Oxigenoterapia capilară: utilizări, procedură și beneficii
 

Oxigenoterapia capilară: utilizări, procedură și beneficii

Transformarea părului din interior spre exterior este unul dintre beneficiile terapiei cu oxigen, o tehnică care stimulează reînnoirea celulară.
Oxigenoterapia capilară: utilizări, procedură și beneficii

Ultima actualizare: 19 iulie, 2022

Așa cum corpul are nevoie de oxigen pentru a rămâne sănătos, și părul are nevoie pentru a-și reveni după poluarea aerului, schimbările de vreme și căderea excesivă. O modalitate de a hrăni părul este oxigenoterapia capilară.

Acest tratament este recomandat pentru a stimula regenerarea celulară și pentru a promova sănătatea scalpului și a firelor de păr. Constă în nutriție, hidratare și activarea circulației prin pulverizarea oxigenului. Vreți să aflați mai multe?

Ce este oxigenoterapia capilară?

Terapia cu oxigen este un tratament antioxidant care se aplică direct pe păr. Oxigenul este pompat pur sau amestecat cu produse cosmetice care canalizează intrarea acestuia în foliculul pilos. Metoda curăță bine, îndepărtând impuritățile.

Prin mișcări ușoare, serul cu oxigen este introdus în rădăcini. Masajul scalpului este esențial pentru promovarea circulației.

Cum acționează terapia cu oxigen capilar?

Oxigenul utilizat are o puritate de 99%. Tehnologia utilizată transformă firele din interior spre exterior, deoarece le oferă vitamine, substanțe nutritive, peptide și substanțe anti-căderea părului. Acestea schimbă aspectul părului deteriorat de substanțele chimice sau căldură.

Potrivit promotorilor tratamentului, acesta echilibrează secreția de sebum și reduce căderea excesivă a părului. Un dispozitiv special procesează oxigenul și îl aplică direct pe scalp. Acolo, cuticula este deschisă, hrănită și sigilată.

Femeie care a apelat la oxigenoterapia capilară

Beneficii și utilizări ale oxigenoterapiei

În general, terapia cu oxigen contribuie la prevenirea îmbătrânirii pielii. De asemenea, detoxifică pielea, potrivit unei publicații a Societății Spaniole de Medicină Estetică. Deși nu există studii ample care să certifice efectele pozitive ale oxigenului asupra părului, se consideră că poate reda luminozitatea, elasticitatea și rezistența.

De asemenea, oxigenează părul vopsit continuu, elimină deteriorarea cauzată de pigmentare și previne iritarea scalpului. Pe de altă parte, reprezintă un tratament ideal pentru părul deteriorat de ondulatoare și plăci de îndreptare, deoarece reduce ruperea și deshidratarea.

Alte beneficii

  • Revitalizare. Oxigenarea profundă contribuie la renașterea și revitalizarea părului după albire și colorare.
  • Anti-mătreață. Prin reglarea secreției sebacee cu oxigen, mătreața produsă de grăsime sau uscăciune este eliminată.
  • Reînnoire celulară. Papila dermică este responsabilă de creșterea părului. Acest țesut are nevoie de oxigen și substanțe nutritive pentru a reface celulele foliculilor de păr.
  • Completarea grefelor. Deși terapia nu este soluția pentru căderea exagerată a părului, ea completează alternative precum grefele și microchirurgia.
  • Tratarea anumitor afecțiuni. Este utilă în tratarea problemelor precum psoriazisul, eczema, scalpul gras și alergiile. Ajută chiar la controlul simptomelor tulburărilor părului sau ale scalpului și la tratarea pierderii părului, petelor și seboreii grase.
  • Stima de sine și dezvoltarea socială. IntraMed susține că pierderea părului provoacă stres psihologic. În plus, poate declanșa nesiguranțe și fobie socială, definite în Jurnalul brazilian de medicină ca o afecțiune clinică. O modalitate de combatere a acesteia este oxigenoterapia.

Cum are loc oxigenoterapia capilară?

Numărul de sesiuni personalizate, care durează între 5 și 15 minute, depinde de daune și de tipul de păr. Dispozitivul trece o dată peste scalp pentru a deschide cuticula, injectând substanțe nutritive bogate în oxigen.

La a doua trecere, pompează din nou oxigen, iar a treia oară sigilează fibra părului. Strălucirea se observă imediat, atât timp cât persoana are părul spălat și fără niciun produs suplimentar.

Unele saloane de înfrumusețare optează pentru acțiuni suplimentare, cum ar fi masarea cu uleiuri esențiale care conțin vitaminele A, B, D și E.

Îngrijirea post-tratament

Deși în unele cazuri sunt suficiente 4 terapii, altele au nevoie de cel puțin 12. Sesiunile de întreținere sunt programate la fiecare 2 luni pentru a menține rezultatele.

Fată care a folosit oxigenoterapia capilară

Contraindicațiile oxigenoterapiei capilare

În unele cazuri, nu este recomandat să se recurgă la oxigenoterapia capilară. Motivul? Poate duce la complicații. Aceste contraindicații includ următoarele:

  • Hipertensiune arterială severă
  • Epilepsie
  • Insuficiență renală
  • Infecții localizate
  • Insuficiență cardiacă congestivă sau respiratorie
  • Angină instabilă
  • Cancer
  • Sarcină

Ideal este să solicitați sfatul unui dermatolog, mai ales dacă aveți anumite afecțiuni. De asemenea, asigurați-vă că terapia este efectuată de un profesionist.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.