Nu sunt tot ceea ce vedeți și nici nu vedeți tot ceea ce sunt
 

Nu sunt tot ceea ce vedeți și nici nu vedeți tot ceea ce sunt

Pentru a ne simți confortabil este important să ne arătăm lumii așa cum suntem și să nu jucăm un rol care nu ne corespunde.
Nu sunt tot ceea ce vedeți și nici nu vedeți tot ceea ce sunt
Sara Ramo González

Scris și verificat de psihologul Sara Ramo González.

Ultima actualizare: 15 septembrie, 2021

Sunt mult mai mult decât un corp, mai mult decât un zâmbet care transmite fericire și empatie. În spatele feței mele și în inima mea, sunt acele cicatrici pe care nu le puteți vedea și care mă definesc. Nu sunt tot ceea ce vedeți și nici nu vedeți tot ceea ce sunt

Așa că nu mă judecați după tot ceea ce vedeți și nu credeți ce vă spun alții despre mine. Oamenii sunt trecutul și prezentul nostru sau visele noastre. Prin urmare, nu ar trebui să vă lăsați niciodată păcăliți de simple aparențe.

Vă invit să reflectați la trecut, la cicatricile ascunse și la acele măști de zi cu zi pe care le folosim cu toții pentru a ascunde anumite lucruri.

Nu vedeți tot ceea ce sunt: Măștile pe care le folosesc

Nu vedeți tot ceea ce sunt

Există zile în care nu aveți de ales decât să pretindeți că totul este în regulă, în timp ce în interior simțiți doar tristețe. O parte a societății nu a văzut niciodată cu ochi buni acea „ușurare emoțională” de care oamenii au uneori nevoie.

Vă recomandăm să citiți: 8 sfaturi pentru a scăpa de tristețe

Plânsul în public reprezintă o imagine de slăbiciune și îngrijorare care nu este foarte bine acceptată. Prin urmare, avem întotdeauna nevoie de spații private. De asemenea, nu este ușor să vorbim despre sentimentele noastre. Nu este simplu sau confortabil. Le păstrăm pentru noi înșine și, departe de a le înfrunta, le ascundem.

  • Oamenii poartă multe măști pe parcursul zilei. Sunt măști care ne permit să ne adaptăm, să muncim și să avem relații sociale.
  • Sub ele, mulți dintre noi ne ascundem vulnerabilitatea, dezamăgirile și pierderile.
  • De multe ori spuneți că „sunt foarte bine, sunt fericit, lucrurile merg excelent”. Suntem obligați să facem acest lucru pentru că nu toată lumea este interesată de luptele noastre interne, de regretele noastre.

Deși este adevărat că toate acestea sunt mecanisme de apărare pe care le folosim regulat, ar fi bine dacă nu am fi obligați să „purtăm atât de multe măști”.

Cu cât purtăm mai puține măști și mai puține greutăți, cu atât vom fi mai liberi.

Vă recomandăm să citiți: Despre tristețea cronică sau distimie

Eliberați-vă de măști pentru a fi liberi și autentici

Femeie care sare de fericire

 

Mulți ar putea îndrăzni să ne judece după ceea ce văd. Dar acest lucru este profund greșit. Criticile vă vor afecta doar dacă le permiteți.

Trebuie să fim noi înșine adevărații noștri judecători și singurii oameni cu dreptul să ne judece. Cel mai important lucru este să ne simțim bine, să fim în echilibru cu tot ceea ce am experimentat. Trebuie să ne liniștim de fiecare dată când ne uităm în oglindă.

  • Dacă ne limităm să ne ascundem emoțiile și grijile în fiecare zi, mai devreme sau mai târziu acest disconfort va ieși la suprafață. Masca va cădea pentru a scoate la suprafață acel sentiment de frustrare. Nu merită.
  • Cu cât purtăm mai puține măști, cu atât avem mai multă libertate. Permiteți-vă să spuneți „Eu sunt tot ce vedeți”.
  • Există cicatrici care nu sunt vizibile, există răni care sunt încă deschise și care ne împiedică să dăm pagina. Dacă vedeți că întoarcerea paginii nu funcționează, cel mai bine este să schimbați cartea.
  • Există momente vitale în care cel mai indicat lucru este să facem o schimbare. Lăsați în urmă anumite situații, anumite persoane…

Când scăpăm de obligații, se naște adevărata libertate. Suntem gata să începem din nou, să ne vindecăm rănile, să ne umplem de noi iluzii care vor porni motorul vieții noastre.

„Nu sunt tot ceea ce vedeți și nici nu vedeți tot ceea ce sunt.” Este clar că numai noi înșine ne cunoaștem în toată esența noastră, dar este întotdeauna mai sănătos să ne arătăm lumii cu plenitudine și libertate, în cel mai sincer mod posibil.

Acționați doar în funcție de valorile, gândurile și emoțiile voastre. Vorbiți asertiv și afișați-vă fără măști, chiar dacă, uneori, sunteți obligați să spuneți adevăruri care fac rău.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Punset, E. (2010). Brújula para navegantes emocionales. Aguilar.
  • Punset, E. (2012). Una mochila para el universo. Ediciones Destino.
  • Lantieri, L., & Goleman, D. (2009). Inteligencia emocional infantil y juvenil. Ejercicios para.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.