Logo image
Logo image

Rețetă de pizza napoletană delicioasă

4 minute
Descoperă secretul preparării unei pizza napoletane acasă. Nimeni nu va putea rezista acestei rețete de pizza de casă!
Rețetă de pizza napoletană delicioasă
Ultima actualizare: 09 august, 2022

Pizza în stil napoletan a trecut granițele și este una dintre cele mai populare tipuri de pizza din întreaga lume! Vrei să înveți să prepari acasă o rețetă de pizza napoletană delicioasă? Citește mai departe pentru a descoperi rețeta!

Rețetă de pizza napoletană delicioasă

Some figure
Pizza napoletană se caracterizează prin felul în care este făcută mai mult decât prin ingredientele sale.

Spre deosebire de ceea ce mulți oameni cred, pizza napoletană nu este doar un tip de pizza, ci un mod de preparare care are în mod natural secretele sale.

Principalul aspect care diferențiază această pizza de altele este aluatul său, care este înalt și moale, foarte diferit de cel folosit la pizza în stil roman, care are o crustă subțire și crocantă (în unele locuri pizza romană este cunoscută sub numele clasic de pizza „pe vatră”).

Mai jos, vei găsi instrucțiuni pas cu pas pentru a face această pizza delicioasă.

Dificultate: medie

Timp de pregătire (inclusiv pentru creșterea aluatului): mai mult de 24 de ore

Să descoperim împreună cum să facem o adevărată pizza italiană, în acest caz, una napoletană, cu blat înalt și spongios. Îți vom arăta cum să faci clasica și faimoasa pizza Margherita. Tu poți adăuga orice topping-uri vrei, desigur!

Dacă urmezi o dietă pentru pierderea în greutate, poți consuma din când în când o pizza de casă. Ar trebui să acorzi atenție ingredientelor pentru a alege cea mai bună opțiune care nu interferează cu planul tău de a-ți menține greutatea ideală.

Citește și:

Beneficiile gătitului în cuplu

Ingrediente pentru 2 pizza mari

  • 450 g de făină
  • 250 ml apă
  • 12 g de sare
  • 2,5 g drojdie proaspătă
  • Ulei de măsline extravirgin (cât este nevoie)
  • 400 g de roșii zdrobite
  • 250 g de mozzarella
  • Busuioc proaspăt (după gust)
  • Sare și oregano (după gust)

Cum să prepari o rețetă de pizza napoletană

Prepararea aluatului

Some figure
Frământă aluatul pentru a obține consistența potrivită pentru pizza în stil napoletan.
  1. Mai întâi, pune puțină apă într-un castron și lasă-l deoparte.
  2. Apoi, dizolvă drojdia într-un alt castron. Pune-o deoparte.
  3. Pune făina într-un castron mare și adaugă apa cu drojdia dizolvată. Amestecă foarte bine.
  4. Apoi, ia vasul cu apă de la primul pas și dizolvă cele 12 g de sare în el.
  5. Adaugă apa cu sare în amestecul de făină și drojdie. Amestecă totul cu o lingură de lemn.
  6. Când obții un aluat lipicios, este timpul să-ți folosești mâinile. Amestecă cu mâinile până obții o sferă de aluat.
  7. După aceea, pune un pic de făină pe blat și începe să frămânți aluatul. Frământă-l până când toate ingredientele sunt bine amestecate. Producătorii de pizza napoletană insistă asupra faptului că aluatul ar trebui să fie „trântit” pentru a se obține textura potrivită.
  8. După ce ai format o sferă uniformă, pune aluatul într-un vas, acoperă-l cu un prosop și lasă-l să crească pentru o zi. În acest timp, aluatul se va tripla ca dimensiune.
  9. După ce a crescut, întinde din nou făină pe blat și pune aluatul acolo.
  10. Împarte aluatul în două părți egale. Pune fiecare parte într-un castron, acoperă-le cu un prosop și lăsă-le să crească încă o oră.

Prepararea sosului

  1. Mai întâi, pune roșiile zdrobite într-un castron și adaugă două linguri de ulei de măsline. Amestecă bine.
  2. Apoi, adaugă oregano și sare și piper după gust. Pune sosul deoparte pentru mai târziu.

Îți recomandăm și:

Rețetă de friptură de vită napoletană

Prepararea pizzei

Some figure
Poți adăuga ingredientele preferate pe pizza napoletană.
  1. După ce aluatul crește a doua oară, ia una dintre bile și întinde-o pe blatul tapetat cu făină, dându-i o formă rotundă. Dacă nu ai o formă rotundă, poți face pizza pătrată sau dreptunghiulară. Încearcă să nu manipulezi blatul prea mult pentru a nu pierde din aer.
  2. Preîncălzește cuptorul la 250 de grade Celsius (480 grade Fahrenheit).
  3. Apoi, pune hârtie de copt pe tava pe care o vei folosi. O adevărată pizza în stil napoletan ar fi gătită într-un cuptor cu lemne, dar majoritatea oamenilor nu au unul acasă. Însă și un cuptor obișnuit este de folos. Dacă ai, poți folosi o piatră de pizza pentru a da fundului o textură mai crocantă.
  4. Apoi, întinde două linguri de sos pe pizza.
  5. Pune ulei de măsline pe foaia de copt pentru a împiedica aluatul să se lipească. Dacă nu ai hârtie de copt, poți pune pizza direct în tava preîncălzită.
  6. După aceea, gătește aluatul timp de 8 minute
  7. Scoate-l din cuptor și adaugă mozzarella.
  8. Apoi, pune pizza din nou în cuptor pentru încă 10 până la 12 minute.
  9. Decorează pizza fierbinte cu frunze de busuioc.

Alte idei pentru pizza napoletană

Some figure
Crusta groasă și spongioasă este tipică unei pizza în stil napoletan.
  • În Argentina, de exemplu, pizza napoletană are sos de roșii, mozzarella și felii de roșie presărate cu sare și oregano. Încearcă. Este delicioasă!
  • Poți adăuga la rețeta de mai sus tot felul de ingrediente: ciuperci, șuncă York, anghinare, hamsii, măsline, slănină, ceapă, piper, cârnați sau orice altceva îți place! Unele pizzerii oferă sos beșamel și spanac în loc de brânză, de exemplu.
  • De asemenea, poți adăuga și legume!

Folosește-ți creativitatea și fă o pizza napoletană cu tot felul de ingrediente. Poți chiar să organizezi o petrecere tematică și să gătești împreună cu prietenii mai multe tipuri de pizza!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Fundación Española de Nutrición. Aceite de oliva. http://www.fen.org.es/MercadoAlimentosFEN/pdfs/aceiteoliva.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Tomate. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/tomate.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Alcachofas. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/alcachofa.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Aceitunas. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/aceitunas.pdf

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.