Procedura jet peel și beneficiile sale - Doza de Sănătate
 

Procedura jet peel și beneficiile sale

Dacă doriți să faceți un tratament anti-îmbătrânire, dar care nu este foarte invaziv, veți vrea să știți ce este jet peel. Continuați să citiți pentru a afla mai multe informații utile!
Procedura jet peel și beneficiile sale
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Procedura jet peel este o tehnologie nouă dezvoltată în scopuri estetice. Face parte din așa-numitele tratamente anti-îmbătrânire. Scopul său este de a ajuta la combaterea semnelor îmbătrânirii, precum și a uscăciunii și a altor probleme, inclusiv a acneei.

În timpul tratamentului jet peel, curenții de aer de înaltă presiune sunt folosiți pentru a penetra dermul. Acest lucru permite introducerea lichidelor cu produse ce ajută la curățarea și regenerarea pielii.

Este o procedură minim invazivă. Datorită avantajelor și beneficiilor sale, este larg acceptată și a câștigat multă popularitate în ultimii ani.

Cum funcționează procedura jet peel?

Înainte de a începe procedura jet peel, pielea este curățată folosind oxigen sub presiune și apă salinizată. Apoi, se aplică un jet de aer de înaltă presiune folosind un dispozitiv care pătrunde până la derm. Acest lucru permite introducerea diferitelor produse de curățare și substanțelor nutritive. În funcție de nevoile persoanei care primește tratamentul, serul utilizat poate fi personalizat. Acesta poate conține substanțe precum următoarele:

  • Aloe vera
  • Lactat de sodiu
  • Acid salicilic, glicolic, mandelic sau hialuronic
  • Complexul de vitamine C și B
  • Balsam de lămâie
  • Achillea

Procedura jet peel: beneficii

Jet peel este în primul rând o procedură cosmetică. Poate fi aplicată atât la persoanele cu piele sensibilă, cât și la cele care au afecțiuni dermatologice, oferind diverse beneficii.

Anti-îmbătrânire

Se consideră că jet peel stimulează producția de colagen și elastină. Dermul este compus din colagen, care conferă structură și elasticitate. Dar secreția redusă a acestei substanțe este ceea ce face pielea să îmbătrânească.

În acest sens, jet peel conferă volum și fermitate pielii, ajutând la reducerea semnelor de îmbătrânire. Acest lucru se aplică ridurilor și petelor, precum și efectelor soarelui.

Gât plin de riduri
Prin stimularea producției de colagen, vindecarea pielii este mai rapidă.

Exfoliere și curățare

Procedura permite curățarea murdăriei și a produselor acumulate în pori. În plus, jet peel poate reduce cicatricile, netezind și întărind pielea. Ajută chiar la uniformizarea tonului, chiar și în cazul cearcănelor.

Alte utilizări și beneficii

Avantajele tehnologiei jet peel pot depăși puțin estetica. Deși nu există prea multe cercetări pe această temă, s-a constatat că jet peel are alte și utilizări:

  • Pentru chelie: conform unui studiu, folosind jet peel, produsele cum ar fi minoxidilul pot fi administrate mai eficient pe scalpul oamenilor.
  • Într-un alt studiu, s-a constatat că jet peel poate fi utilizat pentru a administra anestezie locală.

Efecte secundare și contraindicații

Exfolierea cu tehnologia jet peel este considerată destul de sigură, atât timp cât procedura este efectuată în mod corect și folosind instrumentele adecvate. Cu toate acestea, există întotdeauna posibilitatea reacțiilor și a efectelor secundare:

  • Celulita infecțioasă: deși vorbim de cazuri rare.
  • Semne de roșeață, care dispar în câteva ore.
  • De asemenea, s-au observat, după procedură, umflături în zona tratată.
  • Se spune că nu provoacă durere, dar poate exista sensibilitate.
  • Când se utilizează acid glicolic, există o anumită decolorare a pielii în zilele următoare.

Procedura jet peel nu este recomandată femeilor însărcinate. Efectul unor componente ale serului asupra procesului de gestație nu a fost încă investigat pe deplin.

Cât durează efectele tratamentului?

