Rețetă de meringue vegan (bezea vegană) - Doza de Sănătate
 

Rețetă de meringue vegan (bezea vegană)

Poți consuma meringue simplu sau în diferite preparate de patiserie. Deși ingredientul său principal sunt ouăle, în acest articol îți sugerăm o rețetă pentru a face bezea cu ingrediente 100% vegetale.
Rețetă de meringue vegan (bezea vegană)

Ultima actualizare: 19 aprilie, 2021

Știai că este posibil să faci bezea cu ingrediente vegane? Acest lucru te poate surprinde, deoarece rețetele vegane nu conțin produse de origine animală. Prin urmare, nu poți folosi ouă sau produse lactate pentru a le face. Cu toate acestea, este posibil să prepari o rețetă de meringue vegan!

În acest articol, vei descoperi cum să faci bezea cu ingrediente vegane. Suntem siguri că secretul acestei rețete te va surprinde. Nu vei crede până nu o încerci!

Dieta vegană

Femeie care prepară meringue vegan
Dacă nu consumi produse de origine animală, nu poți utiliza ingrediente precum ouăle sau produsele lactate.

Dieta vegană exclude toate alimentele de origine animală (carne, pește, ouă și produse lactate). De fapt, dacă este o dietă strictă, exclude chiar și produse precum mierea și gelatina.

Mulți oameni aleg acest tip de dietă temporar sau pentru totdeauna. O fac din motive etice, religioase sau de sănătate. Cu toate acestea, rețetele vegane sunt o opțiune excelentă și pentru cei cu intoleranțe la anumite alimente, cum ar fi lactoza sau ouăle.

Meringue, un desert irezistibil

Meringue sau bezeaua este un desert foarte popular. Se face cu albușuri bătute și zahăr. În unele cazuri, poți adăuga și coloranți sau nuci. O poți consuma ca atare sau ca umplutură pentru prăjituri. De asemenea, există diferite tipuri de texturi, de la moale la tare.

Deoarece ingredientul principal sunt ouăle, pare greu de imaginat cum ai putea face bezea cu ingrediente vegane. De asemenea, deși smântâna ar putea fi foarte asemănătoare, nu este un aliment vegan. Deci, ce poți face?

Rețetă de meringue vegan (bezea vegană)

Secretul bezelei vegane este aquafaba. Acesta este numele lichidului din năut și alte leguminoase fierte în conserve sau la cutie, pe care oamenii îl aruncă întotdeauna pentru că nu sunt conștienți de potențialul acestuia. Aquafaba este substitutul perfect pentru ouă.

  • Raportul exact este de 1 albuș de ou la 30 ml aquafaba.

Mai jos, îți vom împărtăși această rețetă simplă și surprinzătoare. Vei descoperi cum să transformi aquafaba într-o bezea delicioasă! Este sănătoasă, ușoară și hrănitoare și îi va surprinde pe toți cei care o încearcă.

Ingrediente

  • ½ cană de aquafaba sau lichid dintr-o cutie de năut (100 ml)
  • 6 linguri de zahăr (120 g)
  • ½ linguriță de extract lichid de vanilie (3 ml)

Preparare bezea cu ingrediente vegane

  • În primul rând, strecoară bine lichidul din cutia de năut și pune aquafaba într-un castron. Nu îți face griji dacă apa conține sare.
  • Pentru rezultate mai bune, utilizează acest lichid rece. Ia în considerare refrigerarea acestuia timp de o oră.
  • După aceea, bate-l bine cu un mixer electric de mână. Dacă ai folosi albușuri de ou, ai vedea cum crește spuma, devenind din ce în ce mai albă și mai densă.
  • Adaugă treptat zahărul. Aquafaba va atinge volumul maxim în aproximativ cinci minute. Cu toate acestea, consistența va fi ușor mai ușoară decât cea oferită de albușurile de ou.
  • După aceea, încorporează extractul de vanilie.
  • Vei ști că bezeaua este gata atunci când formează moțuri la scoaterea mixerului electric. Acum este gata pentru orice utilizare!

Are gust de năut?

Chiar dacă această rețetă folosește lichidul dintr-o cutie de năut, nu ar trebui să-ți faci griji cu privire la gust, deoarece nimeni nu va observa prezența leguminoaselor! Zahărul camuflează gustul de năut.

Această bezea are același aspect și textură ca bezeaua din ouă și ambele sunt irezistibile! Prin urmare, mai jos, îți vom împărtăși câteva idei pentru a profita la maxim de ele.

Alte utilizări ale bezelei cu ingrediente vegane

Rețetă de meringue vegan cu lămâie
Odată ce ai terminat bezeaua, o poți folosi pentru numeroase preparate, cum ar fi produsele de patiserie sau maioneza.

Odată ce ai terminat de utilizat aquafaba pentru a face bezeaua, poți profita de această rețetă pentru alte opțiuni dulci:

  • Bezea la cuptor. Unele rețete de bezea implică și coacerea (de exemplu, macarons). Le poți face și cu această opțiune vegană.
  • Frișcă. De exemplu, poți adăuga căpșuni.
  • Mousse. Ciocolată, fructe de pădure, banane, cafea, etc.
  • Produse de patiserie. Ca înlocuitor pentru ouă pentru a face fursecurile și biscuiții mai pufoși.
  • Maioneză. Este sosul ideal fără ouă pentru cei care doresc să se bucure de maioneză.

Vei încerca acest meringue vegan? Bucură-te de noi produse de patiserie și surprinde-ți oaspeții cu acest ingredient pe care nimeni nu îl va bănui!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Mustafa, R., He, Y., Shim, Y. Y., & Reaney, M. J. T. (2018). Aquafaba, wastewater from chickpea canning, functions as an egg replacer in sponge cake. International Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1111/ijfs.13813
  • Shim, Y. Y., Mustafa, R., Shen, J., Ratanapariyanuch, K., & Reaney, M. J. T. (2018). Composition and Properties of Aquafaba: Water Recovered from Commercially Canned Chickpeas. Journal of Visualized Experiments. https://doi.org/10.3791/56305
  • Starmer, D., Coate, K., & Terry, P. (2018). The Effects of Creating a Vegan Alternative to Hard Meringues by Substituting Aquafaba for Egg Whites. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. https://doi.org/10.1016/j.jand.2018.06.197

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.