Cum să evitați albirea prematură a părului: sfaturi utile
 

Cum să evitați albirea prematură a părului: sfaturi utile

Știați că stresul și tristețea pot precipita apariția părului alb? Încercați să vă relaxați și acordați fiecărei chestiuni importanța cuvenită, astfel încât să nu vă afecteze sănătatea.
Cum să evitați albirea prematură a părului: sfaturi utile
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Părul cenușiu face parte din setul de semne ale îmbătrânirii pe care, la un moment dat în viață, toți oamenii vor trebui să le accepte. Cu toate acestea, lucrurile se întâmplă uneori prea repede. Așadar, aflați cum să evitați albirea prematură a părului!

Ca proces natural, firele albe apar atunci când există o reducere a producției unui pigment cunoscut sub numele de melanină. Această deficiență este cauzată de schimbări care au loc odată cu vârsta. Totuși, albirea este asociată și cu stresul, factorii ereditari și unele modificări cauzate de poluarea mediului.

Este adevărat că părul alb nu afectează sănătatea corpului. Cu toate acestea, aproape toate femeile și chiar și bărbații preferă să evite firele albe deoarece le consideră inestetice.

În prezent, există multe tratamente care ne pot ajuta fie pentru a le combate, fie pentru a evita apariția timpurie. Cu toate acestea, înainte de a începe să utilizați orice remediu, este bine să acordați atenție anumitor recomandări care joacă un rol cheie în prevenirea albirii premature.

Cum să evitați albirea prematură a părului: sfaturi utile

Nutriția

Salată grecească

 

Una dintre principalele cauze ale albire premature a părului este dieta inadecvată. Apare o lipsă de nutrienți ce va facilita îmbătrânirea prematură a părului, potrivit mai multor studii. Printre substanțele nutritive necesare pentru a evita părul cenușiu se află:

  • Vitamina B (în special vitamina B12)
  • Vitamina D
  • Fier
  • Calciu
  • Cupru
  • Zinc

Stresul

Tensiunea generată de situațiile stresante, precum și de alte emoții negative asociate, ar putea interfera în procesul de absorbție a nutrienților necesari pentru părul sănătos.

Potrivit unui studiu publicat în revista Nature, stresul duce la o scădere a secreției de melanină, ceea ce face ca părul să devină gri sau alb. Depresia cauzată de o anumită pierdere sau de o presiune puternică în mediul de lucru sau personal, poate precipita apariția părului cenușiu și, de altfel, poate provoca și alte daune structurii naturale a părului.

Este foarte important să învățați să controlați acest tip de tulburare.

Sarea

Solniță cu sare

 

Consumul excesiv de sare este asociat cu dezvoltarea diferitelor patologii care scad calitatea vieții. Ceea ce mulți încă nu știu este că frumusețea părului și a pielii poate fi afectată de consumul exagerat de sare.

În loc să folosiți sare de masă cu un conținut ridicat de acid clorhidric, este indicat să optați pentru sare de mare sau sare de Himalaya, bogată în minerale și oligoelemente. În plus, este foarte important să verificați etichetele produselor achiziționate. O mare parte au un conținut ridicat de sare.

Ce puteți face dacă vă confruntați deja cu albirea prematură a părului?

Vopsirea părului în culoarea sa naturală

Albirea prematură a părului din cauza vopselei

Utilizarea coloranților este unul dintre cele mai utilizate trucuri. Vopselurile ascund firele albe. Nu este un remediu pentru a le preveni. Cu toate acestea, poate fi una dintre cele mai bune opțiuni pentru a le ascunde atunci când este prea târziu pentru a preveni apariția lor.

Vă recomandăm să alegeți un tip de vopsea care să nu conțină amoniac sau alți compuși agresivi, deoarece aceștia tind să fie dăunători părului, afectându-i tonusul natural și slăbindu-l.

Folosiți remedii naturale

Mulți oameni preferă să evite utilizarea substanțelor chimice pentru combaterea părului alb de teama efectelor negative asupra sănătății. În cultura populară există câteva alternative naturale. Nu există dovezi științifice care să susțină eficacitatea lor; cu toate acestea, conțin substanțe care pot fi benefice pentru păr.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.