7 remedii naturiste pentru ameliorarea simptomelor apendicitei
 

7 remedii naturiste pentru ameliorarea simptomelor apendicitei

Deși aceste remedii pot ajuta la atenuarea simptomelor apendicitei, ele ar trebui considerate doar o completare. Este necesar să apelați la un profesionist din domeniul sănătății pentru a trata corect afecțiunea.
7 remedii naturiste pentru ameliorarea simptomelor apendicitei
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 20 octombrie, 2022

Deși durerea care apare te îndeamnă să mergi la medic, există remedii naturiste pentru ameliorarea simptomelor apendicitei. Aceasta este o afecțiune ce generează o inflamație a apendicelui, acea porțiune mică a intestinului gros.

Acest lucru apare din cauza unui corp străin sau unei infecții, inclusiv din cauza scaunului în sine. Pe lângă inflamație, apare o durere acută. Și, deși poate necesita intervenție chirurgicală, există și remedii naturiste pentru apendicită, despre care vom discuta mai jos.

Ce este apendicita?

Apendicita este inflamația apendicelui . Apendicele este o pungă mică atașată de intestinul gros, în partea dreaptă jos a abdomenului. Inflamația sa trebuie tratată cu mare grijă. În caz contrar, este posibil să aveți nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență.

Apendicita apare atunci când scaunul, un corp străin sau o tumoare blochează apendicele. Ar putea fi și din cauza unei infecții.

Această inflamație poate provoca simptome incomode. Printre acestea, putem aminti durerile abdominale, care evoluează progresiv. În unele cazuri, pot fi însoțite și de greață, vărsături, febră, dificultăți în eliminarea gazelor și diaree sau constipație. Copiii își pierd adesea pofta de mâncare.

Remedii naturiste pentru apendicită

Chiar și atunci când această afecțiune necesită o vizită la medic, cu aceste remedii naturiste putem atenua unele dintre simptomele apendicitei.

Nu mâncați alimente solide

Remedii naturale pentru ameliorarea simptomelor apendicitei

 

După cum am explicat mai sus, una dintre cauzele apendicitei este un blocaj al apendicelui. Din acest motiv, este ideal să evitați consumul de alimente solide. Beți multă apă.

Majoritatea medicilor recomandă curățarea intestinului gros. Prin urmare, ar trebui să consumăm cât mai multe lichide. Ar fi perfect să beți doar apă. ( Orice alt lichid ar putea fi dăunător dacă este consumat în cantități nejustificate.) Pentru a evita o reacție care ar putea afecta negativ sănătatea, este de preferat ca apa să fie călduță.

Stați pe spate

Pentru a contracara durerea cauzată de apendicită, puneți presiune pe zona afectată și întindeți-vă pe spate. Trebuie să evitați orice mișcare bruscă sau mișcare care necesită efort fizic.

În cazul în care trebuie să vă mutați, cereți ajutor și schimbați-vă poziția cu mare atenție. Astfel, veți preveni intensificarea durerii. Nu uitați că cel mai important lucru este să urmați instrucțiunile medicului.

Statul pe spate poate fi inconfortabil după câteva ore sau zile. Dacă trebuie să adoptați o altă poziție, folosiți perne pentru a sprijini o parte din greutatea corpului. Amintiți-vă că nu trebuie să faceți mișcări bruște.

Beți sucuri de legume

Suc pentru ameliorarea simptomelor apendicitei

 

Sucurile de legume sunt foarte utile pentru ameliorarea simptomelor apendicitei. Aceste sucuri sunt perfecte pentru a obține nutrienții de care aveți nevoie. Rețeta pe care o prezentăm mai jos este o completare magnifică a indicațiilor medicului:

Ingrediente

 • ½ pahar de suc de sfeclă (100 ml)
 • ½ pahar de suc de castraveți (100 ml)
 • 1 ½ pahar de suc de morcovi (300 ml)

Pregătire

Amestecați totul și consumați acest suc de doua-trei ori pe zi. Pe lângă faptul că este extrem de sănătos, are un gust plăcut. Puterea purificatoare a ingredientelor precum castravetele ne ajută sa eliminăm toxinele din organism.

Profitați de proprietățile plantelor medicinale

Se știe că plantele sunt unul dintre cele mai eficiente mijloace de tratare a multor afecțiuni. Cele cu proprietăți antibacteriene sunt cele mai bune pentru ameliorarea simptomelor inițiale ale apendicitei.

