Vindecarea psoriazisului este posibilă?
Psoriazisul este o boală de piele ce afectează mult mai multe persoane decât se crede, atât bărbați, cât și femei. Deși doctorii spun că vindecarea psoriazisului este imposibilă, există mulți factori care vă pot ajuta să o țineți sub control, într-un mod natural.
Aflați cum dieta și câteva remedii preparate acasă pot influența tratamentul acestei afecțiuni.
Ce este psoriazisul?
Este vindecarea psoriazisului posibilă? Aceasta este o boală a dermei ce provoacă inflamarea pielii și cruste cu aspect înroșit în anumite regiuni ale corpului.
Această afecțiune se manifestă prin reînnoirea celulară prematură a pielii. Apare mai ales în zona coatelor, genunchilor, scalpului, feței sau tălpilor.
Psoriazisul apare frecvent atât la bărbați, cât și la femei cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani. Boala este legată de o dereglare a sistemului imunitar. Există mulți alți factori ce pot influența apariția acestei afecțiuni, cum ar fi stresul, clima sau alimentația.
Te-ar putea interesa și:
În acest articol vom trece în revistă factorii pe care îi puteți influența, astfel încât să ameliorați sau să încercați vindecarea psoriazisului în mod natural.
Dietă personalizată
Fiecare organism funcționează în mod diferit și nu toate dietele acționează la fel pentru fiecare persoană. Dacă aveți psoriazis, este posibil să aveți o intoleranță alimentară, fără să vă dați seama.
Cele mai frecvente intoleranțe alimentare sunt cele la gluten și lactoză. Vă sfătuim să fiți atenți la modul în care vă afectează orice schimbare în alimentație, fie că adăugați sau eliminați ceva.
Curățați pielea din interior
Deoarece această boală afectează direct celulele pielii, un tratament pentru vindecare psoriazisului trebuie să înceapă cu detoxifierea tuturor organelor interne ce contribuie la curățarea organismului.
Dacă ficatul, rinichii și intestinele sunt detoxifiate, pielea va începe să funcționeze într-un mod echilibrat. Vă recomandăm să includeți smoothie-uri și sucuri detoxifiante în dieta zilnică.
Vindecarea psoriazisului cu băi cu nămol?
Unul dintre cele mai vechi și eficiente remedii pentru piele este nămolul sau argila, atât cu scop terapeutic, cât și de înfrumusețare.
Împachetările cu argilă se pot face local, adică pe zonele afectate, chiar dacă există erupții. Pentru a evita uscarea excesivă a pielii, înmuiați argila în iaurt. În acest fel, zona afectată va fi hidratată.
La pregătirea cataplasmelor nu folosiți ustensile sau vase din plastic sau metal, ci din sticlă sau lemn. Cataplasmele se aplică pe piele timp de 20 sau 30 de minute, apoi vă puteți clăti cu apă.
Te-ar putea interesa și:
Astfel de împachetări se pot face o dată pe săptămână, iar în caz de erupții, o dată la două zile.
Infuzie și baie cu lemn dulce
Lemnul dulce este cunoscut drept un cortizon natural. Acest efect se datorează unor componente ale lemnului dulce ce blochează dezintegrarea cortizonului și prelungește efectul acestuia.
În afară de prelungirea duratei de viață a cortizonului, lemnul dulce conține și elemente antiinflamatorii. De aceea, este un remediu excelent pentru orice inflamații, dar mai ales pentru a trata psoriazisul.
Pentru a beneficia de această proprietate, puteți pregăti o baie sau o infuzie sau puteți consuma lemn dulce în mod frecvent. Nu uitați că lemnul dulce crește ușor tensiunea arterială! Persoanele cu hipertensiune trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a-l consuma.
Mască de morcovi
Un alt remediu pentru ameliorarea erupțiilor pe care le provoacă psoriazisul este masca pe bază de morcovi. Se poate aplica direct pe piele, timp de 20 de minute.
Morcovii sunt bogați în betacaroten; de aceea ei reprezintă un aliment indispensabil pentru piele.
Puteți alterna acest tratament cu băile de nămol sau argilă.
Soare și mare pentru vindecare psoriazisului
Multe persoane au observat că psoriazisul se ameliorează pe timpul verii și că sănătatea pielii se îmbunătățește dacă merg la mare.
Este important să încercați păstrarea acestor obiceiuri pe tot parcursul anului și să vă expuneți pielea la soare pentru o perioadă scurtă în fiecare zi, în intervalul orar cu cele mai puține radiații.
Dacă nu este posibil să mergeți la plajă mai des, puteți să cumpărați apă de mare sau să faceți provizii în sticle. Aplicați această apă direct pe piele folosind un recipient cu pulverizator.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.