Mingea de echilibru Bosu: cum se folosește și ce beneficii are
 

Mingea de echilibru Bosu: cum se folosește și ce beneficii are

Dacă ați exersat tradiționalele scânduri abdominale, este timpul să încercați un exercițiu mai solicitant. Mingea de echilibru Bosu este perfectă în acest scop.
Mingea de echilibru Bosu: cum se folosește și ce beneficii are
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 09 aprilie, 2023

Mingea de echilibru Bosu este ideală pentru a tonifica zona abdominală. Aceasta menține corpul întins cu sprijin minim. Printre caracteristicile sale principale se numără balansul în timpul efectuării scândurii. Această mișcare necesită mai mult efort abdominal pentru a menține postura.

Cum se folosește mingea de echilibru Bosu?

Baza acestui exercițiu o constituie scândura. Oscilația poate fi adăugată cu propriul corp sau prin utilizarea de instrumente suplimentare. Începeți prin a executa următorii pași:

  1. Întindeți-vă pe sol.
  2. Sprijiniți-vă cu brațele pe minge și pe vârfurile picioarelor.
  3. Mențineți corpul drept. Evitați arcuirea coloanei vertebrale.
  4. Rămâneți în această poziție și începeți să vă contractați abdomenul.

Variații

Există mai multe posibilități de a folosi mingea de echilibru Bosu. Acest dispozitiv are forma unei jumătăți de sferă. Partea sferică stă pe sol, iar pe cealaltă parte are o bază dură pe care se sprijină brațele. Mingea Bosu este foarte potrivită pentru a crește presiunea asupra mușchilor abdominali. Instabilitatea dispozitivului necesită o concentrare și un control mai mare.

În al doilea rând, vă puteți folosi picioarele ca factor de balansare. În acest caz, veți pune mai multă presiune pe o parte a corpului. Scopul este să mențineți această poziție pentru o anumită perioadă de timp. Creșteți durata pe măsură ce câștigați rezistență. Apoi, începeți să ridicați celălalt picior pentru a stabiliza corpul.

Și antebrațele pot fi folosite pentru a balansa corpul. Mișcați extremitățile pentru a crește intensitatea rutinei. Scopul rămâne același: creșterea presiunii asupra mușchilor abdominali prin balansare.

Fată care folosește mingea de echilibru Bosu
Bosu este o jumătate de minge folosită în antrenamente și kinetoterapie.
Nu uitați să nu vă arcuiți spatele.

Care sunt beneficiile mingii Bosu pentru echilibru?

Deși exercițiul este simplu, acesta poate întări în mod eficient trunchiul.

Reducerea tensiunii musculare

Folosind mingea Bosu pentru echilibru, puteți minimiza tensiunea prezentă în anumiți mușchi, prevenind extinderea contracturilor.

Scop funcțional

Exercițiile cu mingea cu Bosu sunt funcționale. Pentru a menține echilibrul și postura, se folosesc atât mușchii de stabilizare, cât și mușchii mobilizatori. Acestea previn problemele musculare cauzate de sarcopenie sau îmbătrânire.

Corectarea posturii

Întrucât poziția corectă a spatelui este esențială, această zonă a corpului este întărită. În acest fel, puteți evita posibilele accidentări din cauza distribuției slabe a greutății.

Aveți posibilitatea de a preveni durerile de spate, degenerarea articulațiilor și disfuncția coloanei vertebrale.

Antrenarea întregului corp

Întregul organism este implicat în realizarea acestor mișcări. Disconfortul cauzat de lipsa de antrenament dispare, deoarece activați tot corpul și vă întăriți umerii, fesele, abdomenul, tricepșii și spatele.

Femeie care face scândura
Variantele scândurii care încurajează mișcarea generează mai multă tensiune în mușchii abdominali și îi antrenează mai eficient.

Recomandări pentru efectuarea scândurii cu echilibru

Pentru început, este esențial să țineți spatele drept pentru a activa podeaua pelvină. Încordați fesele pentru a stabiliza șoldurile. De asemenea, trebuie să stabilizați cutia toracică, astfel încât greutatea organismului să fie concentrată în acea zonă.

Un alt sfat pe care trebuie să îl luați în considerare este alinierea corectă a coatelor și umerilor. Indiferent de tipul de scândură pe care îl practicați, mențineți umerii și coatele în linie.

În cele din urmă, este important să țineți capul într-o poziție dreaptă și fixă. Dacă îl răsuciți, există riscul de accidentare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • García M. Factores influyentes en la activación de la musculatura lumbar y abdominal en el ejercicio de la plancha prono. Universidad de Alicante. 2019.
  • Gutiérrez M, Heredia D, Tapia F. Ejercicios de fuerza abdominal para futbolistas. Universidad de Guantánamo. 2019.
  • Bogantes C. Ejercicios adecuados de resistencia abdominal: una herramienta para la prevención contra lumbalgias. MHSalud: Revista en Ciencias del Movimiento Humano y la Salud. 2004; 1 (1).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.