Logo image
Logo image

6 plante suculente pentru interior

4 minute
Plantele suculente sunt ideale pentru decorarea spațiilor interioare. Sunt ușor de îngrijit și există găsi opțiuni atât pentru zonele cu lumină, cât și pentru cele umbrite.
6 plante suculente pentru interior
Ultima actualizare: 25 noiembrie, 2022

Dacă vă gândiți să decorați spațiile interioare cu suculente, vă va plăcea acest articol. Suculentele sunt plante foarte rezistente și ușor de îngrijit. Descoperiți 6 plante suculente pentru interior!

Cea mai mare virtute a suculentelor este faptul că sunt foarte rezistente. Aceste plante se caracterizează prin stocarea apei în structurile lor: frunze, rădăcini și tulpini. Din acest motiv, nu sunt pretențioase la udare și pot supraviețui perioade lungi de timp fără apă.

6 plante suculente pentru interior

Până acum, au fost descoperite mii de specii suculente, familiile Aizoaceae, Cacti, Crassulaceae și Euphorbiaceae fiind cele mai populare. Printre acestea, există specii care au nevoie de puțină lumină solară.

În continuare, vom vedea care sunt cele mai potrivite plante suculente pentru interior.

1. Sedum morganianum sau coada măgarului

Este originară din Mexic și este o plantă curgătoare. Tulpinile sale groase arată grozav în ghivecele suspendate.

Are frunze albastre sau gri-verzui pe tulpini care pot crește până la 60 cm lungime. Necesită lumină solară pentru a se dezvolta corect. În ceea ce privește irigarea, cel mai bine este să așteptați ca substratul să se usuce între udări, mai ales în zonele cu climat rece.

Descoperiți: Cactușii și suculentele sunt la fel?

Some figure
Coada măgarului este una dintre cele mai frumoase suculente curgătoare.

2. Senecio rowleyanus sau rozariu

Continuăm cu Senecio rowleyanus sau rozariul, o plantă care iese în evidență pentru că frunzele ei arată ca niște mărgele mici. Este adesea folosită pentru a decora rafturile.

Deși iubește lumina, nu este o idee bună să fie expusă direct la soare, deoarece se poate ofili. Udarea trebuie să fie oarecum constantă, o dată pe săptămână, cu excepția iernii, când ar trebui să fie mai rară. În orice caz, verificați substratul înainte de a adăuga apă.

3. Echeveria

Echeveria are mai mult de 150 de specii. Frunzele sunt turtite în formă de rozetă, ceea ce le face să arate fermecător. Sunt perfecte pentru ghivece sau în grădini exterioare.

Aceste suculente sunt considerate low cost deoarece întreținerea lor este foarte simplă. Pot avea diferite culori. Pentru a-și menține vitalitatea, folosiți îngrășământ lichid o dată pe lună. Irigarea trebuie să fie moderată, mai ales toamna și iarna.

4. Crassula ovata sau arborele de jad

Crassula ovata sau arborele de jad este o bijuterie din familia suculentelor. Este ca un mini copac suculent cu frunze ovale frumoase atașate de o tulpină groasă.

Este o plantă foarte puternică, rezistentă, care va arăta frumos în camera de zi sau în orice spațiu interior. Creșterea sa este lentă, dar poate atinge o înălțime de până la 1 metru, pentru care are nevoie de cel puțin 3 ore de lumină solară directă.

În ceea ce privește irigarea, aceasta ar trebui să fie moderată și o dată pe săptămână.

5. Aloe vera

Articolele științifice ne arată că aloe vera este o plantă medicinală. Se remarcă prin concentrația mare de apă, aminoacizi, vitamine și minerale. Seva sa, care este cristalină, este folosită pentru ameliorarea arsurilor solare și a rănilor.

Această plantă suculentă are frunze lungi, late la bază și foarte subțiri la vârf. În plus, conturul fiecărei frunze are țepi care pot provoca răni.

Aloe vera iubește lumina solară directă, așa că asigurați-vă că îi oferiți un spațiu optim. În ceea ce privește umiditatea, lăsați solul să se usuce între udări.

Some figure
Printre recomandările de plante suculente pentru decorarea interioarelor avem și aloe vera, o plantă medicinală foarte apreciată.

6. Beaucarnea recurvata sau piciorul de elefant

Încheiem cu Beaucarnea recurvata sau piciorul de elefant (în fotografia principală), una dintre cele mai frumoase plante suculente pentru interior. Numele său vine de la forma tulpinii, care este groasă și seamănă cu piciorul unui elefant. Acolo stochează apa.

Necesită spații însorite pentru a crește sănătos, deși lumina indirectă este suficientă. Înainte de udare, verificați substratul; dacă este uscat, irigați planta.

Suculente care necesită puțină lumină directă

Există o mare varietate de plante suculente pentru interior. Cu toate acestea, deoarece spațiile cu lumină directă sunt puține, mai jos vom enumera plante cu o nevoie redusă:

  • Gasteria
  • Peperomia
  • Aeonium kiwi
  • Crăciunță
  • Crassula ovata Gollum
  • Hawortia cymbiformis
  • Sansevieria

Descoperiți: Ceropegia woodii sau lanțul inimilor: caracteristici și precauții

Some figure
Deși poate nu pare, limba tigrului sau limba soacrei este o suculentă foarte frumoasă care nu necesită multă lumină.

Cu ce suculente vreți să decorați spațiile interioare?

Alegeți opțiunile care se potrivesc cel mai bine gusturilor personale și condițiilor pe care le aveți în interiorul casei. Plantele suculente nu necesită prea multă îngrijire. Creșterea lor este lentă, dar vă veți bucura mult de ele, mai ales când înfloresc.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Mariel Calderón-Oliver; María Alejandra Quiñones Peña; José Pedraza-Chaverri. Efectos benéficos del aloe en la salud. VERTIENTES Revista Especializada en Ciencias de la Salud, 14(2):53-73, 2011.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.