peisaje sau scene. Nu ezita să folosești nisip, pietre, figurine, diamante sau elemente marine, printre altele.
Poți chiar să refolosești obiecte valoroase din punct de vedere emoțional sau mici jucării din copilărie pentru a crea amintiri prețioase sub formă de lumânări cu gel. Coloranții și uleiurile esențiale îți vor permite să creezi experiențe senzoriale unice.
Cele mai originale recipiente pentru lumânările parfumate cu gel
Lasă-ți imaginația să zburde pentru a face lumânări cu gel parfumate diferite și originale. În plus, ar trebui să profiți de recipientele pe care le ai deja acasă și pe care le poți recicla, cum ar fi paharele, cănile, bolurile, halbele de bere sau borcanele de sticlă.
Posibilitățile sunt nelimitate! De ce să nu faci o lumânare uimitoare cu gel într-un bol pe care nu-l mai folosești? O vază, un ghiveci, acele pahare de șampanie pe care nu le mai folosești sau alte recipiente… Bazează-te pe creativitatea ta!
Acum ai multe idei pe care le poți folosi ca punct de plecare pentru a-ți crea propriile lumânări parfumate cu gel. Poți invita chiar și alți membri ai familiei să lucreze împreună cu tine. Suntem siguri că cei mici vor fi încântați să participe!
Aceste lumânări sunt și niște cadouri personalizate și unice pentru ocazii speciale, precum botezuri sau nunți. Le poți oferi oaspeților. Profită de această idee pentru a crea un element decorativ pe care nimeni nu îl va uita vreodată!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Gnatta, J. R., Dornellas, E. V., & Da Silva, M. J. P. (2011). O uso da aromaterapia no alívo da ansiedade. ACTA Paulista de Enfermagem. https://doi.org/10.1590/S0103-21002011000200016
- Prabuseenivasan, S., Jayakumar, M., & Ignacimuthu, S. (2006). In vitro antibacterial activity of some plant essential oils. BMC Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1186/1472-6882-6-39
- Viuda-Martos, M., Ruiz-Navajas, Y., Fernández-López, J., & Perez-Álvarez, J. (2008). Antibacterial activity of lemon (Citrus lemon L.), mandarin (Citrus reticulata L.), grapefruit (Citrus paradisi L.) and orange (Citrus sinensis L.) essential oils. Journal of Food Safety. https://doi.org/10.1111/j.1745-4565.2008.00131.x
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.