Rezultatele exfolierii sunt temporare. Durează doar o lună. Însă acest lucru poate varia de la o persoană la alta.

În special, atunci când vine vorba de persoanele care se supun pentru prima dată procedurii, se recomandă repetarea tratamentului o dată pe săptămână, de cel puțin trei ori. După aceasta, este necesară întreținerea lunară.

Nu este nevoie de o perioadă de recuperare sau odihnă. Cu toate acestea, machiajul trebuie evitat timp de 6 ore de la tratament, pentru ca serurile să aibă timp să se absoarbă în piele.

Cum se deosebește de alte metode de exfoliere?

Exfolierea pielii este o curățare profundă. Jet peel este utilizat în astfel de scopuri. Există și alte proceduri de exfoliere și vom vedea diferențele de mai jos.

Microdermabraziune

Microdermabraziunea utilizează un aplicator cu vârf de diamant pentru a îndepărta celulele moarte. Este utilă pentru tratarea petelor, combaterea ridurilor și stimularea producției de colagen și elastină, ajutând la menținerea fermității pielii. Pielea este exfoliată, semnele îmbătrânirii și cicatricile sunt reduse. Cu toate acestea, microdermabraziunea este mai superficială, în timp ce jet peel ajunge la derm.

Radiofrecvență

În radiofrecvență, valurile de căldură sunt utilizate pentru a stimula producția de colagen și pentru a reduce efectele îmbătrânirii asupra pielii. Radiofrecvența este minim invazivă și acționează în stratul profund al pielii. Diferența este tipul de tehnologie utilizată, ceea ce schimbă costurile. În acest sens, tratamentele cu radiofrecvență pot fi mai scumpe.

Procedura jet peel la salonn

Infuzie hidrafacială și dermală

În dermainfuzie, se folosește un instrument cu vârf de diamant. În timp ce pielea este exfoliată, resturile sunt aspirate și serul este introdus în piele. Seamănă cu jet peel. Ambele sunt proceduri minim invazive.

O tehnică similară este cea hidrafacială, care exfoliază, curăță și îndepărtează celulele moarte și impuritățile. În același timp, se aplică un cocktail cu acid hialuronic, peptide și antioxidanți.

Aceste proceduri au caracteristici și rezultate similare. Cu toate acestea, nu există cercetări care să ne permită să afirmăm că una dintre ele este mai bună decât cealaltă.

Curățați-vă pielea în interior și în exterior

Jet peel este o procedură non-invazivă, sigură, cu puține reacții secundare. Procedura este prezentată ca fiind destul de eficientă, cu efecte vizibile aproape imediat. În plus, este aprobată de Food and Drugs Administration (FDA).

Cu toate acestea, este important să se ia în considerare și alte măsuri, recomandări și sfaturi pentru a menține pielea sănătoasă. Vorbim despre nutriție și hidratare adecvate, protejându-ne simultan de factori externi, cum ar fi excesul de radiație solară.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Apt P, Saavedra D, Waissbluth M, Rejuvenecimiento no ablativo. Revista Médica Clínica Las Condes. 2010; 21(1): 87-96.
  • Brody H, Monheit G, Resnik S, Thomas A. A History of Chemical Peeling Dermatologic Surgery. 2000; 26(5): 405-409.
  • Combalia A. Piel sana in corpore sano: Consejos prácticos para tener una piel sana. Barcelona: Grijalbo.
  • Drake L, Dinehart  S, Goltz R, et al. Guidelines of care for chemical  peeling. J Am Acad Dermatol. 1995; 33: 497-503.
  • Mene R. Melasma: Tratamiento con Yellow Peel. Med Estetica. 5(5): 23-25.
  • Murad H, Shamban A, Scott P. The use of glycolic acid as a peeling  agent. Dermatol Clin. 1995;13: 285-307.
  • Skroza N, Proietti I, Potenza C, Dessy L. Mechanic Resurfacing, Needling, Dermoabrasion and Microdermoabrasion. In: Scuderi N., Toth B. (eds) International Textbook of Aesthetic Surgery. Springer, Berlin, Heidelberg, 2016.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.