Rețetă de cremă naturală pentru albirea pielii - Doza de Sănătate
 

Rețetă de cremă naturală pentru albirea pielii

Iaurtul este ingredientul principal al acestei creme pe care o poți folosi pentru albirea rapidă a pielii.
Rețetă de cremă naturală pentru albirea pielii
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Majoritatea femeilor sunt conștiente de faptul că pielea lor este expusă în mod constant luminii solare și toxinelor din mediul înconjurător. În articolul de astăzi, îți vom prezenta o rețetă de cremă naturală pentru albirea pielii, care poate ajuta la eliminarea petelor.

Deși pielea se regenerează constant pe tot parcursul zilei, uneori acest proces nu funcționează în mod corespunzător, rezultatul fiind apariția unor imperfecțiuni foarte inestetice. Pierderea colagenului și a elasticității, acumularea de celule moarte și arsurile solare sunt doar câțiva dintre factorii ce pot afecta aspectul pielii și determina îmbătrânirea prematură.

Soluții costisitoare

Pentru a remedia aceste probleme, avem la dispoziție numeroase produse cosmetice și tehnici speciale ce combat efectele negative suportate de piele și stimulează vindecarea acesteia. Din păcate, aceste produse sunt costisitoare și multe femei nu și le permit.

Vestea bună este că putem apela la diverse soluții naturiste care ne oferă rezultate la fel de bune, fără a fi nevoie să ne expunem pielea la chimicale și proceduri agresive.

În articolul de azi, te invităm să încerci o cremă naturală pentru albirea pielii preparată acasă, ce îți permite să profiți de proprietățile benefice ale iaurtului pentru a-ți revitaliza tegumentul și a reduce apariția ridurilor. Nu-i așa că vrei să o încerci?

Rețetă de cremă naturală pentru albirea pielii cu iaurt și migdale

Cremă naturală pentru albirea pieli cu ulei de migdale

Combinate, ingredientele necesare pentru a prepara următoarea cremă naturală ne ajută să îndepărtăm celulele moarte și să îmbunătățim aspectul pielii.

Iaurtul natural este un aliment foarte sănătos. Acesta conține acid lactic, ce facilitează reglarea pH-ului natural al pielii și previne imperfecțiunile. Acest produs este considerat a fi unul dintre cei mai utili agenți hidratanți, ajutând pielea să rețină umiditatea naturală, fără a-i afecta producția de sebum. Bacteriile din compoziția iaurtului îmbunătățesc sănătatea pielii și previn apariția acneei și a ridurilor premature.

castron cu făină de migdale

Cel de-al doilea ingredient necesar, făina de migdale, este bogat în acizi grași și aminoacizi esențiali pentru sănătatea pielii. Conținutul semnificativ de vitamina E al migdalelor protejează pielea împotriva stresului oxidativ produs de radicalii liberi și previne deteriorarea celulelor și a țesuturilor.

Uleiurile naturale din compoziția migdalelor hidratează pielea uscată și previn probleme ca eczemele sau psoriazisul. Celelalte două ingrediente necesare, mierea și zeama de lămâie, au proprietăți de albire a pielii.

Cum se prepară această cremă naturală pentru albirea pielii?

Cremă naturală pentru albirea pielii cu iaurt

Unul dintre principalele avantaje ale utilizării cremelor naturale este faptul că sunt foarte ușor de preparat, iar procesul nu ne răpește mult timp. Ingredientele necesare pentru a prepara următoarea cremă naturală pentru albirea pielii sunt ușor de găsit, dar trebuie să te asiguri că acestea sunt 100% ecologice. Dacă ingredientele sunt prea ieftine, este posibil ca tratamentul obținut să fie de calitate inferioară.

Ingrediente

 • 1 ½ cană de iaurt natural
 • 4 migdale
 • 2 linguri de zeamă de lămâie
 • 1 lingură de miere

Mod de preparare

 • Pune migdalele într-un robot de bucătărie sau într-un chopper și procesează-le până obții o pudră. Poți sări peste acest pas dacă achiziționezi făină de migdale.
 • Pune făina într-un castron și adaugă iaurtul, zeama de lămâie și mierea.
 • Lasă crema să stea timp de minute și amestec-o bine.

Mod de utilizare

 • În fiecare seară, înainte culcare, demachiază-te și curăță-ți cu atenție pielea.
 • Aplică o cantitate generoasă de cremă și las-o să acționeze timp de 20 de minute.
 • Clătește-ți pielea cu apă caldă și usuc-o prin tamponare cu un prosop.

Sfaturi

Pentru a obține cele mai bune rezultate, include această cremă naturală în rutina ta zilnică de înfrumusețare. Dacă o aplici rar, beneficiile obținute nu vor fi la fel de vizibile.

Evită să aplici crema în timpul zilei, zeama de lămâie provocând efecte adverse la expunerea pielii la lumina soarelui. În plus, îți recomandăm să aplici această cremă naturală pentru albirea pielii noaptea, întrucât susține procesul natural de regenerare a tegumentului desfășurat în acest moment al zilei.

Încă de la prima aplicare, vei simți că pielea ta este revitalizată și curată. Însă sunt necesare mai multe aplicări pentru a observa efectul de albire al cremei.

Dacă vrei, poți aplica această cremă naturală pe gât și piept pentru a înfrumuseța pielea din aceste zone. Nu uita însă că acestea sunt mai sensibile și necesită o îngrijire suplimentară.

Te sfătuim să utilizezi o cremă de protecție solară de calitate în fiecare zi pentru a spori eficiența tratamentului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Upadhyay, R., Dwivedi, P., & Ahmad, S. (2010). Screening of antibacterial activity of six plant essential oils against pathogenic bacterial strains. Asian Journal of Medical Sciences, 2(3), 152-158
 • Kodad, O. (2008). Variability of oil content and of major fatty acid composition in almond (Prunus amygdalus Batsch) and its relationship with kernel quality. [Abstract]. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56, 4096-4101
 • Sumit, K., Vivek, S., Sujata, S., & Ashish, B. (2012). Herbal cosmetics: Used for skin and hair. Inventi Rapid: Cosmeceuticals, 4, 1-7
 • Sultana, Y., Kohli, K., Athar, M., Khar, R., & Aqil, M. (2007). Effect of pre-treatment of almond oil on ultraviolet B-induced cutaneous photoaging in mice. [Abstract]. Journal of Cosmetic Dermatology, 6(1), 14-19

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.