Cum să îți decorezi unghiile acasă - Doza de Sănătate
 

Cum să îți decorezi unghiile acasă

O femeie cu unghiile făcute transmite eleganță și stil. Dacă vrei să ai întotdeauna o manichiură perfectă fără să mergi la salon, ține cont de sfaturile de mai jos. 
Cum să îți decorezi unghiile acasă

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Decorarea unghiilor este o activitate populară și distractivă. Fiecare persoană are un stil diferit când vine vorba de colorarea și modelarea unghiilor. Practic, totul a început cu ideea de vopsire a fiecărei unghii cu o culoare diferită. În prezent, unii oameni au ajuns să facă minuni cu puțin lac de unghii.  Există diverse tehnici cu care poți obține rezultate incredibile. Citește mai departe pentru a afla cum să îți decorezi unghiile acasă în cel mai simplu mod.

Multe femei își vopsesc unghiile cu o sigură culoare. Nu este nimic rău în asta, însă există multe modalități de a-ți face o manichiură originală fără efort și cheltuială.

Instrumente necesare pentru a face modele pe unghii

Cum să îți decorezi unghiile în mai multe culori

De multe ori ne gândim că o manichiură frumoasă nu poate fi obținută decât la salonul de înfrumusețare. În realitate, poți crea modele extraordinare la tine acasă. Pe lângă creativitate, ai nevoie de următoarele obiecte:

1. Creioane

Poți folosi creioane speciale pentru decorarea unghiilor. Dacă nu, poți opta pentru pixuri sau creioane normale sau orice alt obiect circular subțire. Îți poți crea propriul „dispozitiv” dacă înfigi un bold în radiera unui creion. În acest fel, poți decora unghiile cu bulinuțe de diverse culori.

2. Latex lichid

Cum să îți decorezi unghiile cu bulinuțe colorate

Latexul lichid este în mare vogă în universul decorării unghiilor. Acest produs îți oferă libertatea de a încerca diverse lacuri fără a face „mizerie”.

Latexul lichid se folosește pentru a curăța marginile cuticulelor și vârfurile unghiilor, fără să fie necesară folosirea acetonei. Acesta se utilizează mai ales pentru modelele cu bureți sau ștampile.

3. Fâșii colorate

Faimoasele fâșii colorate sunt ideale pentru crearea unui model geometric. Le poți folosi pentru a trasa linii definite sau pentru a crea celebra manichiură franțuzească. Și nici nu trebuie să le dezlipești, dacă nu vrei.

O altă opțiune ar fi să folosești bandă adezivă sau de mascare. Oricare dintre aceste obiecte te ajută să marchezi zona pe care vrei să o dai cu ojă și să creezi modele geometrice incredibile.

4. Pensulă subțire

Cum să îți decorezi unghiile cu o pensulă subțire

Acest instrument este ideal pentru a crea modele în stil liber. Pensulele subțiri pentru unghii se găsesc în comerț, însă îți poți „fabrica” și tu una dintr-o pensulă de ojă sau orice alt tip de pensulă. Nu trebuie decât să tai câțiva peri pentru a o subția.

5. Ștampile pentru unghii

Nu ai cum să îți decorezi unghiile acasă într-un mod simplu și creativ fără să folosești ștampile. Este adevărat că ai nevoie de puțină pratică pentru a le utiliza corect. Însă după ce devii mai pricepută, vei economisi mulți bani și timp pe care l-ai fi pierdut la salon.

Cum să îți decorezi unghiile acasă: trucuri utile

Cum să îți decorezi unghiile cu ojă neagră

Ai făcut rost de toate „uneltele” enumerate mai sus? Atunci citește în continuare pentru a afla cum să îți decorezi unghiile acasă cu ajutorul lor:

  • Dacă îți place să îți pui strasuri pe unghii, le poți aplica ușor cu creionul. Folosește un lac de unghii transparent sau un lipici special.
  • Pentru a crea modele cu linii, folosește o pensulă. Înmoaie vârful în ojă și trasează linia pe unghie. Vei reuși foarte ușor să creezi niște dungi impecabile.
  • Dacă ești adepta efectului de acuarelă, îl poți recrea pe unghii cu ajutorul unui pai. Înmoaie-l în ojă și suflă în el deasupra unghiilor pentru ca vopseaua să cadă în mod natural. Vei obține un design artistic deosebit.
  • Pentru a crea faimosul efect ombre, ai nevoie doar de un burete. Aplică oja aleasă, apoi apasă cu buretele treptat. Poți repeta pasul, dacă este nevoie.
  • Pentru a crea un modela dantelat, ai nevoie de o bucată de dantelă și de o ojă albă. Pune dantela peste unghie și aplică oja deasupra. Poți folosi o pensulă sau un burețel. Modelul este foarte fin și nu necesită un efort deosebit.
  • Ține mâinile în apă rece sau sub jetul de la robinet timp de câteva minute. În acest fel, oja se va usca mai ușor.

Acum că ai aflat cum să îți decorezi unghiile acasă, nu ezita să îți creezi singură cele mai frumoase modele. Încearcă!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.