6 moduri de a curăța casa cu ceapă fără miros
 

6 moduri de a curăța casa cu ceapă fără miros

Știați că vă puteți curăța casa cu ceapă? De fapt, ceapa are multe utilizări populare departe de bucătărie. Aflați totul despre ele în acest articol!
6 moduri de a curăța casa cu ceapă fără miros

Ultima actualizare: 11 februarie, 2022

Există alimente și ingrediente care sunt renumite pentru proprietățile lor de curățare. Gândiți-vă la alimente precum lămâia, sarea și uleiul de măsline, precum și la agenți precum bicarbonatul de sodiu. Totuși, știați că vă puteți curăța casa cu ceapă?

Probabil că aveți acest aliment la îndemână în casă și probabil îl adăugați la multe feluri de mâncare. Cu toate acestea, nu v-ați gândit să-l folosiți pentru curățare.

Astăzi, vă prezentăm 6 moduri de a vă curăța casa cu ceapă.

6 moduri de a curăța casa cu ceapă

Deși ceapa ne face să plângem atunci când o tăiem, aceasta este o legumă foarte prețioasă deoarece utilitatea ei se extinde dincolo de bucătărie.

Cum poți curăța casa cu ceapă

 

În primul rând, ceapa este un ingredient de bază în multe rețete. De asemenea, s-a dovedit a fi un aliment cu proprietăți medicinale, așa că poate fi inclusă în diverse remedii casnice. Consumul de ceapă oferă beneficii interesante pentru sănătate în contextul unei alimentații echilibrate, sănătoase.

Ceapa poate fi folosită în curățenie și alte treburi casnice. Mai jos, vă vom descrie cele mai bune modalități de a vă curăța casa cu ceapă (gândiți-vă la remediile bunicii!).

1. Curățați tigăile, oalele și grătarele cu ceapă

Vase agățate în bucătărie

 

Prima modalitate de a curăța cu ceapă pe care am dori să o explicăm are de a face cu îndepărtarea murdăriei de pe oale și tigăi.

Este ușor:

  • Mai întâi, frecați o jumătate de ceapă pe oala sau tigaia care are resturi de mâncare sau murdărie lipite.
  • Apoi, adăugați apă caldă și lăsați ceapa să acționeze.
  • După aceea, va trebui doar să spălați vasul și veți avea o oală sau o tigaie strălucitoare!

Același principiu poate fi aplicat și grătarelor. Dacă ați făcut un grătar și găsiți resturi de carne uscate când îl folosiți din nou, puteți folosi ceapa pentru a le îndepărta fără probleme.

Dar de ce unii oameni cred că ceapa este bună pentru a îndepărta grăsimea?

La fel ca multe remedii tradiționale, originea acestei credințe nu este foarte clară, dar ar putea fi legată de proprietățile antimicrobiene ale cepei. Această proprietate poate funcționa pentru a elimina bacteriile prezente pe tigăi, oale și grătare, ajutând astfel la curățarea acestora.

2. Ceapa respinge insectele

Deși aceasta nu este o metodă de curățare, este una dintre cele mai populare utilizări ale cepei în afara bucătăriei. Potrivit credinței populare, mirosul puternic de ceapă este util pentru a ține la distanță țânțarii, furnicile și alte insecte.

De fapt, unele dintre componentele se folosesc la fabricarea substanțelor repelente, după cum arată unele studii.

Pentru a folosi ceapa ca repelent, aveți două opțiuni:

  • În primul rând, o puteți tăia și așeza direct pe drumul folosit de insecte.
  • În al doilea rând, puteți rade și înmuia în apă fierbinte o ceapă. A doua zi, puneți lichidul într-un pulverizator pentru a-l aplica în locurile unde veți îndepărta insectele.

3. Îndepărtați petele de pe haine

Mulți oameni se întreabă cum să îndepărteze petele de transpirație de pe haine. Ceapa poate ajuta.

La fel ca peroxidul de hidrogen, ceapa are capacitatea de a pătrunde în țesăturile îmbrăcămintei fără a le afecta. Acest lucru se poate datora proprietăților sale antimicrobiene.

  • Răzuiți o bucată de ceapă și aplicați-o direct pe pată.
  • Apoi, după aproximativ 10 minute, spălați articolul așa cum faceți de obicei. Acest pas este foarte important pentru a elimina mirosul de ceapă.

4. Eliminați rugina

Dacă aveți unelte, foarfece, scaune, bijuterii sau cuțite ruginite, acest sfat pentru curățarea casei cu ceapă vă va fi de mare ajutor. Știați că acest aliment vă poate ajuta să eliminați particulele de rugină de pe suprafața acestor elemente?

  • Trebuie doar să tăiați o ceapă în jumătate și să frecați cu ea elementul pe care doriți să îl restaurați.
  • Apoi, aplicați puțină unsoare și, ca pas final, frecați articolul cu o cârpă pentru a-l curăța complet.

5. Scăpați de mirosul de vopsea

Femeie și copil care văruiesc

 

Dacă ați vopsit recent o cameră sau întreaga casă, vă deranjează mirosul de vopsea. Din nou, ceapa vă poate veni în ajutor! Ea poate elimina cu ușurință acest miros.

  • Mai întâi, puneți apă caldă într-un castron și înmuiați câteva felii de ceapă în el.
  • Apoi, lăsați ceapa peste noapte în cameră cu ușile și ferestrele închise.
  • A doua zi dimineață, veți observa că mirosul neplăcut a dispărut!

6. Îndepărtați murdăria de pe ventilator

Fără îndoială, ventilatoarele de evacuare din bucătărie sunt unul dintre elementele greu de curățat. Poate fi o adevărată durere de cap, cu excepția cazului în care cunoașteți acest truc simplu și popular.

  • Mai întâi, luați o jumătate de ceapă și combinați-o cu bicarbonat de sodiu și apă.
  • Apoi, aplicați-o pe ventilator. Lăsați-o să stea câteva minute.
  • La final, ștergeți cu o cârpă umedă pentru a îndepărta reziduurile.

Proprietățile antimicrobiene ale cepei, combinate cu efectul antibacterian al bicarbonatului de sodiu ajută la eliminarea grăsimilor și la dezinfectarea ventilatorului.

Recomandări pentru a curăța casa cu ceapă

Cu aceste recomandări, veți găsi un nou aliat atunci când vine vorba de dezinfectarea și curățarea casei. Toate metodele sunt sănătoase și prietenoase cu mediul.

Totuși, rețineți că acestea sunt trucuri preluate din cultura populară, așa că este posibil să nu fie la fel de eficiente ca un produs specializat. Cu toate acestea, vă pot scoate din criză atunci când nu aveți la dispoziție un anumit produs de curățare. Nu se știe niciodată!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.