Kashotto: ce este și cum poate fi inclus în dietă?
 

Kashotto: ce este și cum poate fi inclus în dietă?

Vă vom arăta ce este și cum să faceți kashotto într-un mod simplu. Este un preparat care are mai multe beneficii pentru sănătate, în special pentru sportivi.
Kashotto: ce este și cum poate fi inclus în dietă?
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Kashotto este un fel de mâncare asemănător cu risotto ca aspect, dar ingredientele folosite în acest caz sunt bulgur, mei, porumb, grâu, hrișcă, quinoa, ovăz și alte tipuri de cereale.

Este un preparat cremos care poate oferi o cantitate mare de nutrienți esențiali de foarte bună calitate. Din acest motiv, este benefic ca acesta să apară în mod regulat în planul alimentar. Citiți mai departe pentru a descoperi cum puteți pregăti acest preparat delicios!

Rețetă de kashotto

Kashotto are multe beneficii, printre care se numără și capacitatea de a oferi energia necesară în timpul exercițiilor fizice. Dar nu numai atât, ci este ideal și pentru procesele ulterioare de recuperare.

Conține vitamine și minerale esențiale, mai ales dacă folosiți și legume în procesul de preparare. Datorită acestora, încărcătura de antioxidanți crește, reușind să neutralizeze formarea radicalilor liberi în mediul intern și acumularea ulterioară a acestora în țesuturile organismului.

Rezultatul este o incidență mai scăzută a patologiilor cronice, după cum au confirmat cercetările publicate în Jurnalul European de Chimie Medicinală.

 

Farfurie cu mâncare de orez

Ingrediente

Rețeta de kashotto este rapidă și ușoară. Ingredientele necesare pentru a obține un rezultat excelent sunt următoarele:

 • 500 grame de bulgur
 • 1,5 litri de lapte de cocos
 • 20 grame de ulei de cocos organic virgin
 • Legume de sezon
 • Pudră de nucă de cocos deshidratată
 • Cuișoare, scorțișoară și anason stelat
 • Sare și piper

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Mai întâi, încălziți laptele de cocos într-o oală, amestecând puțin câte puțin.
 2. Adăugați cuișoarele, scorțișoara și anasonul stelat.
 3. Dați focul la mediu, amestecând continuu.
 4. Continuați să gătiți până când amestecul devine foarte fierbinte, dar nu clocotește.
 5. Luați preparatul de pe foc, acoperiți-l și lăsați-l să se odihnească 20 de minute.
 6. Tăiați legumele.
 7. Pentru a continua, puneți cele 20 grame de ulei de cocos într-o tigaie și adăugați și legumele proaspăt tăiate.
 8. Asezonați cu sare și piper și așteptați să se înmoaie și să-și reducă volumul.
 9. Strecurați laptele de cocos și puneți-l înapoi pe foc.
 10. Când fierbe, adăugați bulgurul și lăsați focul mic, amestecând continuu. Încetul cu încetul, cerealele vor începe să se umfle și să absoarbă lichidul.
 11. Asezonați cu sare și piper și reduceți focul până obțineți textura unui risotto.
 12. Acoperiți și lăsați să stea 20 de minute. Apoi, presărați nucă de cocos rasă deasupra, servind cu legume.

Un preparat versatil

Kashotto poate fi făcut cu grâu sau alte cereale, inclusiv bulgur. Se obține un preparat ușor digerabil și capabil să satisfacă toate nevoile în materie de fibre și carbohidrați.

Trebuie să consumăm cel puțin 25 grame de fibre în fiecare zi, o cerință care este rar îndeplinită. În cazul în care consumul este inadecvat, se pot dezvolta treptat anumite probleme de sănătate, precum disbioza.

Rețetă de kashotto

Kashotto, un preparat foarte sănătos

După cum ați văzut, kashotto este un preparat foarte sănătos care poate fi inclus în contextul unei diete variate. Este deosebit de bun pentru sportivi, deoarece oferă o cantitate mare de carbohidrați de bună calitate.

Astfel, se asigură disponibilitatea energiei în timpul efortului, evitându-se scăderile de performanță sau apariția oboselii. Desigur, este necesar să ne asigurăm că toți nutrienții esențiali sunt consumați în doze suficiente.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253
 • Tabbers, M. M., & Benninga, M. A. (2015). Constipation in children: fibre and probiotics. BMJ clinical evidence2015, 0303.
 • Neha, K., Haider, M. R., Pathak, A., & Yar, M. S. (2019). Medicinal prospects of antioxidants: A review. European journal of medicinal chemistry178, 687–704. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2019.06.010

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.