Cum se curăță pensulele de unghii
 

Cum se curăță pensulele de unghii

Pensulele pentru vopsirea unghiilor necesita o curățare specială în funcție de material și utilizare. Cu această ocazie, vă oferim câteva recomandări!
Cum se curăță pensulele de unghii

Ultima actualizare: 25 octombrie, 2022

Astăzi, manichiura a devenit o adevărată operă de artă. Vedem tot mai des unghii — reale sau false — pictate cu diferite culori, cu desene și cu accesorii care necesită folosirea diferitelor instrumente pentru aplicare. Cum se curăță pensulele de unghii?

Dintre toate elementele folosite pentru a înfrumuseța unghiile, pensulele au nevoie de o întreținere specială. Contactul cu diferite produse le poate deteriora și reduce durata de viață a acestora. Cu o îngrijire adecvată, este posibil să le păstrați mai mult timp și să le asigurați funcționarea optimă. Să vedem câteva recomandări!

Cum se curăță pensulele de unghii pentru detalii artistice

Aceste pensule sunt foarte delicate. Sunt folosite doar pentru mici detalii pe unghii. Dacă nu sunt curățate corespunzător, cea mai mică urmă de vopsea le poate distruge.

Primul lucru pe care îl puteți face este să puneți acetonă într-un recipient mic de sticlă. Acest produs îndepărtează resturile de ojă în mod eficient. Cu toate acestea, dacă preferați o soluție mai blândă, puteți folosi un produs fără acetonă sau unul creat special pentru peri naturali sau sintetici.

Apoi, scufundați pensula timp de 10-20 de secunde. Dacă lacul este încă proaspăt, se va desprinde ușor. Dacă a apucat să se usuce, mișcați ușor pensula în lichid.

În cazul elementelor care nu au peri, vă recomandăm să înmuiați o dischetă de bumbac în dizolvant și să frecați ușor unealta pentru a nu o deteriora.

Pentru a usca pensulele, așezați-le pe un prosop de hârtie sau o cârpă din bumbac. La final, umeziți perii cu un ulei pentru cuticule (veți avea nevoie doar de câteva picături) și ștergeți-i cu un prosop de hârtie curat pentru a îndepărta excesul.

Specialist care curăță pensulele de unghii

Cum se curăță pensulele de unghii folosite la aplicarea gelului

În acest caz, vom folosi alcool izopropilic și dischete de bumbac. Nu uitați să puneți un element de protecție pe masă pentru a ușura sarcina de curățare. Apoi, înmuiați dischetele în alcool.

Cel mai probabil, pe piață veți găsi alcool izopropilic 71% și 99%; ambele variante sunt la fel de eficiente pentru această sarcină. Deoarece perii pensulelor pentru aplicarea gelui sunt sintetici, nu există nicio problemă la curățarea lor cu acest produs.

Așezați pensulele pe o dischetă de bumbac și frecați-le ușor. Nu trebuie să așteptați să terminați de colorat toate unghiile deoarece gelul se va usca pe pensulă. Ideal este să le curățați la fiecare două-trei unghii vopsite. De asemenea, puteți umezi și cozile pensulelor în cazul în care sunt lipicioase.

După ce ați decorat toate unghiile, alocați un moment pentru a curăța bine pensulele înainte de a continua. În caz contrar, s-ar putea să fie prea târziu.

Puneți o cantitate mică de alcool într-un recipient mic de sticlă și scufundați pensulele. Mișcați-le ușor pentru a vă asigura că produsul pătrunde bine. Apoi, așezați-le pe o dischetă la uscat pentru a îndepărta excesul de alcool. După uscare, depozitați-le pe orizontală sau cu perii în sus.

Cum se curăță pensulele pentru lacuri acrilice

Pentru a curăța pensulele pe care le folosiți cu produse acrilice, trebuie să folosiți monomer. Turnați o cantitate mică într-o ceașcă de sticlă sau în recipiente speciale vândute de magazinele cu produse pentru unghii.

Nu uitați să curățați imediat pensulele. Agitați pensulele în lichid până devin curate. Apoi, uscați-le cu o dischetă de bumbac sau un prosop de hârtie.

Dacă rămân urme de produs, repetați curățarea cu monomer sau folosiți puțină acetonă. O altă opțiune este să folosiți mănuși pentru a freca manual pensulele.

Aplicarea de decorațiuni pe unghii
După ce ați curățat pensulele, este bine să le uscați și să le depozitați într-un recipient curat.

Ce trebuie să rețineți?

Curățarea pensulelor pentru unghii este cheia pentru a le menține în stare bună mai mult timp. În general, acest proces trebuie aplicat imediat ce manichiura este terminată. În acest fel, reziduurile nu se vor întări.

Păstrați pensulele în organizatoare sau cutii curate și uscate. Acestea pot avea forma unor suporturi pentru creioane sau pot fi recipiente orizontale cu sertare mici. Alegerea depinde de preferințe.

Important este să asigurați depozitarea igienică, ce împiedică murdărirea sau deteriorarea pensulelor. Țineți cont de asta!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.