Cum să faci felinare pentru curte - Doza de Sănătate
 

Cum să faci felinare pentru curte

Felinarele decorative pot adăuga mai multă lumină spațiului exterior, care este întunecat pe timp de noapte. Le poți face chiar și din materiale reciclate.
Cum să faci felinare pentru curte

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Vrei să afli cum să faci niște felinare exterioare frumoase pentru curte? Iluminarea din exteriorul casei este foarte importantă. Deși lumina naturală este cea mai bună, este bine să ai suficiente surse de lumină artificială noaptea.

Partea cea mai bună este faptul că nu este nevoie să cumperi lămpi sau felinare din magazin. Cu puțină creativitate, le poți face acasă din materiale reciclabile. În acest articol, îți vom oferi câteva idei interesante. Citește mai departe!

Cum să faci felinare pentru curte: 5 idei îndrăznețe

Luminile decorative au devenit foarte populare în ultimii ani. Acest lucru se datorează faptului că oamenii vor să-și folosească grădinile și terasele noaptea. De fapt, aceste zone au devenit locuri de socializare pentru familii și prieteni, mai ales la ocazii speciale.

Prin urmare, o mulțime de oameni caută diferite moduri de a-și lumina curtea noaptea și de a adăuga o notă decorativă. Deși există o mulțime de opțiuni, unii oameni preferă felinare exterioare simple și romantice. Îți vom arăta câteva opțiuni mai jos.

1. Felinare din tablă

Felinar din tablă

Pentru a face aceste felinare frumoase, ai nevoie doar de câteva cutii de tablă. În mod ideal, acestea ar trebui să fie mai largi, atât pentru iluminat, cât și pentru estetică. Curăță-le bine!

Instrucțiuni

 • În primul rând, cutiile de conserve cu puțină vopsea pentru un finisaj mai bun.
 • Apoi, utilizează un șablon pentru a crea un design pe suprafața lor.
 • Folosește cuie și un ciocan pentru a găuri în jurul întregului contur. Dacă poți, utilizează un burghiu pentru a termina treaba mai rapid și mai ușor.
 • De asemenea, fă câteva găuri în partea de jos dacă vrei să ai un felinar suspendat. După ce este gata, adăugă o frânghie sau o sârmă și așază felinarul oriunde vrei.
 • În cele din urmă, pune o lumânare sau un bec mic în interior.

2. Felinare exterioare cu pungi de hârtie

Cum să faci felinare pentru curte cu hârtie

Un dezavantaj al felinarelor cu pungi de hârtie este faptul că sunt de unică folosință. Cu toate acestea, este sunt o opțiune bună pentru o ocazie specială. În plus, fac mediul romantic și frumos.

Instrucțiuni

 • De fapt, poți cumpăra felinare de hârtie din magazine. Cu toate acestea, dacă preferi, le poți face singur.
 • Ai nevoie de niște pungi de hârtie reciclate, nisip, foarfece, creioane și niște lumini LED. Apoi, desenează o formă pe suprafața pungii cu creionul.
 • Taie după contur, dar nu uita să lași loc în partea de jos pentru a umple punga cu nisip.
 • În cele din urmă, introdu lumânările cu LED-uri și pune felinarul oriunde vrei.

3. Felinare din borcane de sticlă

Borcane transformate în felinare

Un alt produs reciclabil care poate fi foarte util la realizarea felinarelor exterioare este borcanul de sticlă. Arată elegant și romantic. Cum ți se pare această idee?

Instrucțiuni

 • În primul rând, curăță foarte bine borcanele de sticlă și pune o mână de pietricele înăuntru. Dacă vrei, le poți umple și cu sare, linte sau orice alte boabe.
 • Apoi, pune o lumânare în interior, de preferință una care alungă țânțarii.
 • În cele din urmă, poți adăuga diferite modele: le poți picta, poți adăuga dantele sau lega o panglică în jurul borcanelor. De asemenea, poți folosi frânghie pentru a le transforma în felinare suspendate.

4. Felinare exterioare din lemn

Felinar din lemn în living

Cu câteva resturi de lemn, poți să faci felinare frumoase pentru curte. De fapt, deoarece lemnul este atât de versatil, poți face diferite forme: pătrate, dreptunghiuri, triunghiuri și multe altele. Totul depinde de creativitatea ta.

Instrucțiuni

 • Adună mai multe bucăți de lemn, cu orice grosime vrei. În plus, ai putea tăia o scândură în mai multe bucăți.
 • Apoi, modelează felinarul și atașează piesele folosind capse sau lipici pentru lemn.
 • Acoperă exteriorul felinarului cu țesătură sau hârtie colorată. Totuși, hârtia nu este foarte rezistentă la condițiile din exterior.
 • În cele din urmă, adaugă o lumânare sau un bec.

5. Felinare exterioare realizate din boluri pentru pești

Cum să faci felinare pentru curte din boluri

Vrei să faci felinare mai elegante și originale? Atunci nu ezita să încerci această idee cu vase pentru pești din sticlă. Datorită formei și dimensiunii lor, sunt perfecte pentru a adăuga mai multă lumină anumitor zone ale grădinii.

Instrucțiuni

 • Decorează suprafața vaselor după preferințe.
 • Apoi, pune pietre mici, sare sau orice alt element în interior.
 • Pune o lumânare în interior și așază felinarul în curte.

Dacă crezi că terasa sau curtea ta este foarte întunecată noaptea, confecționează câteva dintre aceste felinare exterioare frumoase. După cum poți vedea, acestea sunt ușor de realizat și adaugă o notă foarte specială acestor spații.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.