Pastilă specială pentru boli multiple - Doza de Sănătate
 

Pastilă specială pentru boli multiple

Cercetătorii au inventat o nouă pastilă care poate trata boli multiple timp de mai multe luni. Fiind mai mare decât deschiderea dintre stomac și intestine, aceasta nu va părăsi stomacul împreună cu deșeurile, ci va continua să elibereze medicamente în mod regulat. Citește în continuare pentru a descoperi toate informațiile relevante!
Pastilă specială pentru boli multiple

Ultima actualizare: 24 aprilie, 2019

Închipuie-ți că ar exista o pastilă specială pentru boli multiple, care ar putea trata probleme ca hipercolesterolemia, hipertensiunea arterială, anemia sau amorțeala timp de 15 zile consecutive.

Probabil sună prea frumos ca să fie adevărat. În fond, acest obiect mic și complex i-ar putea ajuta pe cei care suferă de boli cronice și care trebuie să ia un număr mare de pastile în fiecare zi.

Așadar, închipuie-ți că ai putea să tratezi probleme de sănătate multiple pentru o anumită perioadă de timp cu o singură doză… Ei bine, oamenii de știință de la două centre medicale prestigioase din Statele Unite (Spitalul pentru Femei Brigham și MIT) au inventat o asemenea soluție.

Scopul cercetătorilor a fost să descopere un nou tratament pentru malarie. Aceștia doreau să găsească o modalitate de a administra medicamente multiple cu o singură pastilă. Demersul lor a avut succes, iar în curând toți pacienții care suferă de boli cronice vor beneficia de un dispozitiv medical inedit.

În articolul de azi vrem să îți prezentăm tot ceea ce trebuie să știi despre acest subiect.

O pastilă specială pentru boli multiple

Toți oamenii care suferă de boli cronice, precum artrita, cunosc stresul zilnic provocat de nevoia de a lua mai multe pastile pentru a avea o viață normală. Dacă întrerupi tratamentul pentru o singură zi, eficiența acestuia scade. Practic, efectul tratamentului este pierdut.

Această problemă este foarte frecventă în rândul adulților vârstnici. În cazul în care aceștia nu au alături o persoană care să le organizeze medicamentele, este posibil să uite să le ia. Ce fel de ajutor le poate oferi știința acestor pacienți?

Pastila care se transformă

Această pastilă incredibilă se transformă de îndată ce pătrunde în stomac

Studiul referitor la această pastilă miraculoasă a fost publicat în jurnalul universității MIT. Inițial, un grup de cercetători conduși de Dr. Giovanni Traverso au încercat să descopere un nou tratament pentru malarie.

Malaria este o boală omniprezentă în țările din lumea a treia. Pentru a se trata, pacienții au nevoie de mai multe doze de medicamente. Drept consecință, instituțiile medicale din aceste regiuni ale globului sunt nevoite să cheltuiască mulți bani. În plus, acestea întâmpină numeroase probleme în ceea ce privește gestiunea tratamentelor.

Cercetătorii de la MIT au reușit să inventeze o pastilă „universală”, care se desface asemenea unui robot minuscul de îndată ce ajunge în stomac. Mărimea sa crește, împiedicând trecerea ei în intestinul subțire, unde ar putea inhiba absorbția nutrienților sau eliminarea deșeurilor.

Odată ajunsă în stomac, această pastilă ia forma unei stele, lățimea sa crescând cu 4 cm. Ea rămâne în interiorul acestui organ pentru cel mai lung interval de timp posibil. În cele din urmă, pastila se descompune și dispare.

Pastila conține ivermectină, un tip de substanță antiparazitară care, acționând împreună cu alți polimeri, face ceva incredibil: eliberează medicamentele treptat.

Un viitor mai simplu cu o pastilă specială pentru boli multiple

O pastilă specială pentru boli, care ne poate oferi un viitor mai simplu

În prezent, pastila minune poate trata malaria, precum și alte boli tropicale, inclusiv pe cele transmise de țânțari. Cercetătorii care au proiectat-o susțin că, de îndată ce o ingerează, pacienții vor primi tratamentul necesar pentru o perioadă de 15 zile. Obiectivul lor este să prelungească acest interval la 3 luni.

Datorită rezultatelor pozitive obținute, se urmărește proiectarea unor pastile asemănătoare care să poată trata diverse boli cronice frecvente. Printre problemele de sănătate vizate se numără hipercolesterolemia, hipertensiunea arterială și durerea cronică.

O singură pastilă care poate trata diverse boli timp de 3 luni de zile oferă mai multe avantaje:

  • Cheltuielile pe medicamente vor scădea (să sperăm că acest aspect nu va crea probleme industriei farmaceutice).
  • Pacienții vor dispune de un tratament mai eficient fără a trebui să își facă griji cu privire la administrarea zilnică a dozelor adecvate.
  • Vom beneficia de un mod inedit pentru a trata infecțiile sau chiar problemele psihologice.

Suntem siguri că această pastilă specială pentru boli multiple va fi disponibilă curând. Fii cu ochii în patru!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.