Printre cele mai potrivite în acest scop sunt:

 • Menta
 • Cimbrul
 • Teiul
 • Rozmarinul

Includerea lor în dietă este foarte simplă. Dacă nu le folosiți frecvent, vă recomandăm să consumați planta pe care o preferați o dată pe zi.

Folosiți acupunctura

Acupunctura poate fi de mare ajutor în ameliorarea simptomelor apendicitei. Pentru ca aceasta să fie o opțiune fezabilă, abdomenul nu trebuie să fie prea inflamat. Temperatura corpului trebuie să fie adecvată.

În acest sens, este important să solicitați ajutorul unui profesionist. Nu este indicat să urmați ghidurile de acupunctură de pe internet. Acesta este un tip de practică care necesită precizie și concentrare maximă. De asemenea, trebuie să dezinfectați bine locul.

Faceți băi cu nămol

Băile cu nămol ameliorează inflamația, durerea și chiar infecția care ar putea fi cauza apendicitei. Constă în scufundarea corpului pe jumătate într-o cantitate mare de nămol. Acesta va relaxa articulațiile și va calma durerile intestinale.

Pe lângă faptul că este foarte eficient în tratarea acestei afecțiuni, nămolul este foarte ieftin. Fără îndoială, acesta este un alt avantaj.

Alte recomandări în caz de apendicită

 • Odihnă
 • Hidratare
 • Mers ușor
 • Activități fizice ușoare
 • Evitarea ridicării de obiecte grele

Tratamentul apendicitei în timp util

Tratarea apendicitei la timp este esențială. Uneori, poate părea că inflamația începe să dispară. Nimic mai departe de realitate. Chiar dacă durerea scade, riscul de perforare este foarte mare. Dacă nu sunteți atenți la aceste semne, puteți suferi o infecție gravă a organelor interne.

Rețineți că aceste remedii naturale vă vor ajuta să ameliorați simptomele apendicitei. În niciun caz nu sunt soluția finală. Mergeți la medic și urmați toate indicațiile acestuia.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Becker, P., Fichtner-Feigl, S. & Schilling, D. (2018). Clinical management of appendicitis. Visceral medicine34(6), 453-458. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6341313/
 • Coccolini F, Fugazzola P, Sartelli M, Cicuttin E, Sibilla MG, Leandro G, De’ Angelis GL, Gaiani F, Di Mario F, Tomasoni M, Catena F, Ansaloni L. (2018). Conservative treatment of acute appendicitis.  Acta Bio Medica: Atenei Parmensis89(9), 119–134. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6502196/
 • Dubón, M. D. C. y Ortiz, A. (2014). Apendicitis aguda, su diagnóstico y tratamiento. Revista de la Facultad de Medicina (México)57(4), 51-57. Disponible en: https://www.scielo.org.mx/scielo.php?pid=S0026-17422014000400051&script=sci_arttext
 • Gorter, R. R., Eker, H. H., Gorter-Stam, M. A., et al. (2016). Diagnosis and management of acute appendicitis. EAES consensus development conference 2015. Surgical endoscopy30(11), 4668-4690. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5082605/
 • Humes, D. J. & Simpson, J. (2006). Acute appendicitis. Bmj333(7567), 530-534. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1562475/
 • Jones, M. W., Lopez, R. A. & Deppen, J. G. (2021). Appendicitis. StatPearls. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK493193/
 • Kim, G. (2015). Electroacupuncture for postoperative pain and gastrointestinal motility after laparoscopic appendectomy (AcuLap): study protocol for a randomized controlled trial. Trials16(1), 1-8. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26466590/
 • Nager, A. L., Kobylecka, M., Pham, P. K., Johnson, L. & Gold, J. I. (2015). Effects of acupuncture on pain and inflammation in pediatric emergency department patients with acute appendicitis: a pilot study. The Journal of Alternative and Complementary Medicine21(5), 269-272. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25875844/
 • Souza-Gallardo, L. M., & Martínez-Ordaz, J. L. (2017). Apendicitis aguda. Manejo quirúrgico y no quirúrgico. Revista Médica del Instituto Mexicano del Seguro Social55(1), 76-81. Disponible en: https://www.redalyc.org/journal/4577/457749297020/html/
 • Velázquez MJD, Ramírez SF, Vega MAJ. Premedicación, factor de retraso en el diagnóstico y tratamiento quirúrgico de la apendicitis aguda. Cir Gen. 2009;31(2):105-109.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.