Cum se îndepărtează unghiile cu gel acasă
 

Cum se îndepărtează unghiile cu gel acasă

Știați că în doar patru pași puteți îndepărta unghiile cu gel acasă? Vă spunem tot ce trebuie să știți!
Cum se îndepărtează unghiile cu gel acasă

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

Vă întrebați cum se îndepărtează unghiile cu gel acasă? Această modă atrage atenția pentru eleganța și stilul pe care îl oferă mâinilor. Totuși, după un timp unghiile cu gel trebuie îndepărtate.

Dezavantajul este că nu este la fel de ușor ca în cazul manichiurii tradiționale. Există anumite măsuri de precauție care trebuie luate în considerare pentru ca îndepărtarea să nu afecteze suprafața unghiilor. În continuare, vă spunem totul despre asta!

Ce sunt unghiile cu gel?

Unghiile cu gel diferă de manichiura obișnuită. În acest caz particular, se folosește un gel care se întărește cu ajutorul unei lămpi cu lumină ultravioletă. Gelul semipermanent folosit pe unghii poate rezista până la 15 zile.

Apoi, veți începe să observați creșterea unghiei. Gelul se deteriorează și strălucirea începe să se estompeze. Trebuie să interveniți din nou pentru a conferi unghiilor un aspect plăcut. Cu toate acestea, eliminarea unghiilor cu gel acasă nu este ușoară. Acetona nu va funcționa. De asemenea, nu trebuie să trageți de ele sau să le piliți excesiv.

Unghii cu gel
Unghiile cu gel înseamnă produse semi-permanente care nu pot fi îndepărtate cu acetonă.

Cum se îndepărtează unghiile cu gel acasă

Desigur, prima variantă este să mergeți la un salon de înfrumusețare. Dar, dacă din anumite motive acest lucru nu este posibil, există o metodă de a face acest lucru în siguranță și ieftin acasă.

Materiale necesare

  • Pilă de unghii
  • Acetonă
  • Bumbac
  • Folie de aluminiu
  • Împingător de cuticule
  • Vaselină sau cremă hidratantă
  • Lac de reparare a unghiilor sau calciu

Pasul 1. Piliți ușor unghiile

Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să piliți unghiile pentru a crea o suprafață mai poroasă și pentru a facilita astfel pătrunderea acetonei. Ideea este să îndepărtați strălucirea gelului.

După îndepărtarea luciului, aplicați vaselina pe pielea din jur, asigurându-vă că nu ajunge pe unghii. Scopul este de a oferi un strat de protecție pielii pentru a contracara efectele adverse ale acetonei.

Pasul 2. Aplicați acetona

Odată ce ați terminat cu pasul anterior, unghiile vor fi aspre și zgâriate, ceea ce este perfect.

Separați 10 bucăți mici de bumbac și înmuiați-le în acetonă. Acoperiți vârfurile degetelor cu ele, ca și cum ar forma o glugă. Dacă doriți, puteți cumpăra plasturii care se folosesc în salonul de înfrumusețare, deși bumbacul funcționează perfect.

În mod ideal, bumbacul se lipește bine pe unghie. Tăiați 10 dreptunghiuri mici de folie de aluminiu și puneți-le pe degete, exercitând o presiune ușoară.

Varianta profesională folosește degetare speciale din silicon care sunt umplute cu acetonă. Există și pensete pentru manichiură care înlocuiesc aluminiul. Deși aceste opțiuni sunt mai simple, combinația dintre bumbac și aluminiu vă va oferi un rezultat excelent.

Lăsați aceste „capsule” să acționeze timp de 15-30 de minute pentru a face pasul următor mult mai ușor.

Pasul 3. Îndepărtați aluminiul și bumbacul

După ce îndepărtați bumbacul, veți observa că gelul este încă acolo, dar este înmuiat. Nu frecați bumbacul pe unghii, așa cum ați face cu un agent de îndepărtare a lacului obișnuit.

Folosiți împingătorul de cuticule pentru a îndepărta resturile de gel înmuiat. Apăsați cu grijă de la rădăcina unghiei până la capătul acesteia.

Este important de reținut faptul că unghiile sunt mai subțiri și foarte sensibile. Fiți foarte atente atunci când utilizați împingătorul de cuticule.

Pasul 4. Tratați unghiile

După ce ați terminat de îndepărtat toate urmele de gel de unghii, spălați-vă mâinile cu multă apă și săpun. Aplicați un produs pentru a începe recuperarea unghiilor. Tăiați unghiile și piliți-le înainte de a le hidrata.

Este posibil ca aspectul unghiilor să nu fie cel pe care îl așteptați, așa că puteți aplica ulei de migdale, ulei de cocos sau orice balsam hidratant. Folosiți apoi un lac cu calciu și vitamine pentru hidratare și întărire. Strălucirea lacului de reparare va îmbunătăți aspectul unghiilor.

Femeie care îndepărtează unghiile cu gel acasă

Îndepărtarea unghiilor cu gel acasă: o alternativă bună

După cum vedeți, în doar patru pași, puteți elimina manichiura făcută la salonul de înfrumusețare. Veți avea nevoie de foarte puține instrumente, care nu sunt deloc scumpe. În aproximativ o oră, veți avea unghiile din nou curate. Spor la treabă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Schwartz CT, Ezaldein HH, Merati M. Ultraviolet Light Gel Manicures: Is There a Risk of Skin Cancer on the Hands and Nails of Young Adults?. J Clin Aesthet Dermatol. 2020;13(7):45-46.
  • OZUNA LEYVA, G. Y. (2016). Sustentabilidad en el cuidado y belleza de uñas(Master’s thesis, OZUNA LEYVA, GLORIA YAZMIN).
  • Roche, E., de la Cuadra, J., & Alegre, V. (2008). Sensibilización a acrilatos por uñas artificiales acrílicas. Revisión de 15 casos. In Actas Dermo-Sifiliográficas (Vol. 99, Issue 10, pp. 788–794). Elsevier BV. https://doi.org/10.1016/s0001-7310(08)74959-7

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.