Obiectivele SMART ajută la creșterea finanțelor - Doza de Sănătate
 

Obiectivele SMART ajută la creșterea finanțelor

Obiectivele SMART constau în stabilirea unor obiective specifice care reflectă evoluția, sunt realizabile și pot fi dezvoltate într-o perioadă de timp specificată. Află cum te pot ajuta să-ți gestionezi banii!
Obiectivele SMART ajută la creșterea finanțelor

Ultima actualizare: 31 mai, 2021

Articolul de astăzi va descrie modul în care obiectivele SMART te pot ajuta să găsești o soluție pentru creșterea finanțelor. Acestea sunt fundamentale echilibrarea compensarea veniturilor și cheltuielilor și pentru a-ți putea îndeplini obiectivele.

După cum poți vedea, economisirea banilor este o activitate zilnică importantă, dar mulți oameni au dificultăți în implementarea acesteia. Este cazul tău? Ești gata să faci ceva pentru a ajuta la creșterea finanțelor și economisire?

Economisirea banilor este aproape imposibilă atunci când oamenii se concentrează doar pe satisfacția instantanee. Își concentrează atenția asupra dorințelor constante, cumpără obiecte inutile și cheltuiesc mai mult decât au.

Este important să te concentrezi asupra a tot ceea ce vrei să obți să să realizezi. Acesta este modul corect de vizualizare pe termen scurt, mediu sau lung la nivel personal, familial și profesional.

Ce sunt obiectivele SMART pentru creșterea finanțelor?

Acestea sunt obiective concrete, clare și bine analizate, iar fiecare literă a acronimului are o semnificație care ajută la înțelegerea caracteristicilor. Le vom explică pe fiecare dintre acestea mai jos:

  • S înseamnă că obiectivul trebuie să fie specific, adică ceea ce obții trebuie să fie clar.
  • M indică faptul că obiectivul trebuie să fie măsurabil, ceea ce înseamnă că există statistici sau elemente concrete pentru a verifica progresul și ce rămâne de făcut.
  • A presupune că obiectivul trebuie să fie accesibil, realizabil. Nimic nu este fantezist și există certitudinea că obiectivul poate fi atins.
  • Obiectivele R trebuie să fie relevante, deoarece noile experiențe trebuie să reprezinte progresul în viață
  • T exprimă obiectivul care trebuie îndeplinit într-un timp stabilit, astfel încât să poți defini ritmul necesar pentru a obține ce îți dorești în timp util.
Femeie preocupată de creșterea finanțelor
Elaborarea unui plan de obiective este o soluție inteligentă pentru organizarea vieții.

De ce este important să învățăm să economisim bani?

Învățarea economisirii este un proces transcendental de promovare a responsabilității financiare, deoarece nu ar trebui să folosești fiecare leu pe care îl câștigi. Acest lucru reduce riscul de a rămâne fără bani.

Economisirea îți permite să dobândești obiceiul de cheltui bani doar pentru ceea ce ai cu adevărat nevoie. Nu este un secret faptul că situația economică poate varia. De fapt, există momente confortabile și complicate când vine vorba de finanțe.

Astfel, economiile îiți permit să treci prin momente dificile, deoarece reprezintă o rezervă la care poți apela. Economiile financiare sunt resursele cu care să putem să realizăm noi vise. Ne permit să ieșim din cercul vicios al cheltuielilor inutile și al ambițiilor inutile.

În plus, învățarea economisirii implică includerea obiectivelor SMART în viața personală. Acestea sunt decisive pentru consolidarea investițiilor, a proiectelor și a sănătății financiare de succes.

Obiectivele SMART care ajută la creșterea finanțelor

Obiectivele SMART îi fac pe oameni să-și ia în serios obiectivele. Acestea sunt esențiale pentru ca planurile să înceapă să se materializeze. Iată câteva sfaturi care pot ajuta foarte mult la creșterea finanțelor.

1. Notează-ți obiectivele SMART într-un loc vizibil

Realizarea unei liste cu toate proiectele la care te poți gândi îți permite să fii mereu conștient de aspirațiile tale. Îți amintește că vrei să progresezi. Notarea obiectivelor este, de asemenea, o activitate cheie pentru a stabili tot ceea ce vrei să realizezi și care este termenul limită pentru a le atinge. În plus, ajută la recunoașterea nevoilor care au cea mai mare prioritate.

2. Ține evidența banilor

Este esențial să ții o evidență a tuturor veniturilor pentru a putea avea claritate asupra sumei totale pe care o primești și pentru a nota modul în care utilizezi banii. Prin această activitate, vei putea stabili cât reprezintă cheltuielile esențiale. De asemenea, vei avea bani pentru datorii – dacă ai vreo datorie.

3. Evaluează metodele de economisire

Există mai multe metode de economisire. Oamenii implementează din ce în ce mai multe pentru a găsi cea mai bună alternativă pentru bunăstarea familiilor lor.

Explorează și informează-te despre fiecare dintre procesele de economisire. Îți vei da seama dacă cea mai bună decizie pentru finanțele tale este să investești, să păstrezi banii în bancă, să creezi un fond sau să faci alianțe.

Tehnici de creșterea finanțelor
A avea economii SMART înseamnă să știi cum să le investești, astfel încât să genereze profituri în timp ce îți dai seama cum vrei să le folosești.

4. Stabilește obiective SMART zilnice

Acest lucru este crucial pentru a ști întotdeauna cu exactitate cum să-ți atingi obiectivele. Este un exercițiu pozitiv, astfel încât fiecare zi să fie un avans și să economisești banii pe care i-ai alocat de la începutul procesului.

Obiectivele SMART îți pot consolida obiceiurile și responsabilitățile

Trebuie să înveți să te lași purtat de obiective și nu de spiritul comercial pentru a evita cheltuielile inutile. Decizia de a începe imediat este o prioritate.

De asemenea, trebuie să te gândești la economisire ca la un avans și nu ca la un sacrificiu. Banii pe care îi economisești înseamnă stabilitatea viitorului. Sarcina devine mai suportabilă atunci când te ghidezi după obiectivele SMART.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Olmedo Figueroa Delgado, Luis, Las finanzas personales. Revista Escuela de Administración de Negocios [Internet]. 2009; (65): 123-144.
  • Steffens G. Cadiat A. Los criterios SMART: el método para fijar objetivos con éxito [Internet]. (S.L): 50Minutos.es; 2016 [citado 02 de marzo de 2021]
  • López J. Las finanzas personales, un concepto que va más allá de su estructura [Internet]. Pereira: Facultad de Ciencias Administrativas de la Universidad EAFIT, 2016 [citado 02 de marzo 2021]

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.