6 remedii pentru unghiile galbene îngroșate - Doza de Sănătate
 

6 remedii pentru unghiile galbene îngroșate

Care sunt cauzele unghiilor îngroșate galbene? În practică, pot exista cauze externe sau interne. În orice caz, vestea bună este că există un tratament eficient!
6 remedii pentru unghiile galbene îngroșate

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Diferite cauze pot duce la apariția unghiilor groase îngălbenite. Efectul estetic poate fi deranjant. Și nu este o chestiune de a le vopsi pentru a ascunde culoarea, deoarece, uneori, oja însăși este cauza. Mai jos, vei descoperi 6 remedii pentru unghiile galbene îngroșate, care îți vor permite să le redai sănătatea!

Ai unghii îngroșate și galbene?

În principiu, ar trebui să evaluezi mai mulți factori. Începând cu cauzele interne, putem menționa inflamația ficatului, cum ar fi cea cauzată de hepatită. În plus, disponibilitatea redusă a vitaminelor A și B provoacă o nuanță gălbuie a unghiilor.

Fată care fumează
Nicotina și tutunul ajung să provoace pete gălbui pe degete și unghii.

În ceea ce privește cauzele externe, cea mai frecventă este consumul de tutun, deoarece ținerea țigărilor în mâini pătează degetele și unghiile cu nicotină. Cele mai afectate degete sunt arătătorul și inelarul mâinii pe care o folosești pentru a fuma.

O altă cauză a unghiilor îngroșate și galbene este utilizarea continuă a ojei sau a unghiilor false. Unghiile își pierd oxigenarea din cauza faptului că sunt acoperite în mod constant, oja deteriorând cheratina și împiedicând regenerarea celulară.

Componentele chimice ale lacurilor de unghii pot include toluen, acetat de etil sau acetat de butil, care sunt toxice pentru piele și unghii.

De asemenea, este posibil să observi că ai unghiile galbene și groase dacă ai o infecție fungică ce slăbește cheratina. Alte cauze interne sunt psoriazisul, diabetul sau îmbătrânirea naturală.

Remedii pentru unghiile galbene îngroșate

Atunci când cauza culorii neregulate a unghiilor este internă, adică din cauza lipsei de vitamine, inflamației ficatului sau unei boli precum psoriazisul, tratamentul va depinde de medic. Cu toate acestea, remediile pe care le descriem mai jos se pot dovedi a fi foarte utile.

  • Suc de lămâie. Lămâia este unul dintre remediile tipice pentru unghiile de la mâini și picioare. Acidul citric pe care îl conține este perfect nu numai pentru a exfolia suprafața unghiilor, ci și pentru a combate ciupercile. Astfel, va fi util dacă motivul îngălbenirii este intern sau extern. Pentru a-l folosi, înmoaie-ți unghiile în suc de lămâie timp de aproximativ 5 până la 10 minute. Apoi, clătește-ți mâinile cu apă și săpun. Repetă acest tratament în fiecare zi până când culoarea gălbuie dispare.

Alte tratamente naturale eficiente pentru unghiile îngroșate și galbene

Fată care a folosit remedii pentru unghiile galbene
Aplicând produse de albire și antioxidanți naturali, vei putea trata petele gălbui de pe unghii.
  • Ulei esențial de lămâie. Un alt mod de a folosi lămâia este uleiul său esențial, pe care îl poți găsi în magazinele care vând produse naturale. În acest caz, beneficiul este dublu deoarece, pe lângă curățarea unghiilor, uleiul esențial hidratează cuticulele.
  • Apă oxigenată. O altă metodă foarte ușoară este aplicarea peroxidului de hidrogen, mai ales dacă ai o infecție fungică la nivelul unghiilor. Pur și simplu pune câteva picături pe fiecare unghie timp de 1 până la 2 săptămâni. Acest tratament funcționează cel mai bine dacă îți exfoliezi unghiile la fiecare 2 sau 3 zile.
  • Comprimate efervescente de curățare pentru proteze. Așa cum sunt utile pentru albirea protezelor dentare, aceste comprimate pot elimina culoarea gălbuie a unghiilor. Înmoaie-ți degetele într-un recipient cu acest produs și lăsă-l să acționeze atât cât scrie pe ambalaj.
  • Bicarbonat de sodiu. O altă rețetă ieftină pentru a-ți albi unghiile este să faci o pastă cu acest ingredient și apă. Cu o perie, aplic-o și freac-o pe fiecare unghie, las-o să acționeze câteva minute și exfoliază ușor. Dacă faci acest lucru frecvent, petele galbene vor dispărea curând!
  • Ulei de măsline, bicarbonat de sodiu și lămâie. O combinație infailibilă pentru a-ți albi și întări unghiile. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să prepari o pastă cu cele trei ingrediente, să o aplici, să o freci și să o lași să acționeze.

Nu uita faptul că, deși aceste remedii pentru a scăpa de unghiile galbene și îngroșate sunt foarte eficiente, trebuie mai întâi să afli cauza acestui fenomen. Pentru a face acest lucru, tot ce trebuie să faci este să mergi la un dermatolog, care te poate sfătui în cazul lipsei de vitamine sau al oricărei alte boli.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.