Păr sănătos cu semințe de in: remediu natural
Părul este expus la mulți factori care îl pot subția, îl pot usca sau îl pot deteriora vizibil. Din acest motiv, trebuie să îi oferim hrănirea și îngrijirea de care are nevoie zilnic. Descoperiți cum să aveți un păr sănătos cu semințe de in! Aceste semințe pline de nutrienți îi vor oferi protecție și îi vor reda strălucirea pierdută.
Pe piață există multe produse pentru îngrijirea și înfrumusețarea părului. Acestea sunt special concepute pentru a repara firul deteriorat și a-i reda aspectul frumos și sănătos. Dar există și alternativele naturiste, care costă mai puțin și care vă ajută să obțineți rezultate asemănătoare, întărind părul și dându-i un strălucire.
Unul dintre cele mai bune tratamente disponibile pentru păr este apa din semințe de in. După cum știți, inul este o sursă de uleiuri esențiale și nutrienți benefici pentru sănătatea organismului. În ceea ce privește părul, inul îl hrănește, îl hidratează și îl regenerează.
Păr sănătos cu semințe de in
În afară de faptul că sunt o sursă importantă de acizi grași Omega 3, semințele de in conțin și o mare cantitate de vitamina E și B. Vitamina E acționează ca un antioxidant capabil să refacă daunele provocate de factorii externi și să stimuleze regenerarea părului. Vitaminele din complexul B sunt minunate pentru sistemul nervos și circulator. Așadar, inul este potrivit pentru îngrijirea pielii și, mai ales, pentru întărirea și hrănirea părului.
Apa din semințe de in nu are beneficii doar pentru înfrumusețare. Aceasta hidratează firul de păr, prevenind căderea și stimulând creșterea acestuia. Această apă bogată în nutrienți poate contribui și la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii.
Apa din semințe de in este cel mai bun aliat pentru îngrijirea și protecția părului împotriva factorilor externi. În plus, este ideală pentru fixarea firelor de păr. Scăpați de firele rebele care vă strică coafura!
În plus, această apă poate fi folosită și pentru tratarea rănilor și a arsurilor datorită proprietăților sale antibacteriene și de regenerare a țesuturilor.
Vă recomandăm și:
Cum obțineți apa din semințe de in
Prepararea apei din semințe de in este foarte simplă și ieftină. Urmați acești pași și veți beneficia de minunatele ei avantaje pentru îngrijirea pielii și a părului.
Ingrediente
- 1 lingură de semințe de in
- 1 litru de apă
- Zeama unei lămâi
Indicații
Puneți apa la fiert într-o cratiță. Când ajunge la temperatura de fierbere, adăugați inul și lăsați-l pe foc timp de două minute sau atât timp cât este nevoie pentru a se îngroșa. Când este gata, opriți focul și lăsați remediul să se răcească. Apoi, strecurați apa și adăugați trei linguri de zeamă de lămâie, care va ajuta la păstrarea lichidului pentru mai mult timp.
Cum folosiți apa din semințe de in pentru întărirea părului?
Pentru a beneficia de proprietățile uimitoare ale semințelor de in, este important să urmați acești pași:
- Spălați-vă bine părul, folosind șamponul și balsamul obișnuit.
- În timp ce vă pieptănați, în loc de creme sau geluri de styling, luați în palme puțină apă din semințe de in. Aplicați-o pe tot scalpul și pe păr, lăsând-o să acționeze de la rădăcină până la vârfuri.
- Acest tratament vă va ajută să vă hrăniți părul și să preveniți căderea acestuia.
- După uscare, veți vedea că părul este mai lucios și lipsit de fire rebele.
- Dacă aveți părul ondulat, trebuie doar să aplicați pe bucle o cantitate generoasă de apă din semințe de in pentru a le defini.
- Pentru a-i spori efectele, puteți folosi această apă de semințe de in pe scalp în fiecare seară, înainte de culcare.
Încercați și:
Pentru a păstra acest produs, este nevoie să adăugați zeamă de lămâie și să-l țineți în frigider. Nu vă recomandăm să preparați o cantitate mare deoarece, fiind natural și fără conservanți, acest tratament nu rezistă mai mult de două săptămâni. De aceea, vă sfătuim să preparați doar cantitatea pe care o folosiți într-o săptămână. Folosiți un recipient curat și închis ermetic.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Febles Fernández, C., Soto Febles, C., Saldaña Bernabeu, A., & García Triana, B. E. (2002). Funciones de la vitamina E: actualización. Revista Cubana de Estomatología, 39(1), 28-32. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-75072002000100005
- Behrens, M. I., Díaz, V., Vásquez, C., & Donoso, A. (2003). Demencia por déficit de vitamina B12: Caso clínico. Revista médica de Chile, 131(8), 909-914. https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-98872003000800012
- Fedeniuk, R. W., & Biliaderis, C. G. (1994). Composition and physicochemical properties of linseed (Linum usitatissimum L.) mucilage. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 42(2), 240-247. https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf00038a003
- Bongoni, Raja. (2016). Antibacterial and Antifungal activities of Linum Usitatissimum. International Journal of Pharmacy Education and Research. 3. 4-8. https://www.researchgate.net/publication/302895726_Antibacterial_and_Antifungal_activities_of_Linum_Usitatissimum
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.