Repelente naturale pentru furnici
Știai că există repelente naturale pentru furnici la care poți apela dacă locuința ta a fost invadată de acest dăunător? Acestea sunt ușor de preparat și conțin ingrediente simple, pe care le ai deja în cămară. În plus, acestea oferă întregii case o mireasmă plăcută.
Furnicile nu îți pot face rău. Totuși, mulți oameni nu le agreează prezența în borcanul cu fursecuri și preferă să le țină departe de casă.
Furnicile
Aceste mici insecte drăguțe mănâncă practic orice. De fapt, se hrănesc cu orice tip de substanță organică, fie ea de origine animală sau vegetală. Acestea includ ierburi, carne, fructe, lactate, legume, uleiuri, sucuri, nuci, cereale, zahăr și semințe.
De obicei, furnicile trăiesc în locuri întunecate ascunse, în mediul rural, în deșert, în junglă și chiar în zone urbane și industriale. Practic, vor coloniza orice loc în care pot avea șansa de a obține mâncare. Din acest motiv, vei găsi întotdeauna furnici în apropierea vegetației verzi.
Uneori, furnicile își construiesc coloniile în jurul rădăcinilor plantelor. În general, aceasta nu este o problemă. Însă, s-ar putea să existe un conflict de interese dacă decid să locuiască în planta pe care o ai în camera de zi sau în dreptul leagănului din grădină.
Îți recomandăm:
Repelente naturale pentru furnici
Iată câteva dintre repelentele naturale pe care le poți folosi pentru a scăpa de furnicile nedorite din casă.
1. Oțet din cidru de mere
Oțetul este un produs ideal pentru curățarea casei și este, de asemenea, excelent pentru a ține dăunătorii la distanță. Curăță zonele pe care furnicile le-au invadat cu un amestec de oțet din cidru de mere și apă caldă (raport 50:50). Acesta va face minuni pentru că furnicile nu pot tolera mirosul de oțet. De asemenea, acizii pe care oțetul îi conține sunt toxici pentru furnici.
2. Creta și pulberea de talc sunt repelente naturale pentru furnici
Creta pe care ai folosit-o la școală și pulberea de talc sunt două repelente naturale eficiente pentru furnici. Desenează o linie prin stropirea oricăruia dintre aceste două elemente pe locul unde există furnici. Vei vedea că deplasările furnicilor se vor opri.
3. Suc de lime
Sucul de lime este unul dintre cele mai eficiente repelente naturale pentru furnici, deoarece conținutul său de acid face ca furnicile să fie confuze și să-și piardă direcția. Pulverizează-l în calea furnicilor și la uși și ferestre. Poți face acest lucru direct sau îl poți dilua cu apă, după cum consideri că este mai bine.
4. Boabe de cafea
Boabele de cafea, pe lângă neutralizarea mirosurilor, resping furnicile. Pentru a le folosi, amestecă boabele de cafea cu bicarbonat de sodiu și presară amestecul oriunde este nevoie.
5. Mentă
Uleiul esențial de mentă te poate ajuta să elimini furnicile din grădină. De asemenea, poți pune câteva picături în jurul ramelor ușilor și ale ferestrelor. Un alt mod de a folosi menta este să pui niște plantă uscată în pungi și să le atârni în colțurile ferestrelor.
6. Cojile de citrice și castraveți
Am vorbit deja despre proprietățile sucului de lămâie ca repelent pentru furnici. Poți spori efectul acestuia dacă adaugi și coaja. De asemenea, poți folosi coajă de lime, portocale, grepfrut, mandarine, etc.
Cojile de castraveți sunt eficiente deoarece devin toxice pentru furnici atunci când se descompun. Astfel, furnicile le vor evita.
7. Plante aromatice
Plantele aromatice, precum lavanda, menta, levănțica sau gălbenelele, te pot ajuta să alungi furnicile din casă. Acest lucru se datorează faptului că mirosul de plante aromatice va determina relocarea furnicilor.
8. Apa de săpun cu trandafiri
Furnicilor nu le place apa și urăsc săpunul, deoarece le împiedică să se miște liber. Așadar, poți face un repelent simplu pentru furnici, amestecând câteva picături de săpun sau detergent lichid cu puțină apă de trandafiri.
Citește mai mult:
Cazurile grave de infestare
Ia în considerare următoarele soluții repelente dacă populația de furnici din casa ta este prea numeroasă:
- Rețeta nr. 1: Pune câte 30 g din fiecare dintre esențele următoare într-o sticlă de săpun lichid pentru mâini de 250 ml: arbore de ceai, trandafir, scorțișoară, mentă, busuiocul cerbilor și citronela. Apoi, pune 2 căni de apă și două linguri mari din amestecul anterior într-o sticlă cu spray. Pulverizează soluția în locurile în care vezi frecvent furnicile.
- Rețeta nr. 2: Pune 250 ml de apă într-o sticlă cu pulverizator și adaugă o lingură mare de sos de ardei iute, ¼ cană de săpun lichid și o lingură mică de mentă sau esență de mentă. Apoi, pulverizează amestecul oriunde există furnici.
- Rețeta nr. 3: Zdrobește o mână de urzici într-un mojar și adaugă-le în 5 litri de apă. Apoi, lasă-le să fiarbă o jumătate de oră. Ia-le de pe foc și lasă-le să stea timp de 5 ore. La final, pune amestecul într-o sticlă cu pulverizator și stropește locurile pline de furnici.
Acum ai aflat cum să prepari repelente naturale pentru furnici, care sunt, de asemenea, plăcut aromate. Așadar, pe care vrei să-l încerci mai întâi?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Chacón de Ulloa, P. (2003). Hormigas urbanas. Introducción a Las Hormigas de La Región Neotropical. https://doi.org/10.1108/EUM0000000005647
- Delabie, J. H. C., Ospina, M., & Zabala, G. (1996). Relaciones entre hormigas y plantas : una introducción. Introdución a Las Hormigas de La Región Neotropical. https://doi.org/10.1108/EUM0000000005647
- Gallego-Ropero, M. C. (2005). INTENSIDAD DE MANEJO DEL AGROECOSISTEMA DE CAFÉ (Coffea arabiga L.) (MONOCULTIVO Y POLICULTIVO) Y RIQUEZA DE ESPECIES DE HORMIGAS GENERALISTAS. Boletín Del Museo de Entomología de La Universidad Del Valle.