Remedii naturiste pentru urcior
 

Remedii naturiste pentru urcior

Amintiți-vă că toate instrumentele pe care le utilizați, cum ar fi tifonul sau pipetele, trebuie să fie sterilizate pentru a evita urcioarele ulterioare.
Remedii naturiste pentru urcior

Ultima actualizare: 28 iulie, 2022

Ați avut vreodată urcior? Dacă da, știți cât de enervant poate fi, chiar și atunci când nu provoacă o durere prea mare. De ce apare și ce remedii naturiste pentru urcior există?

Ce este urciorul?

Potrivit experților Academiei Americane de Oftalmologie, urciorul este definit ca un nodul mic, roșu, care crește la baza genelor sau sub pleoapă, provocând durere. Este cauzat adesea de o infecție bacteriană.

Urciorul este cunoscut și sub denumirea de „inflamația glandelor Zeiss sau Moll”.

Nu este indicat să manipulăm urciorul cu scopul de a-l „stoarce, deoarece putem agrava problema. Cel mai bine este să menținem o bună igienă și să evităm să ne atingem în mod constant fața (dacă este necesar să facem acest lucru, trebuie să ne spălăm pe mâini înainte și după, pentru a evita răspândirea infecției la celălalt ochi, așa cum se recomandă și în caz de conjunctivită). Desigur, putem consulta oricând medicul.

Remedii naturiste pentru urcior

Persoană care are nevoie de remedii naturiste pentru urcior

 

Comprese cu hidrolați

Putem folosi ierburi și plante medicinale. Cu toate acestea, deoarece ochii sunt foarte sensibili, vă recomandăm să alegeți hidrolații organici. Sunt obținuți din distilarea plantelor în procesul de extracție a uleiurilor esențiale.

Hidrolații conțin elementele solubile în apă ale plantei, oligoelemente și o cantitate mică de ulei esențial. Se pot combina și se recomandă folosirea lor prin umezirea unui tifon steril și aplicarea pe ochii închiși, sub formă de compresă.

Pentru prepararea unei comprese antiinflamatorii puteți folosi infuzia de:

Când apa este încă fierbinte, dar la o temperatură care nu arde pielea, vom umezi un tifon sterilizat, îl vom scurge și îl vom aplica pe pleoapa închisă. Îl vom lăsa acolo câteva minute și apoi vom arunca tifonul. Nu îl vom folosi niciodată pentru celălalt ochi, deoarece riscăm să răspândim infecția.

Comprese cu ceai negru

Potrivit unui studiu publicat în 2017, compresele cu ceai negru pot trata urciorul.

Cele mai bune remedii naturiste pentru urcior

 

Spălături cu apă sărată

Spălarea cu apă sărată poate ajuta la „dezinfectarea” pielii feței și, mai ales, a zonei pleoapelor. Specialiștii în oftalmologie recomandă însă respectarea sfaturilor medicului.

În cazul în care aveți urcior, care este cel mai recomandat tratament?

Dacă medicul ne permite, putem recurge la remediile menționate mai sus. Cu toate acestea, niciunul dintre ele nu poate înlocui tratamentul pe care profesionistul îl poate prescrie după consultație.

Trebuie să ne amintim că, în cazul oricărei infecții sau probleme de sănătate, cel mai potrivit lucru este să consultăm medicul de familie sau specialistul și să urmăm instrucțiunile acestuia. El va ști să răspundă la întrebări și ne va prescrie cel mai potrivit tratament.

Dacă avem probleme de vedere, cel mai indicat este să facem controale regulate la medicul oftalmolog.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.