Cum să previi unghiile crescute în carne - Doza de Sănătate
 

Cum să previi unghiile crescute în carne

În primul rând, trebuie să îți scufunzi mâinile și picioarele într-un amestec de apă caldă și sare mare pentru a-ți înmuia unghiile.
Cum să previi unghiile crescute în carne
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Să știi cum să-ți tai corect unghiile este un obicei pe care trebuie să-l stăpânești pentru a le menține sănătatea, igiena corespunzătoare și, bineînțeles, frumusețea. Unghiile prea lungi nu sunt nici sănătoase, nici atrăgătoare – nu numai pentru că acestea colectează murdăria și bacteriile, ci și din cauza riscului apariției unghiilor încarnate. În acest articol, îți vom arăta cum să previi unghiile crescute în carne.

Menținerea lungimii adecvate a unghiilor va garanta sănătatea și frumusețea naturală a mâinilor și a picioarelor. Vei evita, de asemenea, orice complicații viitoare care pot fi dureroase. Cea mai bună veste este faptul că nu trebuie să investești sume mari de bani în manichiură și pedichiură la salonul de înfrumusețare.

Îți poți îngriji adecvat unghiile acasă dacă înveți tehnica adecvată pentru a face acest lucru. De fapt, nu durează prea mult și nu costă mai mult decât o trusă de unghii.

Cum să-ți tai unghiile în mod corect

Tăierea unghiilor este simplă și tot ce ai nevoie este dorința de a o face în mod corect și instrumentele adecvate, cum ar fi:

 • Substanțe și materiale abrazive pentru exfoliere
 • Lichid care îndepărtează cuticulele
 • Bețișor din lemn pentru a îndepărta cuticulele
 • Pensetă pentru manichiură/pedichiură și instrumente de tăiat cuticulele
 • Pile de unghii și dischete de bumbac

Înainte de a începe

Cel mai bun mod de a începe este să-ți înmoi unghiile timp de cel puțin 15 minute în apă caldă. Acestea vor fi mai ușor de tăiat. Nu uita faptul că unghiile picioarelor sunt diferite de unghiile mâinilor. Așadar, trebuie să acorzi o atenție deosebită modului de a tăia fiecare tip de unghie.

Cum să tai unghiile de la mâini

Cum să previi unghiile crescute în carne prin tratamente
 • Folosește un săpun exfoliant în timp ce îți înmoi mâinile chiar înainte de a-ți tăia unghiile. Profită de această ocazie pentru a le masa în timp ce îndepărtezi și țesuturile moarte și resturile.
 • Aplică o cantitate mică de lichid pentru cuticule, îndepărtând substanța de pe partea de creștere a unghiei și continuă să îți înmoi mâinile.
 • Desprinde cu grijă cuticula cu bețișorul de lemn și împinge-o înapoi cu partea plată.
 • Scapă de orice exces de cuticule cu ajutorul unei forfecuțe speciale sau al unei pensete pentru manichiură/pedichiură. De asemenea, poți folosi penseta pentru a crea un spațiu între unghie și deget.
 • Folosește o unghieră clasică pentru a-ți tăia unghiile drept sau rotund, lăsând o mică distanță între tăietură și degete.
 • În cele din urmă, finisează unghiile cu o pilă și modelează-le după cum dorești.

Cum să tai unghiile de la picioare

 • Înmoaie-ți picioarele și exfoliază-le cu săpun. Aplică lichidul pentru cuticule. Apoi, îndepărtează excesul de cuticule și orice piele moartă din jurul unghiei.
 • Taie cu atenție unghiile, deoarece acestea sunt predispuse la încarnare.
 • Folosește o unghieră dreaptă pentru a le tăia, deoarece aceste unghii ar trebui să fie pătrate. Încearcă să nu lași margini sau colțuri ascuțite. De asemenea, este important să lași o anumită distanță între tăietură și deget pentru a-l proteja.
 • În cele din urmă, pilește ușor unghiile, făcând tot posibilul pentru a le menține forma pătrată.

Cum să previi unghiile crescute în carne

Unghie încarnată și unghie normală

Unghiile crescute în carne sunt rezultatul tăierii necorespunzătoare, al purtării de încălțăminte strâmtă sau ascuțită, al lovitului mingii (ca în jocul de fotbal) sau chiar al geneticii.

Este important să corectezi cât mai rapid posibil unghia încarnată, deoarece aceasta ar putea deveni o problemă dureroasă, care poate necesita chiar și o intervenție chirurgicală.

Cum să tratezi unghiile crescute în carne

Atunci când o unghie crește în carne, zona devine adesea roșie, se umflă și poate prezenta semne de infecție sau puroi. Profesioniștii recomandă scufundarea picioarelor în apă caldă amestecată cu sare mare pentru a înmuia zona afectată. Acest lucru va ajuta la separarea unghiei de piele cu penseta. Taie cuticulele pentru a ajuta la vindecarea unghiei.

Poți preveni cu ușurință unghiile încarnate, menținând obiceiuri sănătoase zilnice de îngrijire. Respectă următoarele recomandări, chiar dacă ai rezolvat deja o problemă anterioară a unghiilor încarnate:

 • Taie-ți des unghiile.
 • Înmoaie-ți unghiile înainte de a le tăia.
 • Evită utilizarea de încălțăminte strâmtă și ascuțită.
 • Consultă un profesionist dacă nu poți să îți tai corect unghiile.

Sperăm că ți-a plăcut acest articol!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.