În ce constă tratamentul cu acid hialuronic pentru păr?
 

În ce constă tratamentul cu acid hialuronic pentru păr?

Evitați frizz-ul, neteziți și dați volum părului cu acid hialuronic! Tehnica nu este complicată, iar efectele sunt vizibile imediat.
În ce constă tratamentul cu acid hialuronic pentru păr?

Ultima actualizare: 28 iulie, 2022

Există mii de alternative pentru revitalizarea părului, dar una dintre tendințele actuale este tratamentul cu acid hialuronic (HA) pentru păr. Este o substanță care netezește, hrănește și vindecă părul afectat de factorii de mediu și de folosirea constanta a plăcilor și a uscătoarelor.

La fel ca pielea, părul necesită îngrijire intensă. De aceea există numeroase șampoane și balsamuri cu ingrediente speciale în funcție de tipul de păr.

Dacă podoaba capilară are nevoie de reparații profunde, există numeroase tehnici pentru a salva sănătatea părului. AH are efecte importante, fără a ataca firele. Cum se folosește tratamentul cu acid hialuronic pentru păr?

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este un polizaharid natural găsit în oase, cartilaje și vase de sânge, iar acum este includ în creme, seruri, injecții și suplimente.

Jurnalul Facultății de Științe Medicale a UNAH menționează că acest compus are aplicații clinice în domenii precum oftalmologia, oncologia, ginecologia, ortopedia și chirurgia plastică. De asemenea, hialuronatul se bucură de acceptare în domeniul estetic mai puțin invaziv și în îngrijirea personală.

Menținerea nivelului adecvat de hidratare este funcția esențială a acidului hialuronic. În cazul părului, substanța acționează împotriva efectelor soarelui, vopselelor, dispozitivelor ce emit căldură și procedurilor care ajung să rupă, să usuce și să tocească părul.

Beneficiile acidului hialuronic pentru păr

Sănătatea părului depinde de tratamentul pe care îl primește și de aplicarea produselor indicate pentru fiecare tip, așa cum se precizează într-un text din revista Professional Pharmacy.

Un avantaj al acidului hialuronic este refacerea firelor din interior. Acest glicozaminoglican servește chiar și la restabilirea aspectului perucilor naturale și protezelor de păr.

Alte beneficii ale AH sunt următoarele:

  • Echilibrează pH-ul: vindecă părul alcalin, care este o consecință a uscăciunii și a decolorării.
  • Oferă micronutrienți: conform revistei Professional Pharmacy, organismul suferă adesea de un deficit de vitamine care afectează părului.
  • Netezește: acidul hialuronic rezolvă frizz-ul, oferind o textură mătăsoasă.
  • Oferă volum: prin tratarea pierderii densității capilare, părul fin pare mai voluminos.
  • Stochează umiditatea: absoarbe apa necesară pentru a crește nivelul de hidratare pentru mai mult timp.
  • Sigilează cuticulele: HA repară vârfurile despicate.
Femeie care folosește tratamentul cu acid hialuronic pentru păr

Tratamentul cu acid hialuronic pentru par

Există mai multe moduri de a furniza HA părului, deoarece multe șampoane îl folosesc în formulele lor ca acid hialuronic hidrolizat; există și seruri și suplimente care contribuie la refacerea părului.

Cu toate acestea, metoda populară folosită în prezent este tratamentul cu hialuronat. Constă în aplicarea concentratului pe păr și folosirea căldurii.

Deși puteți face tratamentul acasă, este mai bine să mergeți la un specialist. Acesta poate analiza cât de afectat este părul și stabili tehnica și durata tratamentului.

În general, pașii tratamentului sunt cei enumerați mai jos.

1. Spălare

Cu un șampon special, se îndepărtează impuritățile. Se repetă spălarea de 3 ori, lăsând de fiecare dată produsul să acționeze câteva minute. Părul trebuie să fie foarte curat, astfel încât HA să poată pătrunde în fire.

2. Uscare parțială

La sfârșitul spălării, se folosește uscătorul pentru a elimina umezeala, dar nu complet. Reglați dispozitivul la temperatură medie.

3. Aplicarea acidului hialuronic

Există un număr mare de firme care produc măști de păr cu acid hialuronic. Specialistul selectează produsul potrivit în funcție de cerințele părului. Procedura este la fel ca la coloranți: se împarte părul în secțiuni mici și se distribuie produsul cu o perie.

Pentru peruci, părul se acoperă complet. Pentru părul natural, produsul se aplică de la jumătatea lungimii până la vârfuri. Părul se piaptănă. Scalpul nu trebuie atins.

Produsul este lăsat să acționeze timp de 20 – 30 de minute. Durata de timp variază în funcție de condițiile capilare.

4. Clătire

Odată ce faza de penetrare a produsului a trecut, este necesară clătirea. Se începe cu apă caldă și se încheie cu apă rece pentru a sigila cuticulele. Clătirea se face până când părul este curat.

5. Uscare și îndreptare

Pe lângă uscarea cu feonul, trebuie utilizată și placa pentru întindere. Este o modalitate de a optimiza rezultatele și de a scoate în evidență părul strălucitor și mătăsos.

Îngrijirea după tratamentul cu acid hialuronic pentru păr

Procedura se poate repeta de două ori pe săptămână, iar pașii pot fi modificați de stilist. Pentru ca eficacitatea să fie sporită, puneți în practică recomandările de mai jos:

  • Spălați-vă cu apă rece sau călduță, deoarece aceasta favorizează circulația.
  • Evitați produsele cu silicon, cu aditivi sau care nu sunt naturale.
  • Masați scalpul, eliminând astfel excesul de sebum.
  • Folosiți seruri pe vârfuri și fiole hrănitoare pentru întreaga lungime.
Femeie cu scalpul uscat
Masajul scalpului ajută ca efectele acidului hialuronic să dureze mai mult.

Există contraindicații în utilizarea acidului hialuronic pentru păr?

Nu este obișnuit, dar poate apărea o reacție alergică la anumite componente ale măștii. HA în sine nu provoacă acest tip de afecțiune. Pot apărea leziuni roșii pe cap și, dacă afecțiunea este acută, se formează cruste, după cum explică Fondation Eczema.

Soluția este să evitați alergenul sau să vizitați un dermatolog dacă situația persistă. Pentru prevenire, stilistul trebuie să testeze produsul pe piele înainte de a-l aplica pe păr.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.