Manichiura vegană: ce este și care sunt beneficiile ei?
 

Manichiura vegană: ce este și care sunt beneficiile ei?

A-ți colora unghiile fără a te expune la mirosuri puternice sau la substanțe care sunt agresive pentru sănătate înseamnă să alegi manichiură vegană. Află care sunt toate avantajele sale!
Manichiura vegană: ce este și care sunt beneficiile ei?
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 19 noiembrie, 2022

Manichiura vegană este perfectă pentru persoanele pasionate de îngrijirea mâinilor, dar care doresc să scape de chimicale. Această metodă de înfrumusețare este similară cu tehnicile convenționale; diferența constă în originea substanțelor și a instrumentelor.

Trendul poate fi folosit atât acasă, cât și în saloanele aliate cosmeticelor organice. Produsele sunt disponibile în magazine și nu presupun cunoștințe speciale pentru a manipulare.

Ce este manichiura vegană?

Manichiura vegană este cea care folosește produse complet naturale. Vorbim despre lacuri, creme, uleiuri și alte consumabile fără coloranți, conservanți chimici și componente de origine animală sau testate de animale.

Cu excepția majorității coloranților, Food and Drug Administration (FDA) subliniază faptul că ingredientele și produsele cosmetice pentru unghii nu necesită aprobarea FDA înainte de a fi lansate pe piață.

Cu toate acestea, este esențial ca furnizorii să garanteze siguranța de utilizare, specificând instrucțiuni sau avertismente pe etichete. Lacurile de unghii și detergenții vegani nu conțin elemente dăunătoare.

Formulele organice pentru unghii nu conțin esteri și substanțe care, deși prelungesc rezistența manichiurii, cresc riscul de otrăvire și afecțiuni ale unghiilor. Unele dintre ingredientele pe care veganismul le evită sunt următoarele:

  • Alcool
  • Toluen
  • Acrilați
  • Parabeni
  • Propanonă
  • Dimetilbenzen
  • Rășină formaldehidă
Lac de unghii pentru manichiura vegană
Manichiura vegană se angajează să utilizeze produse 100% organice și să nu testeze produsele pe animale.
Manichiura vegană nu este la fel ca cea organică. Cea vegană folosește doar ingrediente vegetale sau minerale, iar cea organică acceptă și ingrediente de origine animală din agricultura ecologică.

Ce presupune manichiura vegană?

Aplicarea nu este diferită de manichiura tradițională. Desigur, aveți nevoie de un kit vegan care să includă loțiuni de curățare, lacuri, dischete din bumbac, etc. Iată procedura:

  1. Curățare: are loc dezinfectarea unghiilor și a mâinilor, pentru care sunt utile apa și un antibacterian natural, precum uleiul de arbore de ceai, aloe vera sau uleiul de mandarină.
  2. Exfoliere: acest masaj este util pentru a scăpa de celulele moarte. Nuca de cocos, cactusul sau scorțișoara sunt câteva opțiuni de exfoliere.
  3. Aplicarea lacului: există o mare varietate de nuanțe vegane de înaltă calitate.
  4. Strălucire: pentru un plus de strălucire, este nevoie de un lac transparent. În manichiura vegană, strălucirea se realizează cu mica, element ce favorizează uscarea rapidă.
  5. Hidratare: se recomandă cremele cu nucă de cocos, gălbenele și unt de shea.

Beneficiile manichiurii vegane

Principalele motive pentru a deveni vegan au de-a face cu sănătatea și protecția mediului. Manichiura ecologică nu face excepție.

Te comporți ecologic

Revista Cosmetics and Toiletries susține că creșterea cererii de produse cosmetice vegane este un semn ce arată că utilizatorii devin mai preocupați de materiile prime durabile și netestate pe animale. Optând pentru manichiura vegană, contribui la bunăstarea mediului înconjurător, deoarece reduci impactul toxinelor și cantitatea de eseuri.

Nu inhalezi substanțe chimice

Mirosul emanat de substanțele convenționale poate provoca probleme respiratorii, infecții și rinoconjunctivită. Veganismul în manichiură elimină această amenințare. Saloanele de înfrumusețare concentrează substanțe cu formulări complexe care expun oamenii la elemente chimice periculoase prin contact direct cu pielea, stropire sau inhalare.

Următoarele articole se încadrează în această categorie:

  • Bază
  • Lac
  • Solvent
  • Acetonă
  • Întăritor

Eviți reacțiile alergice

Unele boli ale unghiilor și patologii sistemice sunt cauzate de utilizarea prelungită a lacurilor de unghii din comerț. De exemplu, poți să suferi de dermatită de contact din cauza acrilaților pentru unghiile semipermanente. Spitalul Crucii Roșii din Córdoba subliniază faptul că aceste substanțe sunt iritante. Ele pot produce eczeme sau dermatită alergică. Produsele vegane nu compromit sănătatea unghiilor sau a pielii.

Elimini acetona

Pentru a îndepărta oja vegană, poți aplica un demachiant cu aceleași caracteristici. Acesta funcționează ca un hidratant, în loc să atace unghiile așa cum face acetona.

Departamentul de Sănătate din New Jersey susțineacetona nu este dăunătoare numai atunci când este inhalată, ci și când este absorbită prin piele. Acetona poate irita și ochii, nasul și gâtul. De asemenea, expunerea prelungită la acest lichid inflamabil provoacă simptome precum amețelile, greața și chiar leșinul.

Ești mereu la modă

Există multe tehnici de înfrumusețare a unghiilor; manichiura vegană este la modă și poate fi adaptată după preferințe.

Unghii roșii
Manichiura vegană nu este limitată. Se poate adapta la cele mai noi tendințe în materie de design și culoare.

Ce să faci pentru ca manichiura vegană să reziste mai mult?

Există manichiură vegană normală, permanentă sau semipermanentă. Ca și în cazul manichiurii tradiționale, trebuie luate anumite măsuri de precauție pentru a proteja lacul.

Nu îndepărta niciodată cuticula complet, alege pigmenți foarte durabili și poartă mănuși pentru treburile casnice, deoarece detergenții accelerează decolorarea și deshidratarea unghiilor. Ți-ar plăcea să încerci manichiura vegană?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.