Tratamente pentru unghiile fragile 100% naturale
Ai nevoie de tratamente pentru unghiile fragile? Pentru a trata unghiile casante, trebuie să apelezi la produse nutritive care le pot întări.
Există două motive pentru care unghiile se pot coji sau înmuia. Primul este statul cu mâinile scufundate în apă perioade lungi de timp. Acest lucru slăbește unghiile și le face să aibă un aspect nesănătos. Al doilea motiv este o dietă săracă în nutrienți benefici pentru sănătatea unghiilor. Nivelurile scăzute de fier și calciu tind să slăbească unghiile, determinându-le ruperea.
Vrei să lupți cu această problemă? Dacă da, folosește tratamente pentru unghiile fragile 100% naturale!
Tratamente pentru unghiile fragile 100% naturale
Deși trebuie să mergi la medic pentru a verifica dacă ai un nivel adecvat de fier și calciu în organism, iată câteva ingrediente pentru a trata eficient unghiile fragile dacă aceasta este pur și simplu o problemă estetică.
1. Uleiul de măsline
Uleiul de măsline este un ingredient cu multiple utilizări. Nu este util doar pentru a trata unghiile fragile, ci și pentru a lupta cu pielea uscată. Beneficiile uleiului de măsline pentru sănătate au fost demonstrate în cadrul mai multor studii științifice. În general, acest produs:
- Hidratează în profunzime.
- Redă frumusețea unghiilor.
- Face unghiile strălucitoare.
- Hrănește cuticulele.
Cel mai bun mod de a folosi uleiul de măsline este să-l masezi direct pe unghii. Cel mai bine este să faci acest lucru noaptea și să te culci fără să te speli pe mâini, astfel încât uleiul să pătrundă complet în unghii.
Îți recomandăm:
2. Uleiul de avocado
Avocado este bogat în acizi grași Omega-3. Acest fruct este plin de grăsimi sănătoase și are proprietăți care îl fac o alegere bună pentru a trata unghiile fragile. Acest ulei hidratează profund unghiile, hrănindu-le și restructurându-le.
Deși poți cumpăra ulei de avocado, poți face și o pastă de avocado la tine acasă. Pentru acest lucru, trebuie doar să decojești un avocado copt bine, să-l strivești cu furculița într-un bol, apoi să-l aplici pe unghii.
3. Usturoiul
Poate că ai mai auzit de lacul de unghii de usturoi, o opțiune excelentă pentru a trata unghiile fragile și casante. Cu toate acestea, există și o opțiune mai naturală.
- Taie câțiva căței de usturoi, pune-i într-un bol cu apă și lasă-i să stea.
- După ceva timp, înmoaie-ți unghiile în apă timp de aproximativ 10 minute.
- Apoi, poți lăsa unghiile să se usuce în aer liber pentru a îmbunătăți proprietățile acestui ingredient.
Usturoiul are proprietăți antimicrobiene care se vor dovedi foarte utile dacă unghiile tale fragile sunt cauzate de prezența onicomicozei. De asemenea, poți utiliza acest remediu în fiecare zi fără restricții.
4. Uleiul de ricin
Acesta este ultimul ingredient pe care îl vom include pe lista de tratamente pentru unghiile fragile. Uleiul de ricin ajută la hidratarea unghiilor, penetrând cu succes toate straturile și întărindu-le. Acest ulei este, de asemenea, compus din acizi grași esențiali.
La fel ca primele două opțiuni, trebuie să masezi acest ulei direct pe unghii. Este necesar să faci acest lucru în fiecare zi, până când vei vedea o îmbunătățire semnificativă a calității unghiilor.
Citește și:
Sfaturi finale pentru tratarea unghiilor fragile
În ciuda utilizării acestor ingrediente pentru tratarea unghiilor fragile, este important să ții cont de câteva sfaturi care pot contribui la accelerarea recuperării și la prevenirea reapariției acestei probleme.
- Poartă mănuși dacă urmează să stai cu mâinile în apă timp îndelungat. Mănușile vor ajuta la protejarea unghiilor și la prevenirea apariției acestei probleme.
- Dacă unghiile se rup din cauza unei diete dezechilibrate, este esențial să mănânci mai sănătos. Pentru a face acest lucru, poți consulta un nutriționist care îți va oferi sfaturi personalizate în funcție de nevoile tale.
- În ambele cazuri sau ca parte a rutinei tale de înfrumusețare, poți folosi ingredientele pe care le-am prezentat mai sus pentru a hidrata și a-ți păstra întotdeauna unghiile în stare optimă, nu numai atunci când acestea devin fragile și casante.
Ai folosit vreodată tratamentele de mai sus pentru a trata unghiile fragile? Ai obținut rezultate satisfăcătoare?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Cardona V, S. M., González C, R., Franco C, A., Cardeño L, F., & Ríos, L. A. (2010). Production of monoglycerides from castor oil using crude and refined glycerin. Study of the main variables of the process. Vitae, 17(2), 128–134.
- Carrillo, P. Propiedades del aceite de oliva en el mantenimiento de la integridad cutánea
- Chalar Vargas, Luis Rodrigo, Moya Mamani, Juan Carlos, Vargas Alvarez, Elmer, Sejas Rebollo, Magaly, & Romero, Betzabe. (2014). Función Antimicrobiana de la Alicina de Ajo en cultivos de Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa y Escherichia coli. Revista Científica Ciencia Médica, 17(1), 26-28.
- Guzmán Vera, Carmen Karina, Baldeon Santos, Margaret Karen, Rodrigues Barata, Ana Rita, & Conde-Salazar Gómez, Luis. (2012). Afectación ungueal de origen ocupacional. Medicina y Seguridad del Trabajo, 58(229), 321-326.
- Jiménez, Ma. Elena, Aguilar, Ma. del Rosario, Zambrano, Ma. de la Luz, & Kolar, Eva. (2001). Propiedades físicas y químicas del aceite de aguacate obtenido de puré deshidratado por microondas. Revista de la Sociedad Química de México, 45(2), 89-92.