Încearcă o rețetă delicioasă de orez verde
Fie că ești sau nu vegetarian, merită să încerci o rețetă delicioasă de orez verde. Acesta poate fi servit ca garnitură, însă poate fi transformat și în felul principal la masă.
Este foarte important să adopți un meniu variat și să te joci cu opțiunile diverse pe care le ai la dispoziție atunci când gătești. Acest lucru este valabil în mod deosebit pentru orez, fie el alb sau brun. Creativitatea este un element de bază când vine vorba de prepararea acestui aliment.
Deși, în general, orezul verde se prepară din supă de legume, orez, spanac și mult coriandru, nu este necesar să respecți această formulă. Poți da dovadă de imaginație, adăugând ingrediente care oferă savoare mâncării. Iată câteva exemple: pătrunjel, usturoi, trufe, ciuperci, ceapă și așa mai departe. Ideea este să adopți elementele de bază ale rețetei, iar apoi să îți pui imaginația la contribuție.
După ce vei începe să prepari orezul, vei observa că aromele pe care le degajă sunt absolut delicioase. Combinația de legume, supă și orez fiert este o încântare pentru simțuri! Convinge-te singur/ă!
Încearcă ceva diferit în bucătărie și optează pentru o rețetă delicioasă de orez verde. Nu uita că acest preparat poate fi servit atât ca garnitură, cât și ca fel principal, așa că poate fi însoțit de o salată, supă sau chiar de o porție de friptură de pui.
Îți recomandăm și:
Cum să prepari o rețetă delicioasă de orez verde
Înainte de a-ți arăta cum să prepari această rețetă delicioasă de orez verde, este important să te lămurim și în privința valorii sale nutriționale deosebite. Astfel, vei avea suficiente motive pentru a adăuga acest preparat în dietă.
În primul rând, spanacul este o sursă excelentă de nutrienți: proteine, vitamine, fibre și fitonutrienți. Totodată, această legumă are un conținut foarte bogat de minerale. Astfel, prin consumul de orez verde, îți hrănești organismul cu nutrienți de calitate. Alte ingrediente extrem de sănătoase și benefice sunt coriandrul, usturoiul, prazul și ceapa.
Prin intermediul acestei rețete, poți încerca alimente noi și combinații inedite de ingrediente care îți oferă și avantajul de a mânca sănătos.
După cum poți vedea, beneficiile rețetei de orez verde sunt multiple: mod simplu de preparare, conținut bogat de nutrienți, gust delicios și porții îndestulătoare. În cele ce urmează, îți prezentăm pas cu pas rețeta:
Te invităm să citești și:
Ingrediente
- 1 lingură de sare (25 g)
- 4 căni de orez alb (400 g)
- 3 ½ căni de apă (360 ml)
- 6 frunze de spanac proaspăt (25 g)
- 1 lingură de usturoi granulat (25 g)
- 4 cubulețe de supă (35 g)
- 3 linguri de coriandru măcinat (75 g)
- 1 lingură de piper negru măcinat (25 g)
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin (50 ml)
Mod de preparare
- Cu o zi înainte de a prepara rețeta, pune orezul la înmuiat într-o cratiță cu apă caldă. Lasă-l să stea 12 ore.Astfel, orezul se va umfla.
- După acest prim pas, trebuie să începi prepararea supei de legume.
- Taie toate legumele și pune-le într-o cratiță cu apă.
- Asezonează-le pentru a oferi savoare preparatului.
- Adaugă sarea, piperul, spanacul și usturoiul, apoi amestecă. Gustă pentru a vedea dacă mai trebuie să pui sare sau usturoi.
- Toarnă ulei într-o tigaie, înfierbântă-l la foc mediu și adaugă orezul. Ideea este să schimbi puțin culoarea acestuia, nu să îl arzi. Ai grijă!
- Pune amestecul de supă în blender și procesează-l timp de un minut.
- Toarnă supa într-o cratiță împreună cu orezul și lasă amestecul să fiarbă timp de 15 – 20 de minute, acoperind bine vasul cu un capac.
- Este important să nu ridici prea des capacul, pentru ca toate ingredientele să fiarbă bine. Pentru verifica dacă este gata, înfige un cuțit în orez. Dacă lama este umedă când îl scoți, înseamnă că trebuie să mai lași puțin mâncarea pe foc.
- După ce preparatul a fiert, mai lasă-l să stea 5 minute deoparte, apoi servește-l după preferințe. Poftă bună!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Acevedo, Marco A., Willian A. Castrillo, and Uira C. Belmonte. “Origen, evolución y diversidad del arroz.” Agronomía Tropical56.2 (2006): 151-170.
- Carretto, Virginia, et al. “Aceite de oliva: beneficios en la salud.” Invenio: Revista de investigación académica 8 (2002): 141-149.
- De Datta, Surajit K. Producción de arroz: fundamentos y prácticas. No. Sirsi) i9789681819873. México: Limusa, 1986.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.