Rețete de pâine low carb delicioasă

25 Septembrie, 2020
Pâinea nu trebuie să fie făcută neapărat din făină de cereale. Poate fi realizată folosind și alte făinuri, cum ar fi făina de migdale.

De obicei, asociem cuvântul „pâine” cu carbohidrații. Există rețete de pâine low carb (cu conținut scăzut de carbohidrați/glucide)? Răspunsul este da. De fapt, este posibil să găsești pâine cu conținut scăzut de carbohidrați în diferite magazine și supermarketuri.

În acest articol, îți vom oferi două rețete de pâine cu conținut scăzut de carbohidrați. Aceste rețete sunt ușoare, iar pâinea low carb este delicioasă!

Pâinea și carbohidrații

Ingredientul principal al pâinii este făina. Dar ce este mai exact făina?

Făina este produsul măcinării cerealelor. De obicei, se folosește grâul, deși pot fi utilizate și orzul sau secara. Există, de asemenea, făină de origine animală (din oase, pește, etc.), dar aceasta este folosită în alte scopuri. În orice caz, numitorul comun al tuturor tipurilor de pâine este amidonul, un carbohidrat complex.

Pâine din cereale

Cerealele sunt bogate în carbohidrați și, deși multe diete populare le exclud, ele conțin macronutrienți esențiali. Aceștia contribuie la satisfacerea nevoilor energetice ale corpului și la formarea țesuturilor acestuia. Din acest motiv, aportul zilnic recomandat de carbohidrați este între 30 și 35% din totalul macronutriențior necesari.

Din păcate, mulți oameni depășesc zilnic acest procent. Multe alimente conțin un nivel ridicat de carbohidrați. Aportul excesiv de carbohidrați face ca aceștia să fie depozitați în organism sub formă de grăsimi în stratul adipos.

De aceea, limitarea aportului de carbohidrați este recomandată în multe diete pentru pierderea în greutate. Unii oameni evită pâinea, deoarece sortimentele preparate din făină albă au, de obicei, un conținut ridicat de carbohidrați. În plus, pâinea este un aliment pe care mulți îl consumă zilnic – uneori chiar de mai multe ori pe zi.

Totuși, există și alte opțiuni?

Pâinea low carb

Există alternative la pâinea clasică preparată din cereale, care sunt nu numai gustoase, ci și hrănitoare. Pâinea poate fi preparată și din alte ingrediente, nu doar din făina tradițională. Un exemplu popular este pâinea keto, care este consumată în mod obișnuit de persoanele care urmează dieta ketogenică.

În orice caz, pentru a pregăti o pâine cu conținut scăzut de carbohidrați, trebuie folosite alte tipuri de făină. Rețetele propuse mai jos folosesc făină de migdale. Pâinea are mai puțini carbohidrați și conține mult mai multe proteine și grăsimi sănătoase.

Prima rețetă este foarte ușoară și rapidă – atât de rapidă, încât timpul de pregătire este de doar câteva minute în cuptorul cu microunde! A doua rețetă necesită gătitul în cuptor, ceea ce va conferi pâinii mai multă aromă și textură. Ambele rețete sunt delicioase și sărace în carbohidrați!

Încearcă-le și tu!

Citește mai mult:

Este bine să mâncăm paste și orez seara?

Rețete de pâine low carb

Pâine rapidă fără carbohidrați

Semințe incluse în rețete de pâine low carb

Ingrediente

  • 2 ouă (180 g)
  • 1 lingură de drojdie (10 g)
  • Diverse tipuri de semințe (chia, floarea-soarelui, etc.)
  • 6 linguri de făină de migdale (60 g)

Mod de preparare

  • Mai întâi, bate bine ouăle.
  • Apoi, în același castron, adăugă făina de migdale, drojdia și semințele.
  • Apoi, pune aluatul în mai multe recipiente pentru microunde. Pune un strat subțire în fiecare recipient.
  • Pur și simplu pune recipientele în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 2 minute (timpul de preparare poate varia ușor în funcție de puterea cuptorului cu microunde).
  • Prăjirea pâinii cu conținut scăzut de carbohidrați în prăjitorul de pâine o va face mult mai gustoasă. Poftă bună!

O altă rețetă de pâine cu conținut scăzut de glucide

Făină de migdale inclusă în rețete de pâine low carb

Ingrediente

  • Sare după gust
  • 3 albușuri (90 g)
  • 2 linguri de drojdie (20 g)
  • 1 pahar de apă fierbinte (250 ml)
  • 1 cană și jumătate de migdale (150 g)
  • 40 grame de tărâțe de psyllium (40 g)

Mod de preparare

  • În primul rând, dacă migdalele nu sunt deja măcinate, zdrobește-le foarte bine până devin o pulbere fină.
  • Preîncălzește cuptorul la 170 °C (325-350 °F).
  • Apoi, pune migdalele, tărâțele de psyllium, drojdia și sarea într-un castron. Amestecă totul foarte bine.
  • Adăugă treptat oțetul și albușurile și continuă să amesteci.
  • Adăugă apa fierbinte încetul cu încetul.
  • Acum, frământă bine aluatul. Taie aluatul în bucăți mici (aproximativ șase). Reține faptul că aluatul va crește, așadar nu-l tăia prea gros.
  • Pune aluatul în cuptor și coace-l timp de aproximativ 50 de minute. Dacă vrei ca pâinea low carb să aibă și mai multă aromă, poți presăra câteva semințe deasupra.
  • Pâinea cu conținut scăzut de carbohidrați este gata!

Citește mai mult:

7 alimente permise în dieta ketogenică

Te asigurăm de faptul că această pâine cu conținut scăzut de carbohidrați este delicioasă și poate fi consumată alături de orice fel de mâncare! Nu ezita să o consumi cu gem, unt sau ulei de măsline. Bucură-te de pâinea cu conținut scăzut de carbohidrați!