Remediu pentru unghiile încarnate cu usturoi - Doza de Sănătate
 

Remediu pentru unghiile încarnate cu usturoi

Proprietățile medicinale ale usturoiului pot fi de mare ajutor în lupta cu infecțiile cauzate de unghiile încarnate. Usturoiul grăbește vindecarea. Îți explicăm modul în care trebuie să-l utilizezi în acest articol!
Remediu pentru unghiile încarnate cu usturoi
Sergio Alonso Castrillejo

Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Usturoiul este o plantă ce aparține familiei Allium. Acesta este înrudit cu ceapa, arpagicul și prazul. Grație proprietăților sale dezinfectate, poți prepara chiar la tine acasă un remediu pentru unghiile încarnate cu usturoi.

Usturoiul crește în multe părți ale lumii și este un ingredient popular în bucătărie grație aromei sale puternice și gustului delicios. De-a lungul istoriei, proprietățile medicinale ale usturoiului au fost exploatate din plin.

Cauze și simptome ale unghiilor încarnate

Femeie cu unghii încarnate

Unghiile încarnate pot provoca foarte mult disconfort. Acestea apar atunci când unghia crește prea mult și pune presiune pe pielea de dedesubt sau din lateralul ei.

Această problemă este cauzată, în general, de purtarea pantofilor prea mici sau prea înguști la vârf. De asemenea, și tocurile înalte pot fi vinovate de apariția unghiilor încarnate, deoarece transferă greutatea corpului către vârfuri și provoacă strivirea degetelor în partea cea mai strâmtă a pantofului.

În alte situații, unghiile încarnate apar atunci când nu îți faci pedichiura în mod corespunzător. Ar trebui să le dai unghiilor tale o formă pătrată, nu rotundă la colțuri. Dacă rotunjești colțurile, carnea va crește în locul unghiei tăiate, iar atunci când unghia crește din nou, o va presa și penetra.

Sfaturi pentru tăierea unghiilor încarnate

Femeie care folosește unghiera

Tăierea corectă a unghiilor este primul pas pentru a preveni apariția unghiilor încarnate. Mai jos, îți vom explica pas cu pas cum să tai o unghie deja încarnată. Nu încerca să tai acasă partea încarnată, deoarece ai putea înrăutăți problema.

 • Înmoaie-ți unghia afectată în apă caldă pentru a o face mai flexibilă.
 • Apoi, taie unghia drept în partea superioară cu o unghieră dezifectată și ascuțită.
 • Nu rotunji colțurile și nu exagera cu tăiatul.
 • De asemenea, poartă pantofi mai lați până când problema dispare.

În cele ce urmează, vom discuta despre proprietățile usturoiului ce pot ajuta la tratarea unghiilor încarnate. Îți vom prezenta și un tratament ce include acest ingredient minune.

Proprietățile usturoiului

Remediu pentru unghiile încarnate pe bază de usturoi

Usturoiul este un remediu natural excelent pentru unghiile încarnate. De-a lungul timpului, acesta a fost utilizat intens în medicină.

Usturoiul conține un compus numit alicină, ce îi oferă beneficii minunate pentru sănătate. Acest compus sulfuric este eliberat atunci când cățeii de usturoi sunt striviți, tăiați sau mestecați. Alicina este responsabilă și de mirosul specific al usturoiului.

Deoarece usturoiul are proprietăți naturale antiseptice și de vindecare, acesta poate fi folosit pentru a trata unghiile încarnate și a ameliora disconfortul produs de acestea.

Remediu pentru unghiile încarnate cu usturoi

1. Tratament cu usturoi și Vicks VapoRub

Vicks VapoRub este un gel mentolat ce calmează iritația și durerea la nivelul unghiei afectate. Combină-l cu usturoi pentru a-i spori beneficiile antiinflamatoare.

Ingrediente

 • 1 lingură de Vicks VapoRub (20 g)
 • 1 cățel de usturoi
 • 1 bandaj

Mod de preparare

 • Zdrobește cățelul de usturoi și amestecă-l cu gelul Vicks VapoRub până când se formează o pastă cu consistență omogenă.
 • Aplică pasta obținută pe unghia încarnată și acoperă cu un bandaj.
 • Lasă remediul să acționeze peste noapte și repetă tratamentul pentru unghii încarnate timp de cinci zile consecutive.

2. Tratament natural preparat acasă

Căpățână de usturoi

Acest remediu natural se folosește de proprietățile antiseptice și antiinflamatoare ale usturoiului pentru a trata unghiile încarnate.

Ingrediente

 • 4 căni de apă (1 litru)
 • 1 cățel de usturoi
 • Dischetă de bumbac

Mod de preparare

 • Fierba apa și toarn-o într-un recipient rezistent la temperatură.
 • Înmoaie unghia încarnată în apă caldă de câteva ori, având grijă să nu te arzi.
 • Usucă unghia cu un prosop curat.
 • Apoi, strivește usturoiul. Înmoaie o dischetă de bumbac în pasta de usturoi și aplic-o sub unghie pentru a elimina infecția.
 • Repetă aplicarea acestui remediu pentru unghii încarnate de două sau trei ori în fiecare zi până la vindecarea completă.

Alte informații

Este foarte important să consulți un medic în cazul în care suferi de diabet, probleme ale sistemului nervos (la nivelul picioarelor), circulație deficitară, infecție a unghiei sau în cazul în care este vorba de un copil de vârstă fragedă.

Medicul îți va examina cel mai probabil unghia încarnată. În plus, acesta va ține cont de simptomele prezentate pentru a îți prescrie un tratament adecvat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.