Remediu pentru unghii cu usturoi și ulei - Doza de Sănătate
 

Remediu pentru unghii cu usturoi și ulei

Pentru a avea unghii puternice și sănătoase, este indicat să aplici acest remediu noaptea. De asemenea, completează-l cu o dietă sănătoasă pentru a-ți fortifica unghiile din interior spre exterior.
Remediu pentru unghii cu usturoi și ulei

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Unghiile reprezintă o componentă importantă când vine vorba de frumusețea feminină. Pe lângă faptul că ne completează imaginea, acestea reflectă seninătate și bun gust. Îți prezentăm un remediu pentru unghii cu usturoi și ulei. Proprietățile acestui tratament oferă un plus de nutrienți și fac unghiile mai puternice.

Ca să poți spune că ai o igienă personală adecvată, este important să îți protejezi unghiile. Acestea tind să dezvolte imperfecțiuni foarte ușor dacă nu le acordăm atenția cuvenită.

Avem la dispoziție numeroase tratamente topice care ne ajută să ne menținem unghiile frumoase. Însă expunerea continuă la toxine și substanțe chimice le poate deteriora, făcându-le mai fragile și predispuse ruperii.

Deteriorarea unghiilor nu este doar o problemă de natură estetică. Când unghiile sunt afectate în acest mod, crește riscul de a suferi de infecții fungice.

Vestea bună este că există numeroase tratamente naturale care, fără a ne goli portofelul, fortifică și protejează unghiile, prevenind consecințele incomode.

Remediu pentru unghii cu usturoi și ulei care fortifică în mod natural

Remediu pentru unghii cu usturoi și ulei

Nu ducem lipsa de obiceiuri pe care le putem adopta pentru a avea unghiile puternice și sănătoase. Însă niciunul dintre tratamentele hidratante și topice pentru uz extern nu pot aproviziona această parte a corpului cu nutrienți esențiali.

În cele ce urmează îți prezentăm o loțiune preparată cu ulei de migdale, ulei de măsline și usturoi. De îndată ce este absorbită, aceasta fortifică și hidratează unghiile fragile și rupte.

Acest remediu este 100% natural. Fiind bogată în acizi grași esențiali, antioxidanți și minerale, loțiunea de mai jos menține structura unghiilor puternică și bine protejată. O poți folosi pentru a preveni efectele componentelor nocive din mediu.

Datorită ingredientelor necesare pentru a o prepara, loțiunea cu usturoi și ulei oferă diverse beneficii:

 • Aplicarea sa regulată protejează cuticulele. În plus, deoarece este un tratament antibacterian și antifungic, previne infecțiile.
 • Această loțiune este ideală pentru femeile care nu reușesc să își mențină unghiile lungi și frumoase. Pe lângă faptul că previne ruperea acestora, ea contribuie la creșterea lor sănătoasă.
 • Atât uleiul de măsline, cât și cel de migdale prezintă un conținut ridicat de vitamina E. Acest nutrient iese în evidență datorită abilității sale de a stimula regenerarea unghiilor.
 • Toate beneficiile deja menționate, împreună cu compușii sulfuroși ai usturoiului fortifică unghiile, fără a cauza efecte secundare nedorite.

Cum se prepară acest remediu pentru unghii?

Remediu pentru unghii și cum se prepară acesta

Rețeta pentru a prepara următoarea loțiune naturistă este foarte simplă. Totodată, remediul obținut este mult mai rentabil decât produsele pentru fortificarea unghiilor din comerț.

Ingredientele necesare pentru a prepara loțiunea sunt 100% naturale, nu cauzează efecte secundare când sunt aplicate și nu îți pun în pericol sănătatea pielii. Este esențial să cumperi doar ingrediente „extravirgine” sau „pure”, deoarece versiunile lor rafinate nu conțin aceiași nutrienți.

Ingrediente

 • 8 căței de usturoi
 • ½ cană de ulei de măsline
 • ¼ cană de ulei de migdale

Ustensile

 • Un borcan de sticlă cu capac
 • O pensulă pentru ojă

Mod de preparare

 • Decojește cățeii de usturoi, apoi pisează-i într-un mojar cu pistil până obții o pastă fină.
 • Dacă nu ai la dispoziție un mojar cu pistil, toacă usturoiul mărunt.
 • Pune cățeii de usturoi pisați într-un borcan de sticlă și toarnă ulei de migdale și cel de măsline peste ei.
 • Pune capacul și lasă amestecul să stea la macerat într-un loc întunecat pentru 2-3 zile.
 • După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, loțiunea va fi concentrată. Strecoar-o pentru a îndepărta resturile de usturoi.

Mod de aplicare

 • Curăță-ți unghiile și îndepărtează orice urmă de ojă și substanțe chimice. Înmoaie o pensulă pentru ojă curată în loțiune și aplic-o pe suprafața unghiilor și a cuticulelor.
 • Permite unghiilor să absoarbă loțiunea. Nu te clăti.
 • Te sfătuim să aplici acest tratament înainte de culcare, astfel încât să nu experimentezi neplăceri din cauza mirosului de usturoi.
 • Aplică acest remediu zilnic, până ce unghiile tale devin mai puternice.

Câteva sfaturi finale despre acest remediu pentru unghii

Remediu pentru unghii și sfaturi utile

Nu uita, pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, trebuie să incluzi loțiunea prezentată în acest articol în rutina ta zilnică de înfrumusețare. Încă de la prima aplicare, unghiile tale vor fi mai fine și hidratate. Dar ai grijă să aplici loțiunea în mod regulat, pentru a profita permanent de nutrienții săi.

Compușii din componența loțiunii acționează diferit la fiecare persoană în parte. Și cauza slăbirii unghiilor are un impact asupra eficienței tratamentului. Pe lângă a aplica loțiunea, adoptă o dietă bogată în proteine, acizi grași, apă și antioxidanți.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.