4 tratamente naturale pentru problemele unghiilor - Doza de Sănătate
 

4 tratamente naturale pentru problemele unghiilor

Unghiile sunt o componentă a aspectului nostru fizic, fiind vizibile pentru toată lumea. Tocmai de aceea trebuie să le îngrijim în mod corespunzător. 
4 tratamente naturale pentru problemele unghiilor
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Problemele unghiilor pot avea diverse cauze, însă rezultatele sunt întotdeauna inestetice. În plus, aspectul unghiilor poate oferi indicii asupra stării de sănătate a unei persoane. În cele ce urmează, îți prezentăm câteva tratamente naturale pentru problemele unghiilor.

Unghiile sunt bucățele întărite de piele care protejează degetele de la mâini și picioare. Acestea sunt formate din cheratină, o proteină fibroasă care formează mai multe straturi în unghie. Dacă unghiile tale arată bine, nu ai de ce să te îngrijorezi. Însă dacă sunt fragile și au o culoare neobișnuită, trebuie să fii atentă.

Când vine vorba de latura estetică, igiena este foarte importantă. Un aspect fizic plăcut este susținut de toate elementele vizibile ale corpului. Tocmai de aceea există atât de multe produse și tratamente de înfrumusețare. Diversitatea dă culoare vieții, nu-i așa?

Când vine vorba de frumusețe, cel mai bun sfat pe care ți-l putem oferi este să optezi mai întâi pentru produse naturale în locul celor chimice. Cremele hidratante, oja, acetona și alte produse de îngrijire care par inofensive la prima vedere îți pot deteriora unghiile. Astfel, te poți confrunta cu probleme precum ciuperci, leziuni, pete, miros neplăcut, unghii crescute în carne (din cauza faptului că nu au fost tăiate în mod corespunzător) și, uneori, chiar desprinderea unghiilor.

În acest articol te invităm să descoperi cele mai bune tratamente naturale pentru problemele unghiilor.

Tratamente naturale pentru problemele unghiilor

1. Tratament pentru ciuperca unghiei

Nevoia de tratamente naturale pentru problemele unghiilor de la picioare

Aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme ale unghiilor. Ciuperca unghiei este o infecție fungică ce afectează sănătatea unghiilor. Aceasta poate fi cauzată de o igienă precară, umiditate sau căldură și se hrănește cu cheratină.

Pentru a combate ciuperca unghiei în mod natural, îți recomandăm să folosești ulei de arbore de ceai. Acesta este un remediu antiseptic puternic, la fel de eficient ca unguentele și cremele antifungice preparate în laborator.

Instrucțiuni

 • Aplică acest remediu după ce ai făcut duș și te-ai șters bine pe unghii.
 • Aplică două picături pe unghia afectată și lasă să se usuce.
 • Repetă tratamentul în fiecare zi după duș, până observi o îmbunătățire considerabilă.

2. Tratament pentru unghii fragile

Tratamente naturale pentru problemele unghiilor de la mâini

Fragilitatea unghiilor poate fi cauzată de mai mulți factori, de la starea generală de sănătate până la expunerea constantă la produse care slăbesc rezistența cheratinei.

Dacă ești interesată de tratamente naturale pentru problemele unghiilor, începe cu dieta și încearcă să consumi mai multe alimente bogate în calciu, cum ar fi lapte, brânză și oleaginoase. Alte modalități de întărire a unghiilor sunt:

 • Ulei de migdale și lămâie. Amestecă bine ingredientele, aplică soluția pe unghii, las-o să acționeze 2 minute, apoi clătește cu apă.
 • Ulei de cocos. Masează unghiile cu ulei de cocos cald și lasă-l să acționeze 1 minut.
 • Ulei de argan. Masează unghiile cu ulei de argan timp de două minute.

3. Unghii crăpate

Tratamente naturale pentru problemele unghiilor fragile

Chimicalele din produsele de curățare, citricele și anumite substanțe abrazive pot deteriora unghiile, împiedicând creșterea sănătoasă și provocând crăparea lor.

Unghiile intră în contact cu numeroase obiecte și substanțe. Prin urmare, trebuie să le îngrijim în mod corespunzător. Nu uita că unghiile indică și starea de sănătate a organismului.

Instrucțiuni

 • Poartă mănuși când faci curățenie.
 • Din când în când, este recomandat să aplici un lac de unghii pentru a le proteja.
 • Consumă alimente care ajută la creșterea unghiilor, cum ar fi lapte, ouă, avocado și spanac.
 • Fă-ți manichiura și pedichiura în fiecare săptămână. Această condiție nu este obligatorie, însă trebuie să te asiguri că unghiile cresc corect și nu au probleme.

4. Unghii încarnate

Tratamente naturale pentru problemele unghiilor precum creșterea lor în carne

Aceasta este dintre cele mai neplăcute probleme ale unghiilor. Unghiile încarnate sunt cauzate de o încălțăminte inadecvată, deformări ale unghiilor, îngrijirea și tăierea necorespunzătoare. De cele mai multe ori, această problemă apare la nivelul degetului mare de la picior, însă poate fi prezentă la orice unghie.

Instrucțiuni

 • Înmoaie piciorul afectat în apă fierbinte, lasă-l să stea două minute, apoi șterge-te bine.
 • Masează ușor zona afectată cu ulei de măsline sau de migdale.
 • Pune o bucată mică de vată sub unghie.
 • După ce zona respectivă se înmoaie, taie unghia cu atenție, cu o unghieră curată și ascuțită.
 • Taie unghia în formă pătrată.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.