8 motive să consumi 4 migdale în fiecare zi - Doza de Sănătate
 

8 motive să consumi 4 migdale în fiecare zi

Știai că, dacă alegi să consumi migdale zilnic, îți vei reduce aportul de carbohidrați și, drept rezultat, vei pierde în greutate? Includerea migdalelor în dietă stabilizează metabolismul și stimulează arderea grăsimilor.
8 motive să consumi 4 migdale în fiecare zi
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Migdalele reprezintă un aliment foarte sănătos, iar organismul tău va avea de câștigat dacă le incluzi în dietă. În articolul de azi îți prezentăm 8 motive să consumi 4 migdale în fiecare zi. Acest fruct cu coajă lignificată oferă numeroase beneficii.

1. Reducerea nivelului de colesterol

Motive să consumi 4 migdale în fiecare zi pentru a reduce colesterolul

Migdalele pot stabiliza nivelul colesterolului. Oricât de greu de crezut ar părea, ele se numără printre cele mai eficiente 5 alimente când vine vorba de reducerea colesterolului rău (LDL).

  • Dacă suferi de hipercolesterolemie, consumă 20-30 de migdale pe zi, nu doar 4.
  • În afară de analizele de sânge, simptome ca apariția unor puncte albe pe pleoape, durerile de picioare și albirea prematură a părului te pot avertiza că ai colesterolul mărit.

2. Prevenirea bolilor cardiace

Migdalele prezintă un nivel ridicat de antioxidanți, acizi grași mononesaturați, magneziu și cupru. Cu ajutorul acestor nutrienți, ne putem menține inima și sistemul circulator în stare optimă.

Pentru a preveni bolile cardiace, precum și alte probleme asociate inimii, consumă migdale nedecojite.

3. Îmbunătățirea sănătății microbiotei, pe lista de motive să consumi 4 migdale în fiecare zi

Motive să consumi 4 migdale în fiecare zi și ulei

Consumul a doar 4 migdale pe zi este suficient pentru a avea o microbiotă mai sănătoasă. Este atât de simplu!

Coaja migdalelor oferă un plus de prebiotice. Organismul uman are nevoie de acestea pentru a ajuta bacteriile benefice să se dezvolte la nivelul intestinelor.

Migdalele constituie o sursă alimentară indicată pacienților cu disbioză, o problemă care provoacă distensie abdominală, dureri de burtă, respirație urât mirositoare și indigestive.

4. Menținerea în formă

Probabil ai impresia că fructele cu coajă lignificată sunt bogate în calorii, dar adevărul este că migdalele te pot ajuta să te menții în formă.

Conform unui studiu realizat în 2003 și publicat în revista Nature (Natură), persoanele care mănâncă migdale consumă mai puțini carbohidrați pe parcursul zilei. Acest beneficiu îți permite să-ți menții silueta.

Totodată, datorită vitaminelor și fibrelor din componența lor, consumul de migdale te ajută să pierzi în greutate și să-ți stabilizezi metabolismul.

5. Îngrijirea pielii

Motive să consumi 4 migdale în fiecare zi proaspete

Și îngrijirea pielii este pe lista de motive să consumi 4 migdale în fiecare zi. Datorită conținutului său de mangan, acest fruct cu coajă lignificată poate stimula producția colagenului.

În cazul în care nu știai, colagenul este proteina responsabilă pentru aspectul general și elasticitatea pielii. Un alt avantaj al migdalelor este faptul că sunt bogate în vitamina E. Ele pot preveni îmbătrânirea și oferă un efect antioxidant puternic.

6. Menținerea sănătății părului

  • Migdalele au un conținut semnificativ de vitamine B și E, substanțe care oferă podoabei capilare strălucirea de care are nevoie.
  • Datorită mineralelor din componența lor, cum ar fi magneziul și zincul, migdalele stimulează creșterea firelor de păr și protejează frumusețea și sănătatea acestora.

7. Buna funcționare a creierului

Un obicei simplu precum servirea a 4 migdale în fiecare zi poate susține funcția cerebrală. Tocoferolul și acizii grași din acest fruct cu coajă lignificată pot îmbunătăți memoria. În plus, migdalele încetinesc procesul de îmbătrânire a creierului.

8. Sănătatea dentară

Protejarea danturii pe lista de motive să consumi 4 migdale în fiecare zi

Migdalele pot fi de mare ajutor pentru a îngriji dantura. Datorită conținutului ridicat de fosfați, acestea au abilitatea de a proteja și fortifica oasele și dinții.

Pentru a profita de toate beneficiile prezentate în acest articol, este suficient să mănânci câteva migdale pe săptămână. Însă dacă alegi consumi acest fruct în fiecare zi, vei obține rezultate superioare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • MA. Wien, JM. Sabaté. Et Al. Almonds vs complex carbohydrates in a weight reduction program. International Journal of Obesity volume 27, pages1365–1372 (2003)
  • https://www.nature.com/articles/0802411

  • Kamil A., Chen CY. J Agric Food Chem. Antioxidants Research Laboratory, Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Aging , Tufts University, United States. (2012). Health benefits of almonds beyond cholesterol reduction.
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22296169

  • Burns AM. Et Al. Nutr Res. (2016). Diet quality improves for parents and children when almonds are incorporated into their daily diet: a randomized, crossover study.
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26773784


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.