Rețetă de cremă regeneratoare cu aloe vera - Doza de Sănătate
 

Rețetă de cremă regeneratoare cu aloe vera

Grație proprietăților plantei de aloe vera și versatilității gelului său, îți poți pregăti acasă propria cremă regeneratoare pentru a-ți îngriji pielea în mod natural.
Rețetă de cremă regeneratoare cu aloe vera

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În zilele noastre, este la modă să-ți prepari acasă propriile creme de față și corp grație disponibilității crescute a ingredientelor naturale benefice pielii. Prin urmare, vom discuta astăzi despre o cremă regeneratoare cu aloe vera, ușor de preparat și foarte eficientă pentru redarea aspectului plăcut al tenului.

Aloe vera este una dintre cele mai folosite plante în domeniul înfrumusețării, deoarece are câteva proprietăți minunate. Spre exemplu, această plantă poate ajuta la tratarea cicatricilor lăsate în urmă de acnee. De asemenea, aloe vera poate hidrata pielea uscată și ameliora anumite afecțiuni cutanate, precum eczema.

La ce folosește o cremă regeneratoare cu aloe vera?

Femeie care folosește cremă regeneratoare cu aloe vera

O cremă regeneratoare poate avea multiple utilizări. Aceasta poate combate acneea și reduce cicatricile ce apar după spargerea coșurilor, care sunt adesea foarte dificil de îndepărtat. Prin urmare, dacă ai această problemă, o cremă regeneratoare cu aloe vera îți poate fi de mare ajutor.

De asemenea, acest tip de produs cosmetic natural oferă tenului elasticitate și strălucire, atribute ce se pierd odată cu trecerea anilor.

Crema regeneratoare cu aloe vera se folosește, de obicei, pe timpul nopții, deoarece acesta este momentul în care mecanismele naturale de regenerare ale organismului funcționează la capacitate maximă. Cu puțin ajutor din partea acestui produs preparat acasă, pielea ta va arăta minunat.

Cum să prepari o cremă regeneratoare cu aloe vera

Ingrediente

 • 3 linguri de gel de aloe vera (45 ml)
 • 1 lingură de unt de cacao (20 g)
 • 1 cană de ulei de migdale (250 ml)
 • 3 linguri de ceară de albine naturală (45 g)
 • Picături de uleiuri esențiale (în funcție de cât de parfumată dorești să fie crema)

Ai nevoie de

 • Recipiente pentru cremă
 • Un borcan cu închidere ermetică

Notă: Dacă nu ai o plantă de aloe vera în casă, poți apela la o cunoștință, poți cumpăra din magazinele de specialitate sau o poți cultiva chiar tu. Chiar merită să ai în casă o plantă de aloe vera.

Instrucțiuni

 • Ca să pregătești o cremă regeneratoare cu aloe vera, taie frunzele plantei în bucăți mici. Apoi, scoate gelul din interiorul lor. Poți tăia frunzele pe lungime, apoi să le scobești înăuntru.
 • După ce ai obținut cantitatea necesară de gel, pune-l în recipientul cu închidere ermetică. Adaugă untul de cacao, uleiul de migdale și ceara de albine naturală.
 • După umplerea borcanului, pune-l la fiert pe baie de aburi. Apoi, lasă-l să stea timp de câteva minute pentru ca ingredientele să se înmoaie bine și să se amestece.
 • Când amestecul este gata, îndepărtează capacul. Ai grijă să nu te arzi. Amestecă bine toate ingredientele din recipient. Dacă nu îți place textura sau dacă mai există cocoloașe, poți folosi un blender pentru a-i oferi un aspect omogen.
 • Când crema regeneratoare este gata, adaugă picăturile de ulei esențial. Nu exagera, deoarece în cantități prea mari acestea pot ajunge să îți irite pielea. Desigur, dacă ai pielea foarte sensibilă, poți sări peste acest pas. Pune crema călduță în recipientele în care dorești să o depozitezi.

Lasă crema să stea pentru a se răci și pune recipientele pe care nu le vei folosi imediat în frigider. În acest fel, efectele regeneratoare ale cremei nu vor fi diminuate. În cazul produselor naturale, depozitarea greșită poate duce la pierderea proprietăților benefice ale acestora.

Concluzii..

Așa cum am menționat mai sus, prepararea unei creme regeneratoare cu aloe vera nu este deloc dificilă. Cu numai câteva ingrediente ușor de găsit și deloc costisitoare, îți poți îngriji corespunzător pielea pe timpul nopții.

Așadar, ce-ar fi să încerci să prepari și tu o cremă regeneratoare cu aloe vera chiar la tine acasă? Ai mai încercat până acum să pregătești produse naturale de îngrijire sau înfrumusețare pe cont propriu? Dacă răspunsul tău este da, cu siguranță știi deja cât de satisfăcător este rezultatul obținut.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Khorasani, G., Hosseinimehr, S. J., Azadbakht, M., Zamani, A., & Mahdavi, M. R. (2009). Aloe versus silver sulfadiazine creams for second-degree burns: A randomized controlled study. Surgery Today. https://doi.org/10.1007/s00595-008-3944-y
 • Muller, M. J., Hollyoak, M. A., Moaveni, Z., Brown, T. L. H., Herndon, D. N., & Heggers, J. P. (2003). Retardation of wound healing by silver sulfadiazine is reversed by Aloe vera and nystatin. Burns. https://doi.org/10.1016/S0305-4179(03)00198-0
 • Shahzad, M. N., & Ahmed, N. (2013). Effectiveness of Aloe Vera gel compared with 1% silver sulphadiazine cream as burn wound dressing in second degree burns. Journal of the Pakistan Medical Association.